Monday, 19 November 2012

Shah Rukh Khan punye pasal...

Hye frens :)

Sebab SRK punye pasal..pujuk hubby layan jiwang kat panggung.
Jab Tak Hai Jaan..naseb baek hubby nak tengok jugak sebab ape? Sebabnye heroin die yang seksi and commeeeel sangat la yeee?? Argh sudaaalaa dengan Katrina pon nak jatuh cinta kan (ayat jeles :p)

So after Mr Hubs balek je dari kursus PTN kat Intan tengahari tu, 
so kita ni isteri sian kat die bagi la die rehat dulu, kumpul2 tenaga suh tido.
yela penat kan dah 3 hari berkampung kat Intan tu. 
Tapi, yang pentingnyee malam tu kena la bw Wifey pegi dating layan jiwang kat panggung ;)

Petang kuar g dinner kat Al Rawsha makan Lamb Madghut Half Kilo yang sepatutnye makan 4 orang tapi kami kan perut bas, so no worries lah! Licin ok! kui3 :P


After habes makan dan membuncitkan perut kami
 terus ke Pavilion beli tiket Jab Tak Hai Jaan Kul 930mlm..

Photo: Layan hindustan pulaak Jab Tak Hai Jaan :p




yeay!! yang penting happy ending ok!
Love shah rukh khan :P

Eh eh love encik suami jugaaaak!hehee


Lots of love,

Wirdanis Razali

Wednesday, 7 November 2012

Paling Bestnyeeee Bile....





Ape target achieved ni??
Alhamdulillah SYUKUR sangat2 progress Business PB sangat2 memuaskan hati..
rezeki makin bertambah
Demand korset pon bertambah
Sampai tak menang tangan nak restock PB and pos kat customer yang luar KL/Selangor :)


Photo: Restock2 PB!! 
Tak menang tangan isi borang pos laju untuk pos dekat customer :)


Tapi....
Tak bes jugak kan kalo kita je merasa kan?
Yang best jugak sebab business partner Danis pon managed to get her 1st bonus in just 2 weeks.
Alhamdulillah tumpang gembira juga untuk pihak biz partner yang baru sign up trus achieved target within 2 weeks! Hebat sangaat!! Biz appointments dan customer pon dah berderet2 :)


So memang jual PB Corset mudah sangat2..
Kita juz fully use social media for business medium :)
Semuanya dihujung jari!


Lots of LOve,

Wirdanis Razali
0132422663

Monday, 5 November 2012

The benefits of Premium Beautiful Corset

Hye dear frens :)



Now kul 11pm..baru sudah masak2 sbb Mr Hubs duk menjerit nak makan fried chicken celop tepung "Kentucky". Ok Done!! :) 
So dah settle tunaikan hajat Mr Hubs now nak settlekan hajat Mommy Danis plak untuk update new entry.

Juz like to share with you all pasal PB corset. Sebenarnya PB ni direka khas 70% for health and 30% for beauty. Tapi biasenye yang orang nampak hanya untuk shapekan body bg nmpak menarik aje..

Jawapannye bukan untuk body shaping shaja tapi banyak lagi kebaikannye taw.

Jom kita tengok k :)


Prevent and Cure Fibroid



Membakar lemak2 jahat


 

Menghasilkan body curve yang cantik



Breast lump



Menghilangkan selulit



Menghilangkan stretchmark



Other than that, PB Corset juga merupakan rawatan alternatif kepada:

1. To conceive baby

2. Cyst

3. Kuruskan badan

4. Irregular period/ Period pain/ Heavy bleeding

5. Fibroid/ Cyst

6. Gastritis

7. Haemorrhoid/Buasir

8. Slip disc/ Back pain

9. Migraine

10. Confinement/Lepas bersalin

11. Prevent from Cancer



Its worth if you spent your money to buy one set for lifetime!
Macam kita kaum perempuan ni mmg berisiko untuk dapat macam2 penyakit. So why not kalau kita prevent awal2. And for those yang ada problem as listed above, pemakaian PB memang sangat2 digalakkan untuk hasil yang terbaik :)
InsyaAllah.


Lots of Love,

Wirdanis Razali
013-2422663



Istanbul Aku Datang!!


