Thursday, 5 April 2018

G8 Unity Diamond Seminar Convention 2018

Sejak bergabung tenaga dengan G8unity, aktiviti and program macam ketapi laju. 
Baru je 3 bulan, TEAM kami di beri nafas baru berniaga dalam TEAM besar bersama G8unity yang ternyata banyak impak dan kesan positif smpai danis banyak yang tak ter-update event event lepas bersama G8unity. 

Alhamdulillah, sejak bergabung dengan G8unity, banyak event, kelas, seminar dianjurkan untuk membantu usahawan usahawan kami dengan semangat baru dan ilmu segar dari Top Leaders G8 unity dan dengan aura hebat our G8 Founder Cdm Hanis Haizi - 100K Sales Record Breaker dengan Gelaran CDM Auto Pilot Income

Dengan kerjasama beberapa CDM of G8, Alhamdulillah berjaya G8 Seminar Convention diadakan di Royal Chulan Damansara. Baru baru ni kami menghadiri Seminar Khas untuk Diamond yang telah mengumpulkan sales lebih RM180,000 yang mana seminar ni tertumpu khas untuk yang berpangkat diamond ke atas. 

Diamond Sales Manager
Double Diamond Manager
Crown Diamond Manager









Setakat 5tahun berniaga, Alhamdulillah diberikan peluang untuk bersama TEAM yang hebat yang bukan sahaja mengajar kami bab Selling Servicing, tapi kami diajar bagaimana untuk membina , memajukan dan mengekalkan NETWORK sehingga berkembang pesat dan Menjadi Pemimpin Yang Hebat dan Beraura. 





Our Emcee - CDM Norain Mohd Nizar
Ex Engineer turn to be Fulltime Businesswoman 



Kemudian, diteruskan dengan our First Speaker CDM Shaliza Aziz 
The Ex - Banker turn to be The Fulltime Businesswoman 
dengan Tajuk Bagaimana Nak Membina Diri Ke Arah Pemimpin MLM Yang Dinamik





CDM Ija mmg tegas bila bercakap. So contoh yang terbaik untuk kami duplicate jugak bila mana nak amek tanggungjawab sebagai pemimpin yang dinamik. 

Next, Our Speaker is CDM Mursyida Mohsin
The Ex-Executive turn to be Fulltimer Businesswoman
berpengalaman berniaga lebih 7 tahun dan memegang Lima Angka Income setiap bulan
Orangnya bukan setakat beraura tapi mmg cantik dan menarik sesuai dengan topic yang di bawa Pemimpin Yang Beraura


Teringat lagi bait kata dan perkongsian dari CDM Syida yang berkongsi pengalaman kehilangan orang tersayang yang merupakan salah satu sebab membantu beliau menjadi "Someone" sekarang. Pengalaman yang pahit yg membuatkan kita menjadi orang yang beraura. 





Dan kami seterusnya di ajar untuk menjadi Social Media Expert yang mana topic best dan penting nih di-kaver oleh CDM Azizul Razman 

sebelum masuk topic kami dibasuh tentang Lagu Semerah Padi by M Nasir 
hari tu kami belajar maksud tersirat sebalik Kersani yang sebenarnya membawa maksud Besi Yang Paling Kuat dan wujudnya darah pendekar yang mengalir dalam darah melayu kita. Darah seorang pahlawan yang berjuang habes habesan 

Kalau berniaga, berniaga la habis habisan 
Berniagalah sampai kaya dan berjaya 
dan kita orang Melayu tiada pilihan untuk menjadi HEBAT

Thank You CDM untuk ringkasan semerah padi yang menusuk ke sanubari disamping perkongsian tips and tricks macam mana nak gunakan sepenuhnya peluang berniaga di social media




Then diteruskan oleh slot CDM Al Faath yang merupakan Pakar IT dan Grafik dalam G8
senang kan tak perlu dah nak hire designer luar sbb kami ada the expert yang boleh sumbangkan tenaga dalam G8unity




and lasttt kami dihidang dgn semangat dan motivasi dari Our Business Icon - The CDM Auto Pilot Income , CDM Hanis Haizi

