Tuesday, 17 October 2017

Meeting New Premium Beautiful Expert



Semua orang bermula dengan kosong,
 tapi kalau kita penuhkan "effort" mesti kita akan jadi pandai dan expert.
.
.
.
Sebab nak dapat total profit RM11,000 
bukan perkara yang mudah tapi takdelah susah sangat sebab ada cara 
dan jalan yang disediakan oleh mentor dan group support yang cukup kuat.



All the best sha and team.







Sunday, 15 October 2017




Awak mesti suka kan kalo dapat idea
Apatah lagi bila jenuh dok pikir tak mai mai idea tu.
Last sekali ada hamba Allah tolong bagi idea.

Apa lagi cepat cepat la sebut Alhamdulillah sbb rezeki Allah nak bagi kat kita bukan
dalam betuk duit je tapi dapat idea pon rezeki mahal jugak.
.
.
.
Apa yang danis nak share ialah IDEA untuk perkenalkan bisnes awak.
Mungkin banyak yang awak dah buat pun tapi ni
antara idea untuk orang yang baru nak bermula



1) Pilih platform di SOSIAL MEDIA yang sesuai untuk bisnes awak. Mungkin di Fb Personal, FB Page, Instagram, Blog, Google Plus dan banyak lagi. Berniaga Gaya PIN mcm danis duk buat ni mmg kami banyak guna FCM (Free Cost Marketing) mcm fb personal, intagram personal dan blog.
Alhamdulillah walaupun hanya guna FCM, danis boleh capai jualan kumpulan 6Juta dah sepanjang berniaga. Untuk marketing jangan guna satu channel sahaja, tak cukup, kena mencuba pelbagai channel supaya boleh reach audience dan target customer.


2) Buat BROADCAST message sekerap yang mungkin dan mesti nak apply princip 10%. Kalau kita nak target 10 orang buyer mesti nak kena hantar kepada 100 orang. Sebab potensi yang akan reply
dan berminat hanya lah 10% sahaja dari 100 orang.


3) Boleh offer kawan kawan untuk dapat "duit hadiah" sebagai tanda penghargaan atas recommendation introduce produk lima angka sehingga close deal. Dari situ kita boleh kembangkan "namelist' kita

4) Hadirkan diri ke seminar / perjumpaan yang berkaitan dengan bisnes dan ber NETWORKINGlahh dengan peserta seminar

5) Gunakan Live Facebook atau Live Instagram / Instastory sebagai salah satu channel pemasaran bisnes awak. Rajin-rajin lah buat ya dalam cara soft approach. Sebab orang suka follow lifestyle dan aktiviti harian kita.


6) Berikan FREEGIFT kepada client atau existing customer. Contohnya customer beli PB Korset then awak bagi FreeGift BBplus Collagen beberapa sachet, mana tahu next order customer tadi akan order sekotak. Biasanya, yang percuma ni, boleh attract orang baru dan client mmg suka barang percuma


Cukuplah 6 IDEA dulu ya awak



Selamat Mencubaaaa !


whatsapp
0149202660

Saturday, 7 October 2017

CDM Danis Bukti Business



Sayang, jalan leklok 
Awat pejam mata tuuu 
Buka cepat kang tersadung kat depan 
Abang rasa nak pecah perut ni
Haishh berdebar la pulak naik pentas kena lambai lambai ni hehehe



Tudiaaa kenangan sgt ni 
Diraikan ketika rangkul award #CrownDiamondManager




10 FAKTA MENARIK - DEMOGRAFIK PENGGUNA INTERNET MALAYSIA



Reshare Post : Blog CikCida 

Ramai yang berniaga 'online' atau nak berniaga menggunakan medium internet/online. Tetapi masih ramai juga yang gagal memanafaatkan kemudahan yang ada kerana masih kurang ilmu atau tidak memperuntukan masa untuk membuat sedikit kajian sebelum memulakan pemasaran online.

Secara ringkasnya, kita wajib mengetahui beberapa perkara asas tentang pasaran yang bakal kita masuki.

1. Siapa target pelanggan kita?
2. Di mana pelanggan kita berada?
3. Apa medium yang selalu mereka gunakan?
4. Bila masa mereka selalu meluangkan masa online?
5. Berapa lama masa majoriti peruntukkan untuk 'online'?
6. Apa alat yang selalu digunakan untuk ber Internet?
7. Apa kaedah pembelian yang pelanggan selesa?
8. Cara pembayaran pilihan pengguna?
9. Apa pilhan alternatif yang boleh kita gunakan?
10. Berapa kekerapan pengguna / pelanggan kita berada diatas talian?

10 fakta dibawah mungkin boleh membantu untuk memahami bagaimana demografik pengguna internet di Malaysia khususnya untuk memudahkan kita mendapat gambaran secara umum tentang kaedah yang sesuai digunakan untuk pemasaran online.











