Sunday, 18 June 2017

Picisan Hati CdmDanis


Image may contain: 1 person, smiling, sky, basketball court and outdoor


Panas sepetang buat danis terfikir nak share something yang selama duk perhati duk kaji dan nilai sendiri. Pemerhatian itu pengalaman. Pengalaman tu utk kita nilai. Kalau bagus kita jadikan panduan, kalau kesannya tak bagus kita jadikan pengajaran.

Ada yang dah tahu danis buat business apa selama ni. Business yang mana tak perlu kedai, tak perlukan pekerja. Kedai danis ialah facebook instagram dan blog. Pekerja pulak ialah danis sendiri. Cuma bezanya danis ni tolong jual barang je dan ber-networking/buka cawangan. Setiap bulan pulak dapat "Gaji Sedebok" dalam akaun. Beza nya business lain nak buka cawangan kena labur lagi modal lain tapi business danis ni kita tak perlu dah nak labur modal lain, tapi modal yang kita perlu keluarkan ialah "Modal Servis" cawangan kita tu. Nak kena ajar, nak kena pantau, nak kena bagi semangat, nak kena jumpa, haa mcm tulah. Ibarat kata cawangan tadi tu mcm benih durian yang lama lama ia akan jadi hasil kita.


Dari benih jadi akar
Dari akar jadi pokok
Dari pokok jadi buah
Dari buah jdi buah selebatnya



Mcm tu jgak dengan business
Dari tak tahu apa jadi pandai
Dari sorang jadi berkembang hingga beribu orang
Dari income Tiga Angka jadi income Lima Angka
Dari part time jadi fulltime
Dari biasa biasa ke luar biasa



Tapi semua benda ni perlukan proses. 
Kena Sabar
Kena Kental
Kena Tahan 
Kena Kuat



Jadi bila business yang based networking, kita kena kuat sabar dan kental deal dengan orang yang mereka ni mungkin customer kita, client kita, prospek kita, leader kita, sideline kita and of course haters kita yang mungkin mengeji kita baik depan atau belakang. Surrounding kita ramai golongan. Yang ni korang kena ada sijil tahan maki dan perli. 
Tahan je, pekakkan telinga and do what is Right and ignore what is wrong.



Tahan kalau haters mengeji
Tahan kalau family membebel bila nak tunjuk bukti
Tahan kalau leader/mentor pushy
Tahan kalau sideline perli 
Tahan kalau customer maki 
Tahan kalau anak business melari



Sbb nak dapat hasil indah kita kena lalui semua ni
Allah kan dah janji, orang yang sabar pasti menang


Bila dah namanya kedai kita di facebook di istagram dan lain lain, jangan la awak kumpul sarang. Sbb business ni perlu nak kena tunjuk baru orang tahu, baru orang percaya. Laa betul lahh, selama nk yang jadi anak anak business danis tu adalah hasil dari tengok "kedai" danis yang buka hri hari.

Kalau kata nak hasil
Jangan sesekali tutup kedai 
Sebab tutup kedai sebulan impaknya setahun business drop nak bangkit balek susah
Tapi kalau rajin hri hari buka kedai, impaknya business mencanak hingga bertahun tahun
Sungguh danis cakap, jangan sesekali tinggal kedai online ni. 

Ibarat solat, kalau kita solat, tandanya kita ingat dan sayang Allah, tmbah tmbah bila solat tak pernah tinggal, maksudnya mmg kita sayang sangat pada Allah, takutnya kesan kepada kita Akhirat kelak. Tapi kalau kita tinggal solat dan tak solat, nampaklah kita ni tak ingat Allah dan kita tahu dah kesannya nerakalah tempat kita.



Sama jugalah business ni, kalau sayang, dan nak hasil yang berbaloi, buat la elok elok, buat sepenuh hti, jangan cincai cincai, bukan buat bila suka je, tapi bila tak suka, diam sepi seribu bahasa.

