Wednesday, 23 May 2012

Get your size of Premium Beautiful




There's only 4 areas for you to measure. And all should be measure precisely in (cm). This is important in order for you to get the right size of your PB. See the below diagram. You need to measure:

(1) bust , (2) underbust, (3) Waist,(4) hips


(1) bust - Betul2 dekat puncak breast



(2) underbust - Bawah breast



(3) Waist - Pinggang, untuk measurement yg tepat. ukuran pinggang adalah selari dengan lekuk siku anda.



(4) hips - puncak pinggul


measure the 4 areas first, and then do let me know your size in cm. and i'll get the right size for u :)
hurry up! while promotion last! ;)

ps: mmg nak kene dapatkan ukuran yang tepat. sbb PB corset mmg dicipta mengikut setiap lekuk badan kita sbg perempuan. that's why la PB mmg sangat selesa dipakai.

kalau still xsure nak buat ukuran, blh sms/call me directly
 danis: 0132422663

Correct way to wear Premium Beautiful Corset



Salam dear customers and readers :)

Cara nak pakai corset Premium Beautiful ni senang & simple je, cuma 1st time pakai susah sikit la sbb kita tak biasa kan. tapi hari ke2 atau ke 3 dah jadi senang selalunya. sbb time tu kita da terer. hehe


STEP 1 : Long Girdle

(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa


tips untuk senang pakai- untuk mudah pakai,kene bukak kaki besar sket,ala2 kekuda gitu...pastu joget2 & lompat2 sket sambil nak pakai girdle ni ;) mula2 memang rasa ketat sikit sbb tak biasa kan. lepas 2, 3 hari kita akan biasa lah.. 


STEP 2: Long Bra

(1) Tundukkan padan 90 darjah dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra (pastikan semua daging payudara masuk cantik ke dalam cup bra
(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
(5) Betulkan kedudukan bra
tips untuk senang pakai: mula2 mmg susah sikit sbb long bra masa tu ketat lagi & kita pun tak biasakan. mayb kene ada sumone yg kene tlg pinkan. tp masuk 2nd day xsampai 3minit da settle. hehe.. ni pengalaman saya laa kan ;)
STEP 3: Waist Nipper

(1) Letakkan rama-rama diamond terletak di tengah dada
(2) Lekatkan kesemua cangkuk(patut berada di tulang rusuk kiri badan)
(3) Betulkan kedudukannya
(4) Tarik tali pelaras
(5) Tahan nafas dan cangkukkan ke depan
(6) Pastikan ianya selesa

tips untuk senang pakai - make sure bahagian tali yang kat belakang tu selari dengan tulang belakang kita.

SELAMAT MENCUBA!! :)


Jom Sama2 jadikan pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL corset ni sebahagian dari rutin harian kita. it is good 4 your health and brings BEAUTY too ;)

Fungsi Premium Beautiful

PB direka dengan mengambil kira struktur susuk badan kaum wanita secara terperinci


1- Cup ini membentuk piramid di mana ia dpt menampung payudara agar tidak jatuh, puting payudara dalam kedudukan yang betul dan tidak termasuk ke dalam (untuk mengelak daripada berlakunya kanser payudara serta mengembalikan pigmen puting kembali segar dan cerah)


2- Menghalang lelemak mengalir ke bahagian belakang.


3- Menguatkan rahim, mengemaskan bahagian perut, serta menghilangkan kesan rekahan pada kulit (stretch-mark) terutamanya untuk ibu2 selepas bersalin


4-Bahagian ini tidak menekan ovari. Ini dapat memberi kesan hormon yang seimbang estrogen dan progestron.


5- Mengelak daripada masalah gastrik dan ulser.


6- Lace cup mempunyai kenajalan supaya dapat mengelakkan payudara dari melimpah keluar.


7- Memecah lemak pada bahagian atas perut.


8- Lubang angin mengawal keputihan, pengaliran darah dan udara untuk menghilangkan kesan bau pada wanita.






9- Kedudukan bentuk tali yang tidak mudah jatuh.