Fakta-fakta ini diperoleh daripada perkongsian email daripada Irfan Khairi. Lebih banyak tips dan boleh diperoleh melalui blog beliau. Semoga perkongsian ini dapat memberikan manafaat untuk semua. Sekadar perkongsian.

---------------------------------------------------------------------------------

#BerniagaGayaPIN

Bagi yang masih mencari peluang perniagaan melalui kaedah online, kami menyediakan satu platform untuk membantu anda memulakan perniagaan. Melalui konsep berkumpulan. Kami akan mendedahkan peluang untuk membuka pasaran dengan lebih luas melaui teknik dan sistem yang telah terbukti berjaya.

Kami akan menyediakan produk, latihan, marketing tools, online supprt group, personal coaching dan sebagainya untuk membantu anda memulakan perniagaan pertama anda.

Jika anda berminat untuk menyertai kami di PIN, boleh menghubungi 

Danis - 0149202660 (whatsapp)

untuk sebarang pertanyaan dan keterangan lanjut. 

Kami sangat berbesar hati untuk membantu anda bermula dan seterusnya memiliki perniagaan anda sendiri bermula hari ini.

---------------------------------------------------------------------------------

Friday, 6 October 2017

Respond Mega Plan



Sejak PIN perkenalkan plan MEGA nih, 
ramai yang dah BERUBAH


BERUBAH dari orang takut kepada berani 
BERUBAH dari ragu ragu kepada yakin 

BERUBAH dari tiada mood kepada semangat 
BERUBAH dari tiada bukti kepada ada BUKTI


SYUKUR bila Danis dapat BERKONGSI peluang dgn orang lain 
dan protege untuk berani buka langkah secara serius untuk berniaga
 dgn lebih sistematik dan teratur dengan 
Mega Plan Premium Beautiful

Baca komen2 kat bawah apa kata mereka yang
 dah mula dengan Mega Plan

Image may contain: 1 person, smiling, text

Image may contain: 1 person, smiling, text


Seriously dlm hidup kakza tak pernah laburkn utk bisnes yg cecah ribu riban.
 Tapi dgn SHOM ada factors yg kak za beranikan diri buat 
Mega dgn jual PB yg tak pernah terfikir sblm ni. 

of course sbb sistem yang Hai O kenalkan yang 
Win Win memang menguntungkn semua pihak.
 Pembeli dan penjual. 

So, buat Mega yg terbaik.






Thursday, 5 October 2017

Business Coaching Gaya PIN



Danis selalu remind kat rakan kongsi business, dalam business 
kita kena sabar , sabar dan sabar

Sabar - Tahun 1 
Sabar - Tahun 2 
Sabar - Tahun 3


Kalau dah lepas tahap kesabaran tu,
 Inshallah kita dah lulus exam untuk genggam kejayaan
Then, income business ni kita dapat dari dua sumber iaitu income selling dan networking

* Selling profit - short term / jangka masa pendek 
* Networking - long term / jangka masa panjang utk kita genggam smpai bila bila


Jadi bila kita nak merasa income utk jangka masa panjang
 apa yang kita perlu buat?

Mesti nak mantapkan 
- ilmu bina kumpulan 
- ilmu maju bersama kumpulan 
- ilmu kekalkan kumpulan


Macam mana nak mantapkan? 
Kena lah belajar dari sifu business yang dah terbukti kejayaannya 


Alhamdulillah, we work in a team 
Together We Achieve More

Ada masa kita perlu utk menabur budi, 
supaya suatu hari nt kita dapat merasa jasa kita.


Thank you mento CDM Mursyida Mohsin 
turun padang utk direct coaching protege under team danis

 My Future Cdm Hayati Othman

My Future CDM Ehan Raeihan

by CikCida :

" Tahniah cdm danis. Berkat sabar tu. Skrg dah bina empayar sendiri. 
Dari bermula sorg2 dah hampir 1000 org members active skrg. 
Alhamdulillah!! Hebat sungguh anak didik sorg ni "😍


Natijah Pemikiran



"Kita adalah natijah daripada apa yg kita fikirkan"




Kalau kita sentiasa update masalah, 
memang masalah itu akan sentiasa ada dengan kita

Kalau kita sentiasa fikir sakit, 
memang kita akan rasa sakit tu ada jer di mana2 badan kita

Kalau kita fikir kita lemah, tak bersemangat, tak berdaya,
 letih dan penat, memang badan kita kan jadi lesu dan lemau

Sama jugak pengidap kanser
Ada sesetengah pesakit yang berjiwa kental mampu melawan sakit dan
 boleh hidup bertahun2 lamanya walaupun doktor jangka dapat hidup setahun dua jer

Betul, Allah dan tentukan bila dia akan mati, 
tetapi dengan izin Allah jugak dia berusaha melawan sakit dan positif dengan penyakitnya

Kita akan jadi apa yang kita FIKIRKAN
Kita akan bertindak mengikut apa yang kita fikirkan

So fikir baik2 dan doalah yang baik2

 

😘