Wednesday, 24 October 2018





Rahim wanita, bila tiada janin di dalamnya hanyalah sebesar penumbuk... 
Tapi bila ada janin ianya boleh membesar berganda-ganda. 
Itulah salah satu kebijaksanaan dan kekuasaan Allah.

Selepas melahirkan, pastinya rahim kita perlu dikecutkan untuk kembali ke saiz asal. 
Ianya penting untuk menjamin kesihatan wanita itu sendiri. 
Kalau rahim tak kecut betul,badan kita jadi lemah dan rasa tak sedap badan.

Jadi, ada beberapa petua dan cara baru dan lama boleh di guna pakai untuk kecutkan rahim selepas bersalin dengan cepat.

5 cara utama untuk kecut kan
 rahim dengan cepat selepas bersalin :

1/ Menyusukan anak -
 bukan anak je dapat kebaikan dan khasiat kita pon lebih sihat bila rahim cepat kecut

2/ Bertungku - 
ni amalan traditional tapi masih relevan. Jangan tinggal terus sbb ilmu ni org lama tinggalkan. 
Lepas bersalin digalakkan bertungku utk cepat kecutkan rahim. 
Kalau bersalin bedah, tempat yg boleh ditungku ialah di pinggang dan paha

3/ Berpantang - 
pantang makan elak makanan yg sejuk dan berminyak

4/ Berbengkung - 
pakai la bengkung sbb ni pun amalan org lama. 
Cuma skrg kalau tak nak pakai yg ikat tu boleh cara bengkung moden mcm 
bengkung premium beautiful. Bengkung ni juga menjadi kan 
rahim kita tak mudah nak jatuh
Sebab lepas bersalin, otot di sekitar rahim masih lemah...
Jadi dengan berbengkung dapat mengelakkan rahim jatuh
 lagi-lagi kalau kita berjalan jauh seperti balik kampung selepas 
bersalin atau ulang balik ke klinik untuk check bacaan demam kuning. 
Bagi yang czer, ada bengkung moden yang sesuai untuk ibu 
yang bersalin secara pembedahan... 
Boleh cari bengkung PB okeyy yg mcm danis jual.


5/ Makan Jamu - 
Makan jamu satu proses untuk sihat kan rahim dari dalam. 
Tapi nak makan jamu pasti kan anak bebas kuning dulu.. 
Sebab nanti anak turut terkena kesan jamu melalui susu badan. 
Makanlah apa sahaja jenis jamu yang moden atau buatan sendiri asal kan bersih dan halal. 
Mcm danis sendiri amal Jamu SRK atau Herba Maharani



Nak tahu details tentang bengkung moden dan jamu yang danis pakai dan amalkan? 
Boleh view link ni ye


www.wasap.my/+60163663032

Tuesday, 23 October 2018

Maharani tu Jamu ke Pil Hormone







Masa danis drive danis dapat soalan dari re-seller maharani yang dapat soalan dari client 

Fahamm sgt sbb nak beli mmg kena kaji dan tanya kan. Alang alang danis share sikit 





Danis dapat soalan nihh 

"Jamu ni byk hormone estrogen ye?
klu menyusu anak laki xpe ke?" 

So ni jawapan danis 

--> mmg tak dinafikan kandungan maharani dari tanduk rusa. 
Sbb kalau study bab tanduk rusa kandungan die bukan semata mata utk hormone seks wanita tapi lebih kepada bg tenaga, fungsi jantung dan act as anti fatigue.

 Manfaat lain dalam jamu ni pun die tak nyatakan estrogen je tapi
 bantu merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks). 

In other way die stabilkan hormone. Kalau nk fikir efek pengambilan 
pada baby lelaki danis rasa cam tak relevan sebab jamu 
bukan hormone atau pil hormone tapi kandungan dalam jamu je yang bagi balance kan hormone dalam badan, bukan sumbang hormone. 
Itu yg kena faham.

 Jamu Maharani bukan pil hormone tapi jamu yang derived from plant herbs, 
ayam hitam yang proven to be very good untuk sistem reproduktif wanita. 
Ni apa yg danis dapat info dan yg danis study. 

Even danis pun rujuk jgak dr doctor yg mngkaji dan consume psl nihh. 
Kandungan die pon 100% dari tumbuhan mcm 
ginseng dan herba cina dan pati ayam selasihh hitam

Inshallah jawapan ni mmbantu clearkan persepsi jamu maharani.
 Its safe, naturally safe to consume! 