10- Lapisan tenunan bahagian belakang terbahagi kepada 2 lapisan yang mengawal lemak yang telah kehadapan supaya tidak ke belakang semula.


11- Love shape nipis untuk membentuk pinggul yang menarik dan mengukuhkan kedudukan pinggul.


12- Bahagian ini dapat menampung dengan kuat supaya tidak jatuh dan mengelakkan lemak dari mengalir ke bawah.








13- Tetulang-tetulang ini berfungsi untuk
mengawal masalah tulang belakang

seperti bongkok, slip disk, sakit pinggang dan pengaliran darah. Suntikan Far Infrared Ray (FIR) paling banyak dalam tetulang bengkung tersebut. Khas untuk ibu2 selepas bersalin (dalam pantang mengelak serta menghilangkan rekahan pada kulit perut, ia juga merampingkan pinggang dengan cepat dan berkesan)


14- Tali ini berfungsi untuk memudahkan kemasan dan merampingkan pinggang. Cara mengunakannya, tarik nafas sebelum menarik tali tersebut.

Friday, 18 May 2012

Proud of her (CDM HANIS HAIZI)

This post was taken from her page (ww.hanishaizi.com):
Proud of her so much! She inspired me a lot trough of her true success story:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Actually pada permulaan Hanis nak mula business ni, kalau ikutkan banyak sangat kekangannya yelah nama pun HOUSEWIFE ikut secara logicnya memang tak ada kawan langsung.. setakat suami dan hariz at that time. Kawan lepak ada contoh Fad, Zeti and Leen tapi 3 tu je lah kalau ye pun. hohohho


Nak bagi seribu satu alasan memang boleh ikutkan, dan sebagai contoh hanis sendiri boleh bagi alasan kat bawah ni since suri rumah kan?



Tak ada kawan
Macam mana I nak wat business ni...kawan i cuma Laki i je dan hariz.  Business camni perlu ramai2 kawan... baru boleh berjaya... I kawen muda dari umur 21tahun, so kawan2 banyak dah takde..

Pendiam dan Pemalu
Saya hanya berkawan dengan orang yang rapat dengan saya je.. tak caya tanya sape2 yg kenal saya masa zaman uni, 1-2 je kawan seumur hidup. Jenis anti sosial tau. huhuhu tapi biznes ni kena muka tebal

Tak kerja
I tak penah kerja.... tak penah deal dengan orang... colleague pun takde neighbour pun tak kenal..

Suami Tak bagi
Suami I memang tak suka  biznes2 ni... kalau nak buat biznes kena buat franchise u... tp franchise we alls takde la plak duhets nyee... huhuh

Tak ada orang nak jaga anak
Masa jadi suri rumah kita jaga anak sendiri.... my mom jenis sibuk...my inlaws jauh takkan nak ulang alik duduk TTDI-Cheras leceh plak nak send kat nursery or tempat lain tak boleh percaya...byk kes dera

Tak pandai sangat drive dalam KL
SusaH nak travel sana sini sebab all this while memang bergantung je dekat suami... tau cuma gi KLCC dan MV je.. huhuhu

Tak pandai Cakap
Orang kata kalau nak berjaya dalam bidang ni mesti PANDAI cakap ala2 LAWYER, HAKIM, PENDAKWARAYA or PAKAR2 MOTIVASI/ PEMIDATO.. 

Tak pandai business
Sebab saya bukan datang dari business background... kalau nak wat business ni mesti kena ada PHD ke dalam marketing, or Business study... kan kan... tapi i budak ENGINEERING. Bley kaaa??

Alhamdullilah Allah tak butakan hatiku untuk membuatkan 1001 alasan.. Allah nak bagi rezeki pada hambanya pun Allah "pilih"... and I feel so lucky... dapat rezeki mencurah2 macam ni.. siapa sangka.. dulunya dianggap remeh oleh sesetengah pihak dan maybe takkan last long. 
Saya tidak memandang kekurangan diri saya dulu, but I only BELIEVE that I can succeed!

I just rely on what I have with is SOCIAL NETWORK! Tru facebook and blog!! And that has become my greatest strength ever. And I manage to conquer my fear and weaknesses.

