Friday, 24 May 2013

Rahsia Jadi Slim Melim I Rahsia Kurus

Assalamualaikum!

 Bila baca topik nie atau siapa siapa yang klik link entry "Rahsia Jadi Slim Melim I Rahsia Kurus" mestilah yang ada keinginan nak jadi slim melim kan atau nak jadi kurus!

Ok so danis memang buat special entry untuk this topic sebab ramai yang bertanyakan soalan ajaib ni. Macam mana dalam masa sebulan boleh turun sampai 17kgs! Hebat kan. Diet berkurun lamanya pon belom tentu boleh kurus atau turun berat badan.

Tapi. Satu je kena ingat KURUS tak semestinya turun berat badan. Yang penting LELEMAKS berkurang yer! Kurus dan sihat itu lebih penting. Tapi tak nak jugak kurus melidi. Tak cantik! Must have stunning body shape! Baru ummmmph! hehe

So apa tips2 and secret untuk jadi slim melim nih?



TIPS 1: DONT EVER SKIP YOUR MEALS AND EAT BY FOLLOW YOUR BIOLOGICAL CLOCK

Kalau nak turun berat badan and nak kurus jangan sesekali skip meals. Breakfast sangatlah penting. Makan saje jangan nak smpai nak mkn sesudu nasi pon xnak takot gemok katenye. Macamlah sesudu nasi tu boleh buat perut trus berlipat tiga. eheh

Follow your biological clock to eat. Ada orang cakap makan mesti kena ikut time kalo tak mo gastritis. Tapi kalo biasenya kita breakfast pukul 8 tbe2 hari tu kita bangun kul 10 pagi so macam mana? Sebenarnye macam ni taw:

1. Breakfast : Kita makan within 1hour after kita bangun dari tidur. Contihnye kalau kita bangun pukul 9 pagi, kita breakfast la dalam range hour (9am-10am)

2. Lunch: 4-6hrs after breakfast

3. Dinner: 4-6hrs after lunch

TIPS 2: MINUM AIR BANYAK2 (2000-3000MLS/DAY)


Untuk kurus memang kita perlu minum air bebanyak. Air boleh bantu proses detoxification, singgkirkan toxic2 dari dalam badan dan juga bantu proses bakar lemaks. Seeloknya minum air masak/air mineral.

Caranya:

1. Minum 500mls selepas bangun sahaja dari tidur
2. Minum 500mls 1 jam sebelum lunch
3. Minum 500mls 1 jam sebelom dinner
4. Minum 500mls 1jam sebelom tidur
5. Just add another 1000mls in between

Simple bukan? :))

TIPS 3: TIDUR SECUKUPNYA

Mesti tidur cukup seeloknya 4jam ke atas.Get your quality sleep. 4 jam pon sudah cukup.
Semasa kita tidur, ada satu hormone will be released which is melatonin hormone. This hormone will help your cells to regenerate and renew. This hormones will also help to burn fat effectively, as well as it increases metabolic rate.


Bio Velocity Sleep Mate may help you to get quality sleep!

http://2.bp.blogspot.com/-1hRb7wTt0n8/UZJnTSSEJQI/AAAAAAAAHxI/RY02DjsWBrQ/s1600/563441_605150386166621_2129172338_n.jpg




TIPS 4: PREMIUM BEAUTIFUL


Premium beautiful helps to reshape your body, stabilize your hormone and metabolic rate and improves your inner health.
Tahu tak PremiumBeautiful boleh bakar 900 kalori hanya dengan pemakaian untuk 1jam berbanding jogging setengah jam hanya boleh bakar 350 kalori. So bayangkan kita pakai PB minimum 8jam sehari. so berapa kalori dibakar? 
900kalori x 8jam =????? (kiralah sendiri)
banyak ke sikit??

Besssst x???


So itu sahaja TIPs untuk Slim melim! Harap kamu semua berpuas hati. Apa2 nak tnya juz text me ye.

Selamat mencuba kawan kawan sekalian :)




contact me now
0132422663




No comments:

Post a Comment