Semuda umur 28tahun beliau dah mula lead group yang besar dengan melahirkan hampir 20 orang CDM yang berpendapatan 5 angka dan beliau pecahkan rekod pegang pendapatan 6 angka sebulan
 Cara kerja, cara berfikir, cara kawal emosi mmg matang sekali sehingga dapat merasa passive income min 60K sebulan ketika sambung belajar di luar negara dan berehat selama 4 tahun dan ini diakui oleh syarikat SHOM sendiri yang mana tiada cdm lain yang dapat merasa seperti CDM Hanis sendiri yang berjaya disebabkan oleh on her own capability dan melahirkan leaders yang berkebolehan besar dan Alhamdulillah beliau kembali bersama kami sekarang dgn nafas baru, strategy yang lebih baru dan segar. Semangat harimau masih kekal sehingga kini. 








Thank You to All Top Leaders 
and di bawah ni gambar gambar kumpulan kami 
















Tuesday, 17 October 2017

Meeting New Premium Beautiful Expert



Semua orang bermula dengan kosong,
 tapi kalau kita penuhkan "effort" mesti kita akan jadi pandai dan expert.
.
.
.
Sebab nak dapat total profit RM11,000 
bukan perkara yang mudah tapi takdelah susah sangat sebab ada cara 
dan jalan yang disediakan oleh mentor dan group support yang cukup kuat.



All the best sha and team.







Sunday, 15 October 2017




Awak mesti suka kan kalo dapat idea
Apatah lagi bila jenuh dok pikir tak mai mai idea tu.
Last sekali ada hamba Allah tolong bagi idea.

Apa lagi cepat cepat la sebut Alhamdulillah sbb rezeki Allah nak bagi kat kita bukan
dalam betuk duit je tapi dapat idea pon rezeki mahal jugak.
.
.
.
Apa yang danis nak share ialah IDEA untuk perkenalkan bisnes awak.
Mungkin banyak yang awak dah buat pun tapi ni
antara idea untuk orang yang baru nak bermula



1) Pilih platform di SOSIAL MEDIA yang sesuai untuk bisnes awak. Mungkin di Fb Personal, FB Page, Instagram, Blog, Google Plus dan banyak lagi. Berniaga Gaya PIN mcm danis duk buat ni mmg kami banyak guna FCM (Free Cost Marketing) mcm fb personal, intagram personal dan blog.
Alhamdulillah walaupun hanya guna FCM, danis boleh capai jualan kumpulan 6Juta dah sepanjang berniaga. Untuk marketing jangan guna satu channel sahaja, tak cukup, kena mencuba pelbagai channel supaya boleh reach audience dan target customer.


2) Buat BROADCAST message sekerap yang mungkin dan mesti nak apply princip 10%. Kalau kita nak target 10 orang buyer mesti nak kena hantar kepada 100 orang. Sebab potensi yang akan reply
dan berminat hanya lah 10% sahaja dari 100 orang.


3) Boleh offer kawan kawan untuk dapat "duit hadiah" sebagai tanda penghargaan atas recommendation introduce produk lima angka sehingga close deal. Dari situ kita boleh kembangkan "namelist' kita

4) Hadirkan diri ke seminar / perjumpaan yang berkaitan dengan bisnes dan ber NETWORKINGlahh dengan peserta seminar

5) Gunakan Live Facebook atau Live Instagram / Instastory sebagai salah satu channel pemasaran bisnes awak. Rajin-rajin lah buat ya dalam cara soft approach. Sebab orang suka follow lifestyle dan aktiviti harian kita.


6) Berikan FREEGIFT kepada client atau existing customer. Contohnya customer beli PB Korset then awak bagi FreeGift BBplus Collagen beberapa sachet, mana tahu next order customer tadi akan order sekotak. Biasanya, yang percuma ni, boleh attract orang baru dan client mmg suka barang percuma


Cukuplah 6 IDEA dulu ya awak



Selamat Mencubaaaa !


whatsapp
0149202660

Saturday, 7 October 2017

CDM Danis Bukti Business



Sayang, jalan leklok 
Awat pejam mata tuuu 
Buka cepat kang tersadung kat depan 
Abang rasa nak pecah perut ni
Haishh berdebar la pulak naik pentas kena lambai lambai ni hehehe



Tudiaaa kenangan sgt ni 
Diraikan ketika rangkul award #CrownDiamondManager