Wah bile tengok je picture ni rasa macam tak sabar2 nak tengok dengan lovely hubby menonton love story ni kat cinema on 8th November 2012
sambil2 pegang tangan peluk2 gitu :P
Awwww sweeeet.hehehe

Ok2 jom kita tengok sinopsis cite ni dulu k. 

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Istanbul Aku Datang mengisahkan perjalanan seorang gadis yang penuh kesungguhan dan percaya akan takdir cintanya, Dian lakonan Lisa Surihani yang sanggup terbang ke Istanbul untuk berada dekat kepada kekasih hatinya, Farouk lakonan Tomok yang juga pelajar jurusan kedoktoran di universiti di sana.

Dalam diam, niat Dian yang juga seorang penulis blog mengimpikan sebuah kebahagiaan dan keputusan yang akan mengundang seribu senyuman kepadanya, kononnya Farouk akan nampak kesungguhannya dan mengambil keputusan untuk berkahwin dengannya.

Namun bagai kata pujangga dan pemahaman realistik yang kita tidak mampu mengubah takdir atau meneka apa yang sudah disuratkan kepada kita, segala impian dan objektif Dian itu semuanya tidak mengikut apa yang difikirkan.

Dian bagai merentasi sebuah pengalaman berbeza yang akhirnya menemukannya pula dengan seorang lagi lelaki juga pelukis, Harris lakonan Beto.

Pertemuan mereka yang awalnya memberikan ketegangan dan konflik bagaimanapun akhirnya memberikan satu keserasian. Dian tidak sedar yang kini dirinya berdepan kemelut kekasihnya, Farouk yang cemburu dan Harris yang mula mencerminkan sebuah kebahagiaan.

Dian keliru namun semua yang berlaku hanya mematangkannya dan memberikannya ruang untuk membuat keputusan terbaik untuk dirinya sendiri.


Suke tengok picture ni :)
Lisa looks soo adorable!


Muka Lisa Surihani yang cute sangaaat :)

This is a good urban romantic movie set in Istanbul!
Tak sabar nak tengok..cam best kan??



Beto Kusyiary




Tomok pon ade :)


Antara babak romantik dalam Istanbul Akan Datang :)





Wah tengok2 dalam cite Istanbul Aku Datang nie macam teringin plak kan nak melawat Kota Istanbul yang nmpak menarik kan?
Manala tahu next free trip Business PB announce after London/Paris ke Istanbul plak kan? 
syoknyeeee..hehe

Kalo betul lah ke Istanbul memang Danis konfem nak sangat2 pegi sana!

Okey2 sekarang 5hb tnggu 8hb nanti nak tengok movie ni with cik abam!
Ade 3hari lagi..Yeaaaay!!!!
Jom nengok sama yeee :p




Lots of Love

Wirdanis Razali

0132422663





Friday, 2 November 2012

Big Congratulations to Cik Cida

Hye dear frens :)


Pernah tak kadang2 kita duk mengelamun ada keta besar, rumah besar..
Duk berangan kalo dulu naek viva sekarang dah up naek BMW ke....??hehe
Tak mustahil kan?
Sebab tiada apa yang mustahil atas muka bumi ni kalo kita tak impikannya dan usaha semampu boleh untuk capai impian tesebut.


Rasanya masih belum terlambat utk Danis update new entry tentang kejayaan Bakal CDM Cik Cida with her New BMW 3 Series. 
Baru setahun buat business terus dapat keluarkan new beamer. 
Cayaaalah Cik Cida cayang ni!!

My Business Ride


Baru umur 28 tahun dan kebetulan on her birthday Cik Cida keluarkan new BMW :)

Hebat kan?? Tahniah again untuk Cik Cida.
Tiada apa yang mustahil kalau kita usaha sebaik mungkin.


Well said Hanis Haizi:
" Kita mesti berimpian besar sebab bila berimpian besar, kita akan kejar impian tersebut & setting Time Frame mesti kena ada"


Kalau Cik Cida pon yang bermula dengan Zero..
Kenapa kita tak boleh??

From Zero to Hero!!
Kalau orang2 biasa pon boleh berjaya, kita pon boleh berjaya sebab bukti dah depan mata!



InsyaAllah one day my turn plak :)
Aamiin Ya Rabb.



Dream it!
Work on it!
Success!!



