Friday, 2 November 2012

New Distributor Orientation 2012

Hi dear frens today bangun pagi2 siap2 wat breakfast untuk hubby sempat la tercongok depan lappy update new entry :)
 Asal ada masa je trus update blog.hee


Okey, hari ni danis nak story pasal New Distributor Orientation 2012 yang diadakan baru2 nie. This program khas untuk New PB Agent/ Sales Manager and Senior Sales Manager :) Untungnye join this business semuanya dititikberatkan dan yang penting for the new comers like me memang haruslah untuk dapatkan ilmu asas tentang business PB ni. 

And of course lah sangat2 bertuah sebab ditakdirkan untuk menjadi part of team members Green Leaders Group bawah bimbingan CDM Hanis Haizi. New Distributor Orientation 2012 diadakan di Green Learders Acadamey Malaysia (GLAM) di TTDI, Damansara.
Kelas ni memang ditubuhkan khas untuk team members Hanis Haizi!!

New Distributor Orientation 2012 (NDO): Barisan speaker of the day yang sanggup trun padang dan bersemangat mencurahkan ilmu untuk anak didik/the new comers. 

Berganding bahu sama2 untuk memantapkan ilmu rakan kongsi sekalian. Ucapan dan perkongsian yang sangat best dan memberikan banyak input positif.

Terima kasih tidak terhingga buat Bakal CDM Mursyida Mohsin, CDM Naa Kamaruddin, Bakal DDM Najiha, Bakal DDM Juju, Bakal DDM Mar dan Bakal DDM Aien yang terlibat menjayakan NDO 2012 dengan jayanyaaaa :)


Mommy Danis with Cik Cida/Bakal CDM Cida speaker of the day. Buat business setahun sahaja tapi income hampir 20k/month and yang paling best dapat keluarkan new beamer baru2 nie..tahniah Cik Cida :)


Emcee of the day: Bakal DDM Cik Juju. Lecturer UiTM Kelantan dan part time master student dan dalam masa yang sama bisnes tetap maju! Bila hati kata nak, tiada seribu alasan lagi untuk capai impian. Cik Juju buat business tak smpai setahun income 12k/month. memang mantoooop dan dengan PB juga Cik Juju trun berat badan sebanyak 20kg..hebat kan?? Berat hilang, duit bertambah!!! Tahniah Cik Juju!!


Bakal DDM Marlinda berkongsi tentang Standard of Procedure. 
Igt big company je ye yang ada Standard of Procedure? 
Tapi Business PB pon ada Standard of Procedure.
 Wah!! Cayaaalah :)



Bakal DDM Aien yang berkongsi tentang Premium Beautiful, correct way to wear and measure size.
Bukan teori sahaja kita belajar malah praktikal juga. Sebab apa?
 We want provide the best service untuk customers dan client kita :)



Bakal CDM Cik Cida yang share tentang Social Media Networking. Topic yang sangat menarik sbb memang business PB kami focus pada online sahaja (FB and blog).
 So, memang sangat2 la menepati objektif NDO 2012. 
A to Z diajar :)


Bakal DDM Najiha berkongsi pasal tugas & tanggungjawab SM & SSM.
Bakal DDM Najiha owner sebuah construction company, dah ada income besar dan life yang stabil tapi itu tak menghalang beliau untuk berkecimpung dalam business PB :)


Last slot dari CDM Naa Kamaruddin. Tak sah program ni kalo leader tak memberikan sebarang ucapan sebab kata2 semangat beliau memang menusuk hati dan kalbu lah!.CDM Naa Kamaruddin berkongsi tentang impian dan matlamat. Ucapan yang sangat best dan sangat bermakna :)






Dua insan and mentor yang tak putus2 memberikan kata semangat untuk terus berjaya dalam Business PB :)




Part of team members yang sanggup mengorbankan masa dan ada yang datang dari jauh semata2 untuk kaut ilmu :) Tahniah pada kawan2 sekalian dan sama2 kita mencapai impian yang menggunung tinggi!! Chewaaah!

Bak kata Cik Cida:
Kalau kita berani bermula mesti akan ada hasil, tapi kalau terlampau takut kita takkan kemana


" We are not sales person, but we are solution provider"


Credit picture to: Syera Begam and Cik Cida

Lots of Love,
Wirdanis Razali
013-2422663

No comments:

Post a Comment