Friday, 24 May 2013

Rahsia Jadi Slim Melim I Rahsia Kurus

Assalamualaikum!

 Bila baca topik nie atau siapa siapa yang klik link entry "Rahsia Jadi Slim Melim I Rahsia Kurus" mestilah yang ada keinginan nak jadi slim melim kan atau nak jadi kurus!

Ok so danis memang buat special entry untuk this topic sebab ramai yang bertanyakan soalan ajaib ni. Macam mana dalam masa sebulan boleh turun sampai 17kgs! Hebat kan. Diet berkurun lamanya pon belom tentu boleh kurus atau turun berat badan.

Tapi. Satu je kena ingat KURUS tak semestinya turun berat badan. Yang penting LELEMAKS berkurang yer! Kurus dan sihat itu lebih penting. Tapi tak nak jugak kurus melidi. Tak cantik! Must have stunning body shape! Baru ummmmph! hehe

So apa tips2 and secret untuk jadi slim melim nih?



TIPS 1: DONT EVER SKIP YOUR MEALS AND EAT BY FOLLOW YOUR BIOLOGICAL CLOCK

Kalau nak turun berat badan and nak kurus jangan sesekali skip meals. Breakfast sangatlah penting. Makan saje jangan nak smpai nak mkn sesudu nasi pon xnak takot gemok katenye. Macamlah sesudu nasi tu boleh buat perut trus berlipat tiga. eheh

Follow your biological clock to eat. Ada orang cakap makan mesti kena ikut time kalo tak mo gastritis. Tapi kalo biasenya kita breakfast pukul 8 tbe2 hari tu kita bangun kul 10 pagi so macam mana? Sebenarnye macam ni taw:

1. Breakfast : Kita makan within 1hour after kita bangun dari tidur. Contihnye kalau kita bangun pukul 9 pagi, kita breakfast la dalam range hour (9am-10am)

2. Lunch: 4-6hrs after breakfast

3. Dinner: 4-6hrs after lunch

TIPS 2: MINUM AIR BANYAK2 (2000-3000MLS/DAY)


Untuk kurus memang kita perlu minum air bebanyak. Air boleh bantu proses detoxification, singgkirkan toxic2 dari dalam badan dan juga bantu proses bakar lemaks. Seeloknya minum air masak/air mineral.

Caranya:

1. Minum 500mls selepas bangun sahaja dari tidur
2. Minum 500mls 1 jam sebelum lunch
3. Minum 500mls 1 jam sebelom dinner
4. Minum 500mls 1jam sebelom tidur
5. Just add another 1000mls in between

Simple bukan? :))

TIPS 3: TIDUR SECUKUPNYA

Mesti tidur cukup seeloknya 4jam ke atas.Get your quality sleep. 4 jam pon sudah cukup.
Semasa kita tidur, ada satu hormone will be released which is melatonin hormone. This hormone will help your cells to regenerate and renew. This hormones will also help to burn fat effectively, as well as it increases metabolic rate.


Bio Velocity Sleep Mate may help you to get quality sleep!

http://2.bp.blogspot.com/-1hRb7wTt0n8/UZJnTSSEJQI/AAAAAAAAHxI/RY02DjsWBrQ/s1600/563441_605150386166621_2129172338_n.jpg




TIPS 4: PREMIUM BEAUTIFUL


Premium beautiful helps to reshape your body, stabilize your hormone and metabolic rate and improves your inner health.
Tahu tak PremiumBeautiful boleh bakar 900 kalori hanya dengan pemakaian untuk 1jam berbanding jogging setengah jam hanya boleh bakar 350 kalori. So bayangkan kita pakai PB minimum 8jam sehari. so berapa kalori dibakar? 
900kalori x 8jam =????? (kiralah sendiri)
banyak ke sikit??

Besssst x???


So itu sahaja TIPs untuk Slim melim! Harap kamu semua berpuas hati. Apa2 nak tnya juz text me ye.

Selamat mencuba kawan kawan sekalian :)




contact me now
0132422663




Thursday, 23 May 2013

Health Savings Plan


Its hard to make a big change in lifestyle so as to enhance our health. The sacrifice is always too great. That's why so many people yet to achieve excellent health. Therefore, most people look forward to practising simple way and insightful approaches to earn good health. With Health Savings Plan, we can easily obtain the well-balanced lifestyle with our reputable with our reputable product that suits hectic lifestyle.

STEP 1: CLEANSE YOUR BODY

Why do we bathe every day?
The reason is for external cleansing, freshness and sparkling.

However, do we cleanse our body "internally" since we're born?

Why does DETOXIFICATION is so important to us?

