Friday, 3 August 2012

Ovarian Cyst I Premium Beautiful


Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau poket yang berisi lendir/air yang terjadi di dalam atau dipermukaan ovari. Ia adalah kejadian yang kerap berlaku dan kebanyakkannya wanita tidak menyedari yang mereka mengalaminya ia jarang memberikan simtom atau gejala. 
 
Walaubagaimanapun, kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidak-suburan wanita.
 
Cyst sebenarnya berkait-rapat dengan proses reproduksi wanita. Follicular cysts adalah cyst-cyst yang mengandungi telur dan apabila ia matang, ia akan pecah untuk melepaskan telur untuk persenyawaan. Kadang-kadang, cyst-cyst lain juga boleh tumbuh di dalam ovari dan cyst inilah yang selalu memberi masalah.
 
Sebenarnya Ovarian Cyst tak semestinya perlu dibuang dengan melakukan pembedahan sebab ia boleh mengecut..Jadi tak semestinya kene bedah... 
 
Walaupun tak semestinya kene bedah tapi still kena dapatkan khidmat nasihat doktor jugak ok... Kalau saiz tu dah terlalu besar atau cyst tu dah bertukar sifat menjadi cancer, mungkin perlu dibedah. Once kita dah ada cyst ni, kita kene lebih berhati-hati dalam menjaga tubuh kita sebab risiko ia berulang tetap akan ada sama ada di tempat yang sama atau di tempat ovari sebelah satu lagi...


Sejauh mana kita boleh bagi jaminan yang cyst tu akan mengecut dengan sendiri? 

Takkan setiap minggu atau setiap bulan nak kena follow up dengan doktor?

Takkan setiap hari nak bergantung dengan ubat jer?



Siapa yang berisiko untuk mendapat Ovarian Cyst?

Ovarian cysts sebenarnya agak kerap terjadi. Kebanyakkan wanita mungkin sekurang-kurangnya akan mendapat satu cyst sepanjang hidupnya. Kebanyakkanya adalah cyst biasa dan tidak complicated.

Walaubagaimanapun, sekiranya cyst ini terjadi pada wanita berusia 50-70 tahun, ia lebih cenderung kepada kanser dan lebih merbahaya.

Dengan mengamalkan pemakaian Premium Beautiful Corset ni InsyaAllah masalah Ovarian Cyst ni dapat dikurangkan.


Tapi Macam Mana???

Premium Beautiful mengandungi FIR (Far Infrared Ray) yang boleh berfungsi untuk: 
 
i) Membersihkan darah drpd toksik dan menukar darah berasid kepada darah beralkhali lemah  
 
ii) Merangsang sel-sel yg lemah/xaktif untuk meningkatkan kadar metabolisma. 
 
iii) Membaiki dan memulihkan ketidakseimbangan sistem saraf anatomi serta menstabilkn fungsi organ-organ dalam darah
Paling penting, FIR mempunyai sifat anti KANSER..


TESTIMONI dari Pengguna PB

 




 


Prevention is Better than Cure!!
Apa tunggu lagi!!
PB corset help to prevent ovarian cyst.

Do contact me for FREE TRIAL PB and make your appointment 
013-2422663
danis

No comments:

Post a Comment