Walaupun cuma ada 1 sahaja kelebihan , dan 1001 kekurangan... dan kekangan... tapi dengan 1 tu kita pegang betul2 dan akan lenyapkan segala kesulitan!

Rich people focus on opportunity...poor people focus on OBSTACLES. 

PREMIUM BEATIFUL AS MEDICAL ALTERNATIVE

Ever wonder how Premium Beautiful with its three pieces of garment have a power to re-shaping your body as well as improve your inner body function? Yes, that is a good question. Me too, also argued with Premium Beautiful abilities on the first time I was introduced with this magical corset. So, what made Premium Beautiful so magical? Lets check it out!
                         
The Premium Beautiful Corset has been around in the market for more than 10 years. Premium Beautiful is a high-tech corset, a combination of technology by four developed countries - JAPAN - TAIWAN - GERMANY - UNITED STATES OF AMERICA. We always hear that Premium Beautiful contains Far Infra-red Rays bla bla...so here is the scientific explanation:











-FAR INFRARED RAYS & TOURMALINE-


 
Far Infrared fiber refers to fiber that ‘emits’ far infrared rays. It is usually made  from 95% polypropylene and 5% special lead-free ceramics utilizing our patented technologies. The ceramic is the key for ‘emitting’ the far infrared rays.The ceramic that ‘emits’ FIR is commonly called bio-ceramic. Bio-Ceramic is made from many different kind of ceramics mixed with mineral and crystal such as Tourmaline."
The mixture is heated together at 1600 degrees centigrade to form the FIR emitting ceramic. After cooling down, it becomes the lead free, bio-ceramic with FIR emitting properties. The bio-ceramic is then ground into micro particles in nano scale and inseminated into polypropylene during the polypropylene fiber forming process.
The fiber is then stretched, twisted and made into various forms for various needs. Unlike soaking or coating process, with the insemination process, the bio-ceramic particles stay inside of the fiber and they cannot be dropped from washing. Because the bio-ceramic particles are in nano scale; they are so small and can stay inside the fiber no matter how thin it is.
Once the FIR fiber is manufactured, it could be made into anything that people like such as waist wrap, knee bands, underwear etc.


-FAR INFRARED & TOURMALINE IN PREMIUM BEAUTIFUL-

Premium Beautiful is embedded with Tourmaline ( is a crystal boron silicate mineral compounded with elements such as aluminium, iron, magnesiumsodiumlithium, orpotassium) which contains Far Infra-red Rays (FIR)

The far infrared rays that Tourmaline emits create the same resonance in the body as is normally found in water. This has a very soothing effect on the nerves. Three-quarters of the human body is composed of water, this form of resonance absorption creates increased vitality in living tissues, enhancing energy levels and increases metabolism.



This gem has been reported to actually have the power to boost sexual energy in men, as it increases the blood flow and circulation in the body. The gemstone is also reported as helping to ease emotions, increasing vitality and vigor in both men and women.


-BENEFITS OF FAR INFRA-RED RAYS-

Far Infrared Ray are waves of energy, totally invisible to the naked eye, capable of penetrating deep into the human body, where they gently elevate the body's surface temperature and activate major bodily functions.
  • Far Infrared expands capillaries
  • Far Infrared is excellent for detoxification
  • Far Infrared stimulates enzyme activity and metabolism
  • Far Infrared may induce the killing of varied pathogenic (disease causing) bacteria, viruses, fungi and parasite.
  • Far Infrared promotes rebuilding of injured tissue
  • Far Infrared relieves nervous tension and relax autoneuro muscles
  • Far Infrared strengthens the Immune System
  • Far Infrared strengthens the Cardiovascular System


-BENEFITS OF TOURMALINE-

  •  Detoxification
  •  Helps aid fat loss
  •  Reduces water retention
  •  Improves blood circulation
  •  Expels unnecessary waste
  •  Helps cleanse the liver and kidneys
  •  Helps heal skin disorders
  •  Reduction in emotional maladies such as anxiety and depression
  •  Relief from acute and chronic illnesses
  •  Aids in elimination of heavy metals, poisons, and carcinogenic material from our bodies
  •  Reduces lactic acids and free fatty acids