Physical benefits:
> Increase the body organ's function and efficiency
> Preserves the immune system
> refreshes the body and more energy-driven

Mental benefits:
> Improves the thought and concentration
> Stabilizes the emotion
> Improves the brain's health

Soooo..I use these product for DETOXIFICATION process for my Internal and External wellbeing.

1) PREMIUM BEAUTIFUL CORSET


2) BIOZONE FOOD PURIFIER
 

 3) MARINE ESSENCE BEAUTY SOAP



STEP 2: REJUVENATES YOUR CELLS AND TISSUE EFFECTIVELY

An average adult replaces more than 200 billion cells per day.
This daily process represents an outstanding potential of regeneration of new cells.

However theregenration of cells often misses to take place due to current lifestyle that is full of stress, illness, malnutrition, poor sleep and a sedentary lifestyle.

Regenerative nutrition:
> the enhancement of cellular energy
> the maintenance of competent immunity
> the optimal of cell signaling

Soooo..I use these product for REJUVENATES CELLS AND TISSUE EFFECTIVELY


 STEP 3: RESTORE AND BALANCE YOUR HEALTH AND BEAUTY

Everyone dreams for a smooth and youthful skin, a stunning body shape and good emotions at all times. Your dreams will come true if you have a balanced hormone level.

Hormones have complex interactions which help us to feel healthy, strong and energetic. Though we are in 20s and early 30s, unhelathy lifestyle could lead to hormone imbalance. As a result, we see and feel the effects of aging: lack of energy, lack of sexual interest, difficulty maintaining musculor weight. fat gain, memory loss, and poor sleep.

Since there is a clear relation between our chronoligically ages and the level of hormones in our blood, its logical to wonder if we colud restore our youthfullness by maintaining and balancing our hormone level in body.


0132422663



Ohoo! Mak Dara Okey :)


Assalamualaikum..

Hye u olls! Ape kena mengena topik nie "Mak Dara" dengan mak orang nie. Ehehe
Sebenarnye sejak dua menjak ni danis asyik dapat gelaran nie lepas bersalin
Ramai la plak yang memanggilnya mcm terperasan la plak sekejap.hehe

Yela dolu2 mcm TONG DRAM dan sekarang dah kembali ke bentuk ASAL! 
Chewaah kasi besar itu perkataan.hehe 

RAHSIAAAANYAAAA???

MESTILAH PREMIUM BEAUTIFUL!

Danis pakai PremiumBeautiful Corset 1set setiap hari minimum 8jam sehari selama dalam tempoh berpantang. Pakai PB ni lagi la senang dari nak pakai bengkung traditional yang maha panjang dan berbelit dan kena ikat bagai dari atas perut sampai ke paha. Tapi dengan PB kita hanya sarung je. Bengkung plak siap ada kancing. Long Bra pula boleh bantu untuk menganjalkan payudara dan yang best boleh memperbanyakkan susu ibu. Anak pon sihat dengan susu ibu yang melimpah ruah!

Lagipon bile pakai PB tak payah dah nak pakai ubat2 herba untuk kempiskan perut yang kembang gedembang tu. Just pakai one set pon dah mencukupi. Sebab apa? Sebab PB memang direka khas dan oada setiap inci sulaman benang pada PB ditanam Far.Infrared.Rays. Infrared nilah yang membantu melancarkan perjalanan darah, mengecutkan rahim, membakar lelemaks dan merawat sakit belakang. PB ni ada 1001 benefits. Banyak sangat die menyumbang kebaikan untuk badan kita. yang penting WORTH TO BUY for ONCE IN A LIFETIME!! Spend money for about RM2k++ untuk seumur hidup tak payah buat maintenance every month. Jimat bukan??

Memang rasa sangat2 perubahan dari segi shape badan dan yang paling penting berat badan dari 71kg turun 54kgs dalam tempoh sebulan!! Wah! Best kan dapat shape macam anak dara lagi. Sebab tula orang panggil Mak Dara.hehe

Jom kita tengok gambar hasil pakai PB :)


 
Masa ni 9mths pregnancy. Kerja makan sahaja and beraat macam di pam pam.

 Tadaaaa..masa ni gambar diambil pada hari ke 33. Masih dalam pantang lagi yer. Mak orang dah ber"jangok" sakan.Ekekeke


Ada lagi gambar ni. Jom tengok lagi!


Scroll down


Scroll down



Scroll down



Scroll down



Scroll down



Scroll down



Scroll down




Scroll down





Scroll down



Scroll down



Scroll down


Scroll down

 


Nilah hasilnya pakai PremiumBeautiful masa berpantang!


Total weight loss: 17kgs!!