Thursday, 18 October 2018

Long Girdle Premium Beuatiful




+ 32 keping jahitan stereoskopik yang menggunakan teori tekanan untuk menumpu kembali lemak yang tersebar ke tempat asal.

+ Reka bentuk di bahagian pinggul yang unik dapat memperbetulkan punggung yang kendur dan membentuk kontur pinggul yang lebih menarik.


+ Membahagikan garisan di bahagian paha dan pinggul, menumpukan lemak yang berlebihan di paha ke dalam cawan pinggul dan seterusnya menghasilkan kontur pinggul yang menarik.


+ Kapas yang ditambah pada bahagian dalam seluar dapat memperbaiki kontur pinggang agar kelihatan lebih ramping.


+Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.


+ Mampatan yang tetap ke atas abdomen pada seluar di bahagian perut dapat memecahkan lemak yang berlebihan dan menyelaraskan perut yang menonjol.


+ Reka bentuk yang menggunakan kuasa tekanan dapat menyelaraskan lemak di bahagian dalam dan luar paha, membentuk kontur kaki yang cantik.


+ Penggunaan 2 lapisan kain kapas yang berongga membolehkan peredaran udara yang baik dan selesa dipakai. Ia direka khas untuk bahagian sulit kaum wanita.


+ Penggunaan renda (lace) yang fleksibel dapat mengelakkan pakaian dalam daripada tergulung akan menghasilkan garisan-garisan di bahagian paha.






Wednesday, 17 October 2018

Bengkung Moden Premium Beautiful - Waist Nipper Premium





BENGKUNG / WAIST NIPPER 
PREMIUM BEAUTIFUL 

Senang je kalau nak cantik dengan murah untuk pakai bertahun tahun sebab kualiti 
SUPERB dan LIFE TIME WARRANTY!

Tak perlu pon belanja berpuluh2 ribu untuk kurus dan kempiskan perut

Hanya RM6XX je dah boleh kempiskan sorokkan lemakkan dan instant shape dalam masa 5 minit. Terus S shape curvy murvy pinggang korang. Kalau nak lagi cepatkann pakai sekali Long Bra dan Long Girdle confirm lagi cepat dan nak lagi double tripple cepat kurus boleh amek SKK sekali. Meletops habes nanti! 

Apa yang special Bengkung Waist Nipper PB nih? 

--> Labuh 10 inchi. Memang cover seluruh perut. 
Kalau corset lain ada yang pendek tak cover seluruh perut pun taw
--> 7 tetulang yang boleh dilentur, tetulang bukan besi taw, 
so tak keras dan tak menyakitkan atau menyocok even ada kuasa regangan 360* 
--> 7 tetulang pada waist nipper ni kann bila kita pakai bagaikan badan 
seperti kena peluk dengan kemas dan selesa
--> 10x ganda lebih cepat berkesan berbanding corset biasa
 sebab ada FIR yang melancarkan perjalanan darah
--> Diiktiraf Pakar Tulang Belakang Dunia
 even doctor pun recommend pakai PB untuk cara alternatif
--> Boleh aleh lemak di tempat yang betul
--> Merampingkan pinggang 
--> Mengempiskan perut
--> Makesure perut tak menggeleber
--> Menghilangkan lapisan perut berlipat lipat dan bertingkat2
--> Meratakan lemak di bahagian belakang
--> Jaga tulang belakang dan postur badan supaya kelihatan 
tegap dan tak membongkok
--> Bagus untuk masalah slipped disc, PID dan mild scoliosis
--> Bagus jugak untuk IBU BERPANTANG dan mempercepatkan
 rahim kecut dan dipakai semasa dalam tempoh berpantang
 sebab masa untuk kurus dengan lebih cepat semasa dalam pantang
--> Kuasa regangan 360* yang buatkan kita selesa untuk pakai
 ketika bersukan, jogging, zumba atau solat
--> Kesan ramping serta merta

Bengkung Waist Nipper ada LAPAN size yang berbeza dan sesuai untuk
 pemilik pinggang dari ukuran 60cm - 120cm .
 Stock ni ready size ! Tak perlu customade. 
Lebih dari 120 cm kena tempah khas

Berminat? 

Nak Free Fitting dan Free Trial
Click link wasap on bio instagram


JOM KURUS SEBULAN!!