Buat business dengan jiwa lain keterujaannya
Danis harap partner danis yg bc post ni akan buat business dgn penuh jiwa dan ikhlas dan akan kekal smpai bila bila. Sbb kita tahu tujuan kita business bukan sebab nak diri sendiri je senang tapi nak tengok mak ayah, keluarga dan anak anak kita pun senang.



Sbb hidup ni kan pilihan, pilih la yang terbaik. 
Nak buat business sendu sendu ke
Atau Nak buat business betul betul bagai esok dah nak mati 🤗








Saturday, 17 June 2017

Nak Raya Mesti Nak Pakai Korset



Sebelum Kahwin - Pakai 
Semasa Kahwin - Pakai 
Selepas Kahwin - Pakai 
Selepas Beranak Satu - Pakai 
Selepas Beranak Dua - Pakai 

Selepas Beranak Tiga - Pakai 
Sekarang - Pakai 



Haaa mcm tulah nak cakap betapa Setianya danis dengan PremiumBeautifulCorset.
Dari anak dara ke mak dara masih melekat setiap hari dengan PB korset. Penyelamat danis dari membesarkan badan dgn drastik.
Sbb scaryy bila tengok mak mak orang yang lain
 bile ada anak je badan naik mendadak smpai
 encik suami depa dah jeling smpai juling bijik mata.

Yang bestnya bila amal pakai korset ni kan, die jaga dalaman kita,
rahim kita sihat, bagi kita nampak awet muda walaupon
sebenarnya dah umur 30 tahun taw.
Kadang kadang org tak percaya taw danis anak dah tiga. 
Jawapan nya si penyelamat tegar danis lah iaitu
 Premium Beautiful Korset - Korset Mewah Hitam...


Yang dah terliur nak grab satu set,
jangan tangguh tangguh lagi dah taw.
Invest lahh, berbaloi sungguh!
 Pejam mata kali ni jee u ols. Lepas ni lega dah!
Sbb dah dapat utk Package Sihat dan Cantik In and Out.
Nak beli dengan danis pun bolehh.
Nanti Danis bagi Duit Raya utk pembelian setiap set.
Nak pakai FREE pun bolehh dengan Merasa Bonus RM4700! 
Nak tahu lebihh contact danis dulu ye!


Whatsapp no ni ye. Janji taw! 




014-9202660
014-9202660
014-9202660


Friday, 16 June 2017

Soalan Panas Korset Premium Beautiful




(PART ONE)
SOALAN : BETUL KE PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL BOLEH KURUS



(PART TWO)
SOALAN : TAK SUSAH KE NAK KE TANDAS 
KALAU PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL?



(PART THREE)
SOALAN : SESUAI KE PREMIUM BEAUTIFUL 
UNTUK WANITA LEPAS BERSALIN?



(PART FOUR)
SOALAN: SELESA KE PREMIUM BEAUTIFUL NI?
 TAK KETAT KE?




(PART FIVE)
SOALAN : BERBALOI KE PREMIUM BEAUTIFUL
 NI DENGAN HARGANYA?









Thursday, 15 June 2017

Testimoni Premium Beautiful

Image may contain: 1 person, smiling

Danis betul betul jatuh cinta dengan Premium Beautiful korset ni dari
 sebelum kahwin smpai la sekarang!

Pelaburan untuk kecantikan dan kesihatan untuk para wanita yang sangat sangat berbaloi.
 Kuasa membeli kan di tangan wanita. You know what is the best for you. 

* Life Time Warranty
* Free Service
* SuperBrand
* Made from High Quality
* Infrared



Sempena Raya, Beli Satu Set Dapat Duit Raya RM150!


Untuk Tempahan , boleh whatsapp
0149202660 

Wednesday, 14 June 2017

Feedback Premium Beautiful




Feedback 1 : 
Sejak memakai Premium Beautiful,
 saya kurang mengalami sakit di bahagian belakang dan pinggang. 
Saya menyedari bahawa saya tidak berdiri / duduk pada posisi yang betul.
 Itu adalah punca kepada sakit yang saya alami.
 PB telah melatih badan saya untuk berdiri/duduk pada posisi yang betul. 