So ape tunggu lagi! 
Jom dapatkan 1 set PremiumBeautiful dengan harga special giler2 murah.
Agent PremiumBeautiful juga diperlukan. 
Get your 1st BIG Bonus on coming 10th June 2013 RM3000 in hand!



contact me now
0132422663

Monday, 13 May 2013

Harga PremiumBeautiful Corset

Ramai yang bertanya and pm Danis berapa harga PB, mahal ke murah. Ok now Danis nak share terus lah harga PB kat sini ye. PB sebenarnya banyak size, sebab ia memang dicipta khas untuk tubuh badan manusia yang pelbagai bentuk tu. So harga die pon berlainan bergantung pada size korset.

range for SMALL (XS-M)
RM2400

range for BIG (L-XXXL)
RM2600

 
MAHAAAAAL??

ye kalau ikutkan harga memang mahal tapi kita invest RM2000 once in a lifetime.
Lagipon corset ni sangat2 la berbeza berbanding corset2 laen yg berada dipasaran yg kita boleh dapat dengan harga puluhan ringgit sahaja.

Tapi kenapa PB sampai riban2.hehe
Sebab PB LUXURY CORSET! 
memang didesign khas and setiap sulaman pada tiap inci benang ditanam FIR (Far.Infrared.Rays) yang mempunyai 1001 kebaikan terhadap tubuh badan kita:
* slimmimg
* prevent cell cancer
* improve blood circulation
* gastritis
* hemorrhoid
* migraine
* back pain/ slip disc

RM2000 is GOOD INVESTMENT for your Precious Body and Health yang bukan kita nak guna utk sehari dua tapi selagi jantung kita masih berdegup. 
Sayangi DIRI ANDA dari DUIT ANDA!!

Health is Priceless!!

Kenapa ramai yang boleh spend duit untuk beli Handphone yang harganya riban2, beli laptop apatah lagi macbook yang riban2 tapi bila bab nak membeli barang kesihatan yang berkesan utk selamanya fikir banyak kali la pulak.

Kita sebenarnya sayang DUIT lagi dari sayang DIRI kita ke?

 
Ok corset ni SUPERBRAND and LIFETIME WARRANTY. 

Superbrand kenapa?
 Sebab high demand and high quality.

Lifetimewarranty??
 Wah bestnya kan rasanya takde corset yang dijual kat luar sn ada lifetimewarranty.
 Jika ada sebarang kerosakan koyak ke pin tercabut ke boleh repair lagi.

So memang untung sangat2. Tak perlu nak beli set bra yang lain dah. selagi tak hilang selagi tu lah boleh pakai sampai bila2.

LIFETIME WARRANTY WITH SUPERBRANDS AND AMERICAN CHIROPRACTIC AND ASSOCIATION CERTIFIED


Do let me know ur body measurement & i'll get the right size with best price for u! trust me ^_^




cash & credit card accepted! :)
for more information on product & consultation do contact me!

WIRDANISRAZALI
0132422663


 


 


Sunday, 12 May 2013

How to Add Facebook Like Button?

Holllaaaa readers! =)

Some of you might not know how to add facebook LIKE button on blog. 
So here is the tutorial. 
I hope this will help you ok! =)

1. Log in to your blog/website.

 2. Next on the Overview window, look for template and click it. Then, go to Edit HTML


3. In the Template window, click on Proceed.

4. Check on the Expand Widget Template



5. Search (CTRL+f) for <data:post.body/> in the html script. 
Now there are 2 matches, and we just need the first <data:post.body/>.



6. Copy the FB like button html code:

<!--This is a comment. Put before <data:post.body/> your like button will be on the TOP left-->
<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'>
<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.canonicalUrl + &quot;&amp;send=false&amp;layout=button_count&amp;show_faces=false&amp;width=90&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&amp;height=21&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:90px; height:21px;'/>
</b:if>

7. Once copied, then paste it BEFORE <data:post.body/> statement.


8. Finally, save the template and DONE!



Congratulations!!! 


**good luck to all of you.. =)


WirdansiRazali
0132422663

Friday, 10 May 2013

Hanis Haizi the Online Pioneer



Hanis Haizi the founder of GLAM (GreenLeadersAcademyMalaysia). Masuk tahun nie dah cukup 4tahun beliau berkecimpung dalam dunia business ni. Bermula dari seorang housewife dan ibu kepada dua orang anak and now she earns 200k income monthly.

-----------------------------------------------------------------------------------

i'm so honoured untuk pegang title CDM INTERNET PERTAMA DI MALAYSIA or TOP 10 CDM di Malaysia (CDM Kak Ana bagi ye) , yes you heard me!!