*Source Google

Thursday, 17 May 2012

Transformation of Premium Beautiful :)


Salam semua :)

Danis amek PB since MARCH 2012. so korang tengok la yer perubahan danis okkay

Nie masa zaman kejatuhan majapahit.haha
chubby sbb berat time nie 58kg/154cm

January 2012





1-2 months after pakai PB! Tengoklah hasilnya! ada shape gituuu.:p

April 2012






Dare to change?
Contact me danis: 013-2422663
email: nurwirdanis@gmail.com
add my Facebook: wirdanis_88@yahoo.com.my

Premium Beautiful :)


Best Selling Corset in Malaysia no1

PREMIUM BEAUTIFUL!

IANYA LIFE TIME WARRANTY

SUPERBRAND

TEKNOLOGI DARI 4 BUAH NEGARA MAJU
JAPAN,TAIWAN, GERMANY AND US

70% DICIPTA UNTUK KESIHATAN & 30% UTK KECANTIKAN

FAR INFRARED RAYS DALAM SETIAP SULAMAN

WORTH EVERY CENTS!

MAKES EVERY WOMEN'S DREAMS COME TRUE



PB BENEFITS;

 Reduce CELLULITE and also STRETCH MARKS
 SHAPE UP your body and give a good posture
 FIRM UP breasts and buttocks
 DETOXIFY body
 Improves BLOOD  circulations
 Improve RESPIRATORY sistem
 Increase metabolic rate
 Reduce CONSTIPATION
 Regulate period flow and eliminate PERIOD PAIN
 Prevent the growth of CANCER cells 
 Prevent MIGRAINE and GASTRIC
 Helping people to CONCEIVE baby
Reduce back pain and good for people having problem with SLIP DISC


and Many MOREEE! ;)

________________________________________________________


THE PREMIUM BEAUTIFUL CORSET


LONG BRASSIERE


·   The unique 3-piece dimensional clipping cups designed to push up, support and provide firmness to chest.
·    Steel cartilage effectively provides firmness and support.
·    Bi-layer depression and tightness designed to flatten abdomen and enhance breasts natural shape at optimum.
·    2 ultra-soft wire coils help to slim down body, enhance and firm up body contour.
·    The design of bi-layer depression and tightness enables to the reshape of excessive fat around the back, thus to attain an attractive figure.
·    Unique ‘U’ shape at the back not only serves as slimming purpose, but also outlines the back contour effectively.
·    Diamond butterfly serves as an ornament to protrude the exclusiveness of the product.
·    Three pairs of Hook-and-Eye give you safe and comfortable flexibility.


WAIST NIPPER



·    Made of seven pieces of ‘smart technology’ wires. It provides support to waist comfortably as well as upholds the backbone and straightens postures firmly
·   The unique body-shape design, transfers the fat from waist to the breasts and buttocks accordingly, thus to create a perfect and well-balanced contour.\
·   The imported string from Japan enables the forming of an exquisite waist contour.
·    The flexible cutting design creates a perfect contour individually.
·    Three pairs of Hook-and-Eye give you safe and comfortable flexibility.
·    Diamond butterfly serves as an ornament to protrude the exclusiveness of the product.



LONG GIRDLE


·   The 32-piece stereoscopic cutting design, based on ‘Fragmentary Pressure Compression Theory’ will effectively divert displaced fat to its original position.
·    Unique hip cup cutting and design will effectively rectify the sagging buttocks, enhance the hip curve and prop-up-hip.
·    Detached contour thigh and buttocks, divert excessive fat around the thigh into the hip cup, attaining attractive  hip contour.
·    Cotton on the waist of girdle provides comfort and enhances waist curve.
·    Diamond butterfly serves as an ornament to protrude the exclusiveness of the product.
·    The fixed pressure compression at the abdomen reduces the excessive fat, thus to flatten the abdomen.
·   Bi-layer pressure compression design helps to adjust excessive fat around thighs, thus to develop slimmer legs.
·    Holey bi-layer cotton provides comfort while wearing
·    Flexible laces avoid any uncomfortable feeling.