Feedback 2 :

Customer beli untuk masalh slip disc. 
Sebelum ni setiap bulan akan cuti sakit disebabkan slip disc. 
Tetapi dalam 3 minggu pakai PB secara konsisten, tulang belakang saya
 dah tak sakit dan tak perlukan lagi rawatan elektro di hospital pakar.
Selalu bila lepas rawatan, badan makin sakit dan letih.
 Paling mengujakan, ukur lilit pinggang berkurang dan 
semua baju boleh pakai balik dan suami puji makin slim. 
Sekarang dah tak perlu risau kalau nak berdiri lama, driving atau berjalan lama.
 Cramp kaki dan lenguh badan pun dah tiada. Dulu setiap masa cramp kaki 
dari pinggang hingga kaki tak kira waktu berdiri, duduk bersila, 
solat atau duduk atas kerusi. Bonusnya , baju dari size L/ XL ke Size M!


Feedback 3:

Bada terasa ringan waktu pakai PB, pinggang dah ada shape.
bukan shape pada waktu pakai je, waktu tak pakai pun pinggang ber-shape. 
Maybe lelemak dah kena mampat.



Feedback 4:

BERAT TURUN 3KG






BERMINAT NAK DAPATKAN SATU SET PREMIUM BEAUTIFUL?
Special Price Awaits You Darlingss!

014-9202660
014-9202660
014-9202660
014-9202660
014-9202660



free consultation l free fitting l free trial l free delivery 

#PremiumBeautiful #PremiumBeautifulCorset #PremiumBeautifulKelantan


Sunday, 20 March 2016


Sayaaaang semua #PINsisters! 🌹💋
Doakan kami jadi usahawan kaya jiwa, kaya harta, berjaya dunia dan berjaya akhirat. 





Wednesday, 16 March 2016

SuriRumah Bercuti Percuma Di Luar Negara




3tahun berniaga bersama. Boleh dikatakan kami antara yang masih muda mengutip peluang emas bersama SHOM! Ketika muda la kita nak bekerja keras dan gapai impian
...
Masa trip Osaka hari tu, rasa kagum sungguh sebab ada qualifiers yang berumur 60tahun lebih dari Brunei turut sama melancong bersama. Apa yang mereka kongsikan mereka cakap just 'ubah minda dan cara kita berfikir'
...
Maksudnya minda kita yg akan drive tindakan kita. Ramai yg belum mampu menewaskan minda dan cara kita berfikir. Sebab tu kita selalu stuck dlm sesuatu perkara. Ada sorang makcik ni ibu tunggal dari perak. Umur dah hampir 60 tahun. Semua perkara dia lakukan sendiri. Drive jauh2 pun dia buat sendiri. Dia tak tunggu untuk org bantu baru dia buat. Dia buat sebab dia nk cari rezeki utk anak2 dia selagi dia mampu buat sendiri dia akan lakukan sampai jadi. Kagum sangat rasa dan kalau nak dibandingkan diri sendiri, mak cik tu lagi kuat dan berdikari
...
Kalau mereka yg dh berumur pun mampu melakukan sesuatu yg luar biasa, apa kurang kita. Malah kita yg masih muda ni ada banyak lagi kelebihan dan rugi sangat kalau kita tak gunakan sepenuhnya peluang dan kudrat yang ada utk berusaha sungguh sungguh, tolak semua alasan ketepi, tarik semua semangat kehadapan dan InsyaAllah kejayaan pasti hadir utk kita
...
Yang lagi kagum dan danis nak bgtaw korang, makcik2 ni semua mmg org2 kampung. Bukan rupa mak-mak datin ye dan mereka belum pun CDM. Hanya usahawan biasa yg baru bermula dh terus qualify dapat tiket melancong percuma ke Osaka. Subhanallah hebat sangat. Kalau nak seribu daya, kalau tak hendak seribu dalih. 

Kita dalam kategori yang mana?
www.wirdanisradzali.com