CDM HANIS HAIZI adalah perintis No. 1 internet market!! And alhamdullilah my business partners SEMUA duplicate je cara yang sama! And my sales consistently RM1 million a month by internet sahaja!! Amazing kan?!!


Siapa kata kita perlu "'CARI" orang? TIDAK SAMA sekali!!! With the power of internet, semuanya tak perlu gusar!! HOW?? Yeah we won't reveal our best kept secret if you are not apart of the team!! :D


Yang takde blog or tak berapa femes takpe no worries... we will teach you how step by step. Ambil masa 1-2 bulan sahaja untuk naikkan ranking di google.


And most of online Premium Beautiful agent adalah my business partners.. We make your life easier. Tak payah concept redah, or what ever concept.. just via appointment. Everything datang dari hujung jari. WORK SMART!! and best of all more efficient!! Jimat masa.


That's why most of our business partners using Ipad! senang buat kerja. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------


So sebenarnya business ni senang saja kalo kita work smart and guna cara yang betul. We use fully social media network untuk promote our products and our business to people outside. Sekarang kan teknologi kan ada. Ada facebook, ada instagram and blog. so kita guna peluang yang ada sebaik mungkin untuk jana income kita sebanyak mungkin. 

Apa tunggu lagi. Siapa nak jadi macam Hanis Haizi the millionaires. cepat2 grab peluang yang ada ni untuk jadi part of us and be GLAMpreneurs yang semestinya have 1001 benefits!!



Be part of us
Be GLAM
Be GREAT
Be Good


WIRDANISRAZALI
0132422663     







Monday, 6 May 2013

PremiumBeautiful Testimonial



Repost from Cik Cida aka my business mentor yang turun berat badan sebanyak 4kg dalam tempoh sebulan sahaja.


.
.
.
.
.
.
.

I wore premium beautiful corset right after miscarriage. 
and Alhamdulillah now i already lost 4KGs in only a month. 
not only loosing weight but my period cycle also getting normal. 

Why we NEED Premium Beautiful Corset?

Badan kita ada 1 je..
tiada tukar ganti..
why not we try our best utk jaga badan kita?
bukannya belanja berpuluh ribu pun
we only need to spend for
1 single set of Premium Beautiful for a LIFETIME

Premium Beautiful designed 70% for Health
and 30% for Beauty.


Left picture below was during 2 months pregnant. and right picture in early april after 30days of confinement with Premium Beautiful Corset.


PREMIUM BEAUTIFUL
Best Selling Corset in Malaysia NO.1
"PREMIUM BEAUTIFUL"

LIFE TIME WARRANTY

SUPERBRAND
TEKNOLOGI dari 4 BUAH NEGARA:

JAPAN, TAIWAN, GERMANY, US

70% Dicipta Untuk KESIHATAN & 30% Untuk KECANTIKAN

"FAR INFRARED RAYS" Dalam Setiap Sulaman

WORTH EVERY CENTS!!

MAKES EVERY WOMEN'S DREAMS COME TRUE
sms/call for orders and any inquiries
with love

WirdanisRazali

0132422663

Welcoming my NEW Business Partner on April



Sunday, 5 May 2013

Alhamdulillah ;)

 

Hanis Haizi the Business Moghul

Assalamualaikum..

Today Danis nak share tentang Hanis Haizi yang merupakan my Top Leader, my mentor, my business guru. Hanis Haizi nama yang kian terkenal. Digelar sebagai Business Moghul.
She started the PremiumBeautiful Business since 2009. Bekas graduan engineer dan suri rumah sepenuh masa ketika itu membuatkannya terpanggil utk melibatkan diri dalam dunia business.

Tercetus ideanya utk menjalankan business thru Online Marketing and she become PIONEER of Online Marketing which change her life 360' (from just a housewife to successful businesswoman).

Malahan sekarang wajah sering terpapar dalam beberapa majalah dan TV program seperti Hijabista, Intrend, Totler Magazine, Nur, Nona, Hello Magazine, GLAM, Berita Harian, WW Magazine, Bella Awards, Safiyya, Bella TV Award and a lot more to comeeee.

Hanis Haizi create the BIG Group under her and she is the Leader and Founder of GreenLeadersAcademyMalaysia (GLAM). She do the business not only to become RICH but she INSPIRE the people to become like her. She has 6 figures income/ 200k per month. Awesomazing!!

GLAM manage to develop 20 Crown Diamond Manager (CDM) with 5 figures income during 3years of operation and the numbers of CDM will increase time to time. Now GLAM has become stronger than ever, the successful stories and leadership qualities has proven to a lot of people.