Lots of Love,

Wirdanis Razali
013-2422663

New Distributor Orientation 2012

Hi dear frens today bangun pagi2 siap2 wat breakfast untuk hubby sempat la tercongok depan lappy update new entry :)
 Asal ada masa je trus update blog.hee


Okey, hari ni danis nak story pasal New Distributor Orientation 2012 yang diadakan baru2 nie. This program khas untuk New PB Agent/ Sales Manager and Senior Sales Manager :) Untungnye join this business semuanya dititikberatkan dan yang penting for the new comers like me memang haruslah untuk dapatkan ilmu asas tentang business PB ni. 

And of course lah sangat2 bertuah sebab ditakdirkan untuk menjadi part of team members Green Leaders Group bawah bimbingan CDM Hanis Haizi. New Distributor Orientation 2012 diadakan di Green Learders Acadamey Malaysia (GLAM) di TTDI, Damansara.
Kelas ni memang ditubuhkan khas untuk team members Hanis Haizi!!

New Distributor Orientation 2012 (NDO): Barisan speaker of the day yang sanggup trun padang dan bersemangat mencurahkan ilmu untuk anak didik/the new comers. 

Berganding bahu sama2 untuk memantapkan ilmu rakan kongsi sekalian. Ucapan dan perkongsian yang sangat best dan memberikan banyak input positif.

Terima kasih tidak terhingga buat Bakal CDM Mursyida Mohsin, CDM Naa Kamaruddin, Bakal DDM Najiha, Bakal DDM Juju, Bakal DDM Mar dan Bakal DDM Aien yang terlibat menjayakan NDO 2012 dengan jayanyaaaa :)


Mommy Danis with Cik Cida/Bakal CDM Cida speaker of the day. Buat business setahun sahaja tapi income hampir 20k/month and yang paling best dapat keluarkan new beamer baru2 nie..tahniah Cik Cida :)


Emcee of the day: Bakal DDM Cik Juju. Lecturer UiTM Kelantan dan part time master student dan dalam masa yang sama bisnes tetap maju! Bila hati kata nak, tiada seribu alasan lagi untuk capai impian. Cik Juju buat business tak smpai setahun income 12k/month. memang mantoooop dan dengan PB juga Cik Juju trun berat badan sebanyak 20kg..hebat kan?? Berat hilang, duit bertambah!!! Tahniah Cik Juju!!


Bakal DDM Marlinda berkongsi tentang Standard of Procedure. 
Igt big company je ye yang ada Standard of Procedure? 
Tapi Business PB pon ada Standard of Procedure.
 Wah!! Cayaaalah :)



Bakal DDM Aien yang berkongsi tentang Premium Beautiful, correct way to wear and measure size.
Bukan teori sahaja kita belajar malah praktikal juga. Sebab apa?
 We want provide the best service untuk customers dan client kita :)



Bakal CDM Cik Cida yang share tentang Social Media Networking. Topic yang sangat menarik sbb memang business PB kami focus pada online sahaja (FB and blog).
 So, memang sangat2 la menepati objektif NDO 2012. 
A to Z diajar :)


Bakal DDM Najiha berkongsi pasal tugas & tanggungjawab SM & SSM.
Bakal DDM Najiha owner sebuah construction company, dah ada income besar dan life yang stabil tapi itu tak menghalang beliau untuk berkecimpung dalam business PB :)


Last slot dari CDM Naa Kamaruddin. Tak sah program ni kalo leader tak memberikan sebarang ucapan sebab kata2 semangat beliau memang menusuk hati dan kalbu lah!.CDM Naa Kamaruddin berkongsi tentang impian dan matlamat. Ucapan yang sangat best dan sangat bermakna :)






Dua insan and mentor yang tak putus2 memberikan kata semangat untuk terus berjaya dalam Business PB :)




Part of team members yang sanggup mengorbankan masa dan ada yang datang dari jauh semata2 untuk kaut ilmu :) Tahniah pada kawan2 sekalian dan sama2 kita mencapai impian yang menggunung tinggi!! Chewaaah!

Bak kata Cik Cida:
Kalau kita berani bermula mesti akan ada hasil, tapi kalau terlampau takut kita takkan kemana


" We are not sales person, but we are solution provider"


Credit picture to: Syera Begam and Cik Cida

Lots of Love,
Wirdanis Razali
013-2422663