Wednesday, 25 September 2013

Day ONE in Seoul Korea!! *Free Trip with GLAM*

Assalamualaikum :)

Hye dear friends!
Rasanya dah lama tak belek blog kesayangan ku nie jadi malam nie dengan harapan kerajinan ini dapat menghiburkan hati dgn mengupload dan men-story mory gambar2 super best dan awesome with glampreneurs di Seoul Korea!

Oh ya jangan lupa hashtag
 #glamjourneys #glampreneurs #glam #greenleadersacademymalaysia
 di facebook atau instagram! 
Anda akan teruja melihat gambar2 yang memang sangat2 best!!

 Repost from our leader in GLAM:

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi dikurniakan rezeki utk melancong secara percuma sambil ber-honeymoon bersama Mr.Darling tersayang En Azizi di Seoul. Syukur diberi peluang oleh company menawarkan tiket percuma ke sana hasil berbusiness jugak! Oh sangat sangat best bile dapat completekan 80k sales dalam masa 2 hari sahaja!

Saya Percaya bahawa Saya Boleh Melakukan
Haaa gitewww!!

Baiklah jomsss kite tengok gambar2 Day 1 in Seoul and gambar2 di airport!


GLAM dengan sepantas kilatnye telah menempah khas baju "I LOVE GLAM" berwarna hijau putih yang sesuai dengan nama GLAM iaitu Green Leaders Academy Malaysia. Jadi kami semua para Glampreneurs yang qualify ke sana sangatlah teruja pakai t-shirt yang best ni! Thanks to CDM Razali Zain & CDM Hanis Haizi :)


Of courselah duit shopping memang kena bawa :)

Just prepare duit shopping ajooo.
sebab ALL are FREEEEEEE!!
Hotel, Transportation, Makan2 semua ditanggung beres oleh company :) 
So memang sangat2 untung!!

Gambar nie agak blurrr tapi naak post jugaks sebab nak menunjukkan betapa excitednye muka saya yang nak pergi Seoul! Ekeke :p

Mr.Darlingku yg sangat2 hepi. 
Alhamdulillah dapat melancong sama2. Syukur sbb melangkah dalam dunia business nie dapat la merasa free trip :))


Kