Monday, 17 September 2018

Best Care for SCOLIOSIS

Assalamualaikum 

Hai korang...

Korang penah dengar tak scoliosis?
Kalau pernah, 
ada tak sedara mara ke kawan kawan ke jiran sebelah rumah ke yang ada masalah scoliosis nih? 


Kalu ada, danis nak mintak ihsan korang sikitlah. 

Korang hanya tolong smpaikan ilmu ni je untuk dorang, kasi dorang baca ke supaya dorang tahu apa pencegahan the best utk scoliosis dari jadi lebih teruk sbb 
kalau tak cegah tak rawat mmg sangat sangat bahaya. 


Sebelum nak cite apa the best prevention untuk scoliosis ni kan, 
meh danis share sikit la pasal scoliosis ni yg mgkin ramai lagi tak tahu. 

Sedikit ilmu pasal #Scoliosis

Scoliosis merupakan masalah tulang belakang yg mana keadaan tidak normal apabila tulang belakang seseorang seolah membentuk S atau C shape.


Kebiasaanya mereka yang mengalami scoliosis akan:

---> sakit pinggang

---> sakit lutut
---> sakit leher 
---> sesak nafas
---> tak seimbang



Kebanyakan pesakit menganggap sebagai perkara biasa sahaja. Tetapi ia adalah sakit berbahaya sekiranya tidak dirawat. Ia lebih kerap berlaku dalam kalangan wanita iaitu sebanyak dua peratus berbanding lelaki hanya 0.5 peratus. Rasanya fakta ni agak betul sbb apa taw, dah tiga orang sekeliling danis yg menghidap scoliosis dan mereka adalah golongan wanita. 

Jika scoliosis dibiarkan, tulang belakang akan menjadi lebih teruk dan organ penting seperti paru-paru dan jantung akan berhimpit.

Walaupun ia tidak membawa maut, penghidap scoliosis boleh menjejaskan kualiti hidup dan pesakit kurang keyakinan. Ini disebabkan mereka tidak boleh berjalan secara normal, tidak boleh berlari, sukar bernafas serta mengganggu aktiviti harian.

Jika keadaan ini berterusan, masalah lain akan timbul seperti sesak nafas, sakit sendi yang teruk serta pitam. Kebanyakan pesakit skoliosis lebih menderita dari segi mental berbanding fizikal. Ini kerana kebanyakannya berasa rendah diri, murung, sedih, kecewa dan putus asa. Ini terjadi kerana ketidaknormalan bentuk tubuh badan yang bengkok.

Mengenai rawatan, terdapat tiga peringkat mengikut tahap scoliosis iaitu :

1) observation (pemerhatian)

2) ‘orthosis’ (pengunaan alat sokongan dengan tujuan pembetulan tulang yang membengkok atau melengkung) 
3) ‘operation’ (pembedahan).


Bagi scoliosis dengan magnitud 20-40 darjah, biasanya dirawat dengan ortosis atau ‘bracing’. 
Rawatan ini bergantung kepada usia serta tahap kematangan tulang pesakit (Risser staging).

Ortosis tidak sesuai digunakan untuk masalah tulang belakang yang telah matang (mature spine), magnitud melebihi 40 darjah dan juga dalam kes tulang torasik yang melengkung ke belakang (thoracic lordosis)

Sebab tu selagi scoliosis masih diperingkat awal contohnya lengkungan magnitud baru 15 darjah, 
Cepat cepat la cegah dari makin melarat dan membengkok dengan pemakaian korset especially 
Premium Beautiful Corset yg mmg diiktiraf oleh 
World Chiropractic Association (Pakar Tulang Belakang Dunia). 






Bercakap mengenai scoliosis dan Premium Beautiful Corset especially waist nipper/bengkung
danis ada testimoni terbaru yang diperoleh dari customer kepada agent team danis taw. 

Ok ini sharing beliau di facebook : cik bunga
Danis happy sangat sbb customer ni seikhlas hati share pengalaman beliau dgn PB corset selepas di -diagnose menghidap scoliosis dan beliau decide utk beli dan pakai PB selepas selesai pembedahan scoliosis dimana implant dimasukkan pada bahagian tulang belakangnya. 


Ok ini sharing dari agent dari team danis Ros Mira yang memperkenalkan PB kepada Cik Bunga 

"Salam. Ros nak share testimoni kwn merangkap customer pb hehe. Kwn ros ni scoliosis. Dia risik PB dah lama. Tapi dia tak beli sebab dia cakap scoliosis tak boleh pakai. So memang tak paksa. Then, nak jadi cerita dia buat pembedahan utk scoliosis dan dia contact semula lepas operation selamat. Tanya pasal PB lagi. Dan minta ros datang ukur.


Masa pergi ukur dia cakap la doc sendiri suggest untuk pakai korset. Untuk bantu pembentukan tulang baru dia. Dan dalam diam dia dah search sendiri pasal PB ni. Alhamdulillah masa tu terus closed installment. Sebab dia memang nak pakai sangat. Dengan info yang dia search, lepas tu masa ukur tu explain2 kat dia. Dia nak grab walaupon masa tu dia baru lepas beli bengkung sajat, harga berapa ratus tak ingat dah.



Lepas pakai, alhamdulillah. Dia sangat puas hati dengan kesan yang dia rasa. First dia update ros, sakit kesan operate tu kurang. So pergerakan dia tak terbatas sangat. Compare dengan guard yang dia pakai (yang ni rasanya alat yang dia dapat lepas operate, tak tau apa namanya hee). Tapi nak bagitau masa dia pakai guard tu,dia rasa macam robot. Tegak je. Memang masa jumpa dia pon kesian tengok. Lepas pakai PB alhamdulillah. Fleksibel :innocent:



Satu lagi, tuan badan double happy sebab dia dah curvy. Bonus! Orangnya memang kurus dan straight cut hehe. Kawan ros cakap untuk orang scoliosis ni kita blh recommend selepas diorang dah operate tau. So kalau ada kenalan yang scoliosis boleh la try suggest"




Alhamdulillah sangat sangat.
Im happy giler rasa sbb kita consult produk yang bagus utk mereka yang ada masalah kesihatan.

So if anyone of you yg ada sendiri masalah scoliosis atau tahu ada di sekeliling u ols yg ada masalah ni, please please tell them about this and tell them too about PB corset can help ok!

btw thank you so much for reading smpai habes.

if nak order, boleh contact danis
just click the link below









Sunday, 16 September 2018

CABARAN KURUS 10 HARI




Mesti pandai JAGA MULUT kalau tak nak BADAN GEMUK!

HUYOOOO

NI MAIN SUAPP JE NAK MAKAN APA TENGOK TENGOK BERAT NAIK LIMA SEPULUH KILO SEBULAN!!!

Ni nak turunkan lima seploh kilo bukan senang, maunya makan bertahun tahun kalau mindset mmg tak reset nak kurus, tak disiplin, masih degil tak nak exercise, masih degil tak nak ubah cara diet.

Sbb tu la we ols as #SKKTopAgent ni nak bagi betul betul korang kenal pasal SKK - Set Kombo Kurus yg mana ia bukan obat kurus taw tapi Weight Loss Programme,
kita ajar korang utk dpaatkan healthy balance diet tanpa
nak kena tinggalkan nasi atau heavy exercise.

JUST TUKAR JE BREAKFAST DAN DINNER
dgn SKK still boleh loss weight.

Mana tahu boleh TURUNKAN BALEK BERAT
10KG DALAM MASA SEBULAN!

NAK TAK?




JOM JOIN SKK PROGRAMME

click on the link below if interested





Tuesday, 28 August 2018

Shake Me - The Best Fat Burner



Ramai yang nak KURUS tapi main tangkap muat je try produk produk kurus yang belum tentu selamat malah ada yang cuba untuk kurus dengan cara express. 

Meh danis cite sikit mcm mana nak tahu Program Kurus yang betul berkesan dan selamat

Apa ciri ciri yang sepatutnya ada dalam setiap program kurus


ok u ols ingat ye ciri penting yang kena ada sekiranya kita nak 
Turunkan Berat secara selamat dan berkesan :

Produk yang kita amek mestilah boleh BAKAR LEMAK yang berlebihan dan bukan sahaja kehilangan berat disebabkan kehilangan air dari dalam badan

Plan diet yang Mudah dan Praktikal utk diamalkan setiap hari

Tiada tekanan

Tiada kesan Yo Yo means turun cepat dan turun pun cepat dan kesan sampingan yang lain. 
Tapi Shake Me kita cadangkan untuk amalkan pengambilan pemakanan yg seimbang jadi bila pemakanan kita amek seimbang, ia takkan bg kesan yo yo pada badan. 

Tidak mempunyai bahan kimia yg terlarang yg menggugat kesihatan manusia. 



Apakah benda penting yang kita nak monitor dalam proses penurunan berat badan? 

Lean muscle mesti bertambah sebab lean muscle/ otot boleh bantu tingkatkan kadar metabolisme dalam badan lebih tinggi berbanding lemak. Bila kadar metabolisme rate dalam badan meningkat, proses pembakaran lemak akan lagi senang berlaku dan lagi berkesan. 

Mesti nak kawal portion makan jangan makan lelebih plak. 
Palm rules boleh apply utk carbo intake. 

WAJIB Breakfast kalau nak lose weight

At least buat senaman ringkas. Tak perlu pun nak buat heavy exercise atau daily gym. 
Cukup je dengan simple exercise dah boleh bantu proses turunkan berat 


SIMPLE JE NAK INGAT KENAPA PROTEIN DIET SHAKE NI BAGUS? 

➨  badan akan feel satisfied

menghalang penyerapan gula dalam badan dgn lebih agresif

merangsang pembakaran kalori yg lebih tinggi dlm badan jika dibandingkan dengan lemak

bertindak sabagai BAHAN API (FUELS) untuk BAKAR LEMAK

Membantu proses pembentukan dan pemulihan OTOT


                            

So yang ni la protein shake yg bagus yang selamat dan yang berkesan untuk 
bantu korang TURUNKAN BERAT BADAN 
dalam kadar yang cepat, selamat dan berkesan. 
Yang best ianya bebas bahan kimia yang takkan ganggu kesihatan u ols!

This is -----> SHAKE ME





APA KEISTIMEWAAN SHAKE ME ?

➨ RENDAH KALORI HANYA 90 KCAL UNTUK SATU HIDANGAN
➨ TINGGI PROTEIN DAN SERAT
➨ SUMBER CALCIUM DAN MAGNESIUM 
➨ TAKDE GULA
➨ TAKDE BAHAN PENGAWET
➨ TAKDE PEWARNA SINTETIK
➨ SESUAI UNTUK SEISI KELUARGA MALAH PREGNANT WOMAN PUN BOLEH AMBIL 

RAMUAN UTAMA DALAM SHAKE ME 
➨  SOYA 
GARAM BULUH
L CARNITINE / FAT BURNER 




CARA PENGAMBILAN SHAKE ME



so boleh follow betul betul step ni kalau nak menjadi tips kurus




















TESTIMONI SHAKE ME 
YANG DAH BERJAYA

JOYCE 
TOTAL WEIGHT LOSS - 16.9 KG

NORHASNI 
TOTAL WEIGHT LOSS -  12.1KG


 FAUZIAH
TOTAL WEIGHT LOSS -  10.7 KG


NUR LIYANA
TOTAL WEIGHT LOSS -  6.1KG


ROHAYU
TOTAL WEIGHT LOSS -  11.3 KG


MOHD SHAHRIL
TOTAL WEIGHT LOSS - 13.1 KG


NORSURIANA
TOTAL WEIGHT LOSS -  7 KG 


IDZULSYAHRIL
TOTAL WEIGHT LOSS - 8 KG 

NORHAYATY
TOTAL WEIGHT LOSS  - 8.9 KG 


MOHD ZUL AMIRY 
TOTAL WEIGHT LOSS  - 15.8 KG 

--------------------------------------------------------------------------------------
SO MCM MANA BILA DAH TENGOK DAN BACA DETAILS TENTANG SHAKE ME DAN TESTIMONI YANG BERJAYA TURUN BERAT DENGAN SHAKE ME?

ANDA TERINGIN NAK MENCUBA SHAKE ME. CEPAT DAPATKAN SEKARANG YANG MANA ADA PROMOSI BEST BELI TIGA KOTAK SHAKE ME FREE SEKOTAK SHAKE ME!!!

Promosi FREE POSTAGE

Boleh whatsapp danis di no hp 0163663032
atau click link di bawah




Monday, 27 August 2018

SKK POGRAMME (Set Kurus Terbaik)


Assalamualaikum....

Thanks sudi belek entry danis utk SKK Programme yang tgh panassss
sangat kita duk promote pung pang. Testimoni pun dah cecah ratus ratus.

Alhamdulillah banyak sangat feedback positif yg kami dapat sejak SKK Programme ni dijalankan.
Baru je kita launch tapi tak sangka permintaan mmg melambung tinggi, agents under team pun kencang pakat duk restock restock smpai ke sudah, customer pun bila tengok testimoni makin banyak dah ada dan ramai yg menjadi dalam masa yang singkat ni terus pakat kejar duk beli SKK dengan our agent.

SYUKUR ALHAMDULILLAH

KERANA SKK ADA YANG MAKIN BAHAGIA BILA DAPAT TENGOK PERUBAHAN DIRI
KERANA SKK ADA YANG TERSENYUM BANGGA MERASAI PENCAPAIAN DIRI
DAN KERANA SKK JUGA ADA YANG SENANG HATI BILA JUAL SKK, POKET MAKIN BERISI

APAPON SEMUANYA REZEKI DARI ALLAH

So danis nak cite details lagi pasal SKK sbb mungkin ramai lagi yang tak tahu apa itu SKK?



SKK ialah ----------> SET KOMBO KURUS yg mana ia merupakan program kurus secara sihat, selamat dan berkesan



SKK ni bukan ubat kurus yang makan dan terus kurus taw tapi set kurus ni lebih kepada makanan tambahan yang dapat membekalkan keperluan badan dan dakam masa yang sama bantu kita kawal makan sbb keperluan yg diperlukan badan dah lengkap. 

Yang lagi best SKK ni sebenarnya bukan tujuan utama utk kurus tapi dia bagi badan kita sihat dulu, singkirkan toksik dalam badan, betulkan sistem penghadaman dan bantu proses pencernaan, tingkatkan kadar metabolisme badan dan setereusnya bantu 
percepatkan proses pembakaran lemak dgn lebih berkesan. 
Jadi dari badan yang sihat, sistem yang lebih teratur hasilnya = KURUS + SIHAT

Dalam SKK programme ni kita takkan push badan untuk segera kurus tapi kita akan bantu badan untuk kurus secara natural melalui SKK. Kita bekalkan apa yang badan kita perlu dan kita nak dan badan akan happy utk bekerja.

Dalam SKK, kita ada 3 item produk yang digabungkan utk program kurus yang lebih berkesan selamat dan cepat. Dalam masa 10 Hari anda akan mendapat KESAN KETARA. 

Produk 1 : SHAKE ME 
Produk 2 : NLICIOUS
Produk 3: MIN KAFFE






ok korang ada tengok kan poster utk setiap item dalam SKK
Takpe, danis akan jelaskan lagi lebih details utk setiap item SKK ni supaya korang lagi mudah faham dan jelas ye....


SHAKE ME 

Shake me ni minuman protein yang ada FAT BURNER yang bernama L Carnitine. Selain tu juga ia mengandungi soya protein yg bekalkan protein dan tenaga dan ada Garam Buluh yg mempunyai lebih 70 jenis mineral utk badan dan bantu menyingkirkan toksin dalam badan. Shake me ni bila kita minum, boleh buat kita rasa kenyang dan ianya ada fat burner yang berperanan utk bakar lemak lemak yg berlebihan dalam badan kita. 

So kalau nak bagi kurus kita kena minum shake me ni minimum dua jam sebelum makan. 
Sebab apa? 

Sebab kita akan bagi perut kita kenyang dan lepas tu kita boleh kawal portion makan dan kurangkan pengambilan kalori semasa breakfast atau dinner sbb shake me bagus utk kita amek masa breakfast dan dinner sebagai pengganti meals kita. So automatic kita takkan banyak makan masa tu dan dalam masa yg sama juga kita boleh bakar lemak lemak yg berlebihan sebelum ni. 

Formula ringkas - shake me = kenyang
Kalau nak kurus, ambik shake me sebelum makan, perut akan jadi kenyang dan tak akan makan berlebihan (portion makan akan berkurangan) and ia ada fat burner so waktu kita bekerja guna tenaga disiang hari, proses pembakaran lemak akan jadi lebih pantas dan efektif. 


NLICIOUS

Nlicious ni sejenis minuman enzim/ cuka sayur dalam buah yg mengandungi l18 jenis buah buahan dan sayur sayuran yang mempunyai pelbagai warna seperti warna pelangi yang mana setiap warna pada buah dan sayur berfungsi khas utk setiap jenis organ dan sistem tubuh kita. 

Fungsi nlicious ianya berfungsi utk uraikan lelemak, zat makanan supaya senang diserap dalam badan dan bantu bagi enzim utk tubuh badan/organ kita lebih cekap bekerja. 

Waktu yg sesuai utk minum nlicious adalah selepas makan sbb kita nak cepat2 makanan yg kita amek diuraikan dgn lebih efektif. Mana yg diperlukan badan, badan akan amek, yang tak diperlukan akan disingkirkan. Dengan kata lain, tiada masa makanan yg masuk dlm badan kita berada di fasa menunggu yg blh menyebabkan kita gemuk.

Nlicious ni sgt bagus utk penghadaman dan perut kita, kalau perut sihat, proses pembuangan pun jadi lancar, mmg kita akan mudah turun berat dan makin kurus sbb tiada gangguan dekat sistem penghadam kita. 

Cadangan makan nlicious adalah selepas setengah jam selepas makan.
Biasanya danis akan bancuh satu sachet nlicious ni dalam 100mls air sejuk. 
Rasanya masam masam manis seperti Zapple. Sedap sangat,
Anak anak danis pun suka. 

MIN KAFFE

 ialah sejenis minuman pracampur kopi robusta + garam buluh + tanpa gula + rendah kalori
Min kaffe pelengkap minuman harian kita yg berkhasiat dan sebagai pengganti dan utk elak dari kita ambil minuman yg manis, high kafein dan high calorie mcm milo/nescafe atau kopi hitam biasa atau teh tarik yg ternyata tinggi gula tinggi kalori dan etc

Gula berlebihan juga merupakan punca kegemukan. So bila beralih kepada min kaffe kita bantu badan kita utk minimakan pengambilan gula dan dalam masa yg sama tidak mengorbankan kesukaan minum kopi.

Min kaffe juga ada garam buluh. Sama macam shake me. Garam buluh = tinggi magnesium. Magnesium fungsi macam posmen hantar segala keperluan badan pada bahagian yg diperlukan dgn segera. So tugas badan menjadi lebih efektif 

Min kaffe juga bantu utk kenyang. Kadang2 customer kami rasa tak cukup hanya dgn Shake Me, 
so kita add Min kaffe dlm breakfast dia utk dia lebih kenyang dan bertenaga.

Ade org siap panggil Min Kaffe ni energy booster. Lepas je minum min kaffe terus jadi segar dan rajin. So customer kami mesti seronok bila dpt extra energy..

Formula mudah

ShakeMe - Sejam Sebelum makan
N'licious - Setengah Jam selepas makan
Min Kaffe - Sebelum atau Selepas makan atau masa badan nak energy 
 Ganti minuman yg tinggi gula dgn Min Kaffe.

Panduan nk consume set kurus.. 

1. ShakeMe - minuman protein + fat burner. 

Shake Me ni boleh buat kita kenyang + bakar lelemak kita. 

So kalau nak bagi kurus kita kene minum shake me ni min sejam sebelum makan berat.

Sebelum breakfast dan dinner contohnya.. 

Sebab kita nk bagi perut kita kenyang dan kita tak akan makan banyak masa breakfast atau dinner.. dlm masa yang sama juga kita nak bakar lelemak yg berlebihan sebelum ini..

Formula ringkas - shake me = kenyang.

Nak kurus ambik shake me sebelum makan, perut jadi kenyang dan tak akan makan berlebihan (portion makan akan berkurang) + ade fat burner so waktu kita bekerja guna tenaga disiang hari, proses pembakaran lemak jadi lebih pantas dan efektif


2. N'licious - minuman ezim / cuka sayur dan buah.

Fungsi dia nak uraikan lelemak, zat makanan utk senang diserap dlm badan + bantu bagi ezim utk tubuh badan kita cekap bekerja. 

Enzim = urai makanan + percepat proses penyerapan dan badan bekerja (booster)

So bila faham fungsi dia, waktu yg sesuai minum N'licious adalah selepas makan..

Sebab kita nak cepat2 makanan yang kita ambik diuraikan dengan efektif. Mana yang diperlukan badan, badan akan ambik.. yg tak diperlukan dia akan singkirkan. Dgn kata lain, tiada masa makanan yg masuk dlm badan kita berada di fasa menunggu yg boleh menyebabkn kita gemuk..

Cadangan makan N'licious.. selepas makan berat. Mcm breakfast/lunch/dinner

--------------------------------------

Ok so itu sahaja pasal SKK PROGRAMME
inshallah utk next entry danis akan share testimoni SKK yang
berjaya turunkan berat badan dalam masa 10 hari !



Harga satu set SKK tak mahal dan mampu milik 
So kalau korang nak kurus dalam tempoh yang singkat tapi
dengan cara selamat dan berkesan boleh whatsapp danis terus



Tekan link di bawah


Thank Youu!  




















Sunday, 26 August 2018

HERBA MAHARANI / JAMU WANITA TERBAIK KELANTAN



Assalamualaikum ...

Terima kasih visit page danis. hari ni danis nak share salah satu produk yg sangat lama dan paling awal dalam pasaran SHOM. Kalau tanya level mak mak, mak cik makcik, sebut je nama produk ni diorang mesti angguk bersungguh sungguh jawab tahu tahu, ada yang siap mengaku simpan kotak berdozen dozen sbb sayang nak buang sbb kotak die cantik sangat wlaupon dah habes makan.

Jadi nama produk ni ialah - HERBA MAHARANI 

Ada yang gelarkan namanya sebagai Jamu Wanita Mengancam, Herba Abang Sayang, Jamu Maharani, Jamu Cina, Jamu Pengikat Suami Isteri atau ada yang panggil Jamu Ayam Hitam dan macam macam lagi tapi yang sebetulnya nama asal ialah Beijing Te Zhi Bai Feng Wan. 

Ni cerita asal usul maharani. 
Jom baca kasi habis kalo nak setiap malam anda adalah malam pertama!!

Bak kata customer saya :
"Suami dia tengok kotak maharani pun dah tak senang duduk. 
Perghhh hebatkan penangan maharani nihhhhh jom layan..panjang pun takper ilmukan… 

Sejarah Herba Maharani : 

Sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400thn dahulu dan ini adalah kisah benar dan di dokumenkan di istana larangan Beijing.

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. 
Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan ‘Wuji’ atau orang melayu panggil sebagai Ayam Selasih Hitam. Bai Feng Wan, satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. 

Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Maharaja ada 3000 gundik at one time- seorang gundik hanya berjumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 thn. Dan tabib akan memastikan gundik2 ni berjumpa Maharaja di hari-hari yang tidak subur (logik la kan, karang beribu pulak anak Maharaja. Maharaja hanya ada anak ngan Permaisuri sahaja. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti nak jumpa dia every week dan nama beliau adalah Ci Xi.

Dah tiap minggu jumpa, maka Ci Xi pun mengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. 
Semasa anak dia 8 tahun, maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak2 Maharaja dgn Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci Xi diangkat menjadi Maharaja. Jadi ibu maharaja di panggil Maharan tu pasal di panggil Herba Maharani – kerana hasil amalan memakan herba inilah, Maharaja asyik dok teringat-ingat je kat dia..wawawahhhh

Maharani Ci Xi mangkat di usia 90thn.. dan ang mengagumkan, baginda masih lagi didatangi haid. Maksudnya dia tak di mamah usia kerana hormon kecantikan (estrogen) masih lagi tinggi pengeluarannya. 


------------------------------------------------------------------------------------------------


Antara kebaikan & kelebihan Herba Maharani ni adalah seperti berikut:

Ia akan menyelesaikan masalah haid tidak teratur.
Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan.
Anti bakteria (sekitar faraj)
Melegakan sakit pinggang, sendi dan lutut.
Melegakan migrain dan angin dalam badan.
Menguatkan hati dan buah pinggang.
Melegakan asma.
Menghilangkan bau mulut (terutama waktu pagi)
Baik untuk pesakit diabetes (untuk kencing manis)
Menyelesaikan masalah buasir.
Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)
Menberi kebahagiaan kepada pasangan.
Kesuburan dan awet muda.
Mencantik, menegang dan melicinkan kulit.
Menaikkan seri muka.
Menegangkan payudara.
Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
Melambatkan proses menopous.
Menguatkan antibodi/imunisasi.
Melancarkan peredaran darah.
Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam.
Amalan semasa berpantang.
Menambah darah semasa bersalin.
Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan.
Memperbanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin.
Menghilangkan urat timbul.
Mengimbangi tekanan darah.
Meningkatkan kecerdasan minda.

Kalau korang nak tahu sebenarnya, 
Herba Maharani  mengandung lebih daripada 20 jenis ubat tradisional yang sangat berharga… 

Antaranya ialah:

Pati ayam selasih hitam
Concha Ostrea Gigas
Cornu Cervus Nippon
Radix Astragalus Membranaceus
Radix Panax Ginseng
Rhizoma Cyperus Rotundus
Radix Angelica Sinensis
Radix Paeonia Lactiflora
Radix Rehmannia Glutinosa
Rhizoma Ligusticum  Chuanxiong
Radix Salvia Miltiorrhiza
Rhizoma Dioscorea Opposita
Radix Glycyrrhiza Uralensis

Haaa.. tudia… berpusing2 lidah kita nak menyebut. Hahahah..


Masa arwah abah danis masih ada, danis dan kakak sempat taw mencari ayam selasih hitam utk rawat abah yg sakit saraf. Nak kena tunggu sbb nak dapat seekor ayam selasih bukan senang, mmg kena tempah khas, ayam die mmg hitam, every part of body semua hitam, bulu hitam, kaki hitam, paruh hitam, bulu confirm la hitam kann tapi hitam hitam pun sangat banyak khasiat. 


Korang bayangkan sebenarnya kan, harga herba-herba kat atas ni, mmg mahal kalau kita nak bli sndiri/separately and buat Jamu Ayam Hitam kita sendiri. Herba Maharani dh ada semua ingredients dia.. so korang dah tak perlu risaw.. Nak telan pun senang.

Lagipun, Herba Maharani ni dihasilkan dalam bentuk biji2 kecil mcm Pil Chi Kit Teck Aun yang kita selalu ambil utk legakan cirit birit. So, senang sngat nak telan. sekali teguk je. 

-------------------------------------------------------------------------------------

HERBA MAHARANI

Danis selalu dapat complaint takut nak makan jamu sbb ada sesetengah orang yang tak tahan “panas” dengan herba jadi danis syorkan pengambilan Herba Maharani ni seperti berikut:

Cara makan Herba Maharani (disyorkan)

Ambil 25-50 biji pil kecil sekali sehari.
Mulakan pengambilan Herba Maharani hari pertama selepas period.
Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan/semasa perut kosong. 
Tapi kalau nak makan malam pun boleh.
Makan mestilah bersama air suam.

Seeloknya, untuk yang baru nk cuba Herba Maharani boleh mulakan dengan 25 biji dulu. 
Then, kalau rasa panas, banyakkan minum air kosong. 
Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji pula.

Elakkan ambil semasa period ok. 
Nanti akan mengganggu kitaran hormon semasa kita period pulak. Lain pulakkk ceritanya.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani
 6 bebola putih = 
300 biji kecil pil herba Maharani

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)

Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak, stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari  (habis sekotak, stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

INGAT ye.. SEBULAN hanya AMBIL SEKOTAK MAHARANI sahaja. 
LEPAS PERIOD, baru sambung semula. Walaupun MAHARANI uols habis sebelum uols datang period, TUNGGU SEHINGGA PERIOD SETERUSNYA HABIS ok.

MINTA PERHATIAN (Rujukan bersama: Hai-O):

Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. 
Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein semasa mengambil Herba Maharani.
Sewaktu makan asid folik atau ubat subur yang lain, anda juga boleh makan Herba Maharani. 
Akan tetapi, dinasihatkan anda makan makanan kesihatan/ supplement ni pada selang masa sekurang-kurangnya 4 jam. 

Contohnya, selepas makan asid folik, anda boleh makan Maharani selepas 4 jam.
Harap maklumat di atas membantu anda. 

Jika Herba Maharani ni diambil 6 hari berterusan selepas period boleh membantu menguatkan tubuh dan membekalkan nutrien kepada badan sebelum waktu pengovulan. 

Boleh je kalau uols nak ambil produk lain sekali dengan Herba Mahrani.. 
Cumanya, Danis nasihatkan makan produk-produk ni pada waktu yang berasingan.

Kalau rasa tak selesa, Danis advice untuk ambil Herba Maharani selang sehari.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pil Herba Maharani

Pil Herba Maharani

Sijil Maharani Halal

Sijil Maharani Halal

Diluluskan kementerian kesihatan Malaysia – MAL 200144197

Disahkan halal oleh pertubuhan China Islamic Association iaitu salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM.

Harga Herba Maharani: RM113/kotak

Boleh WHATSAPP Danis kt nombor bawah ni



+6016-3663032
atau tekan link ni
www.wasap.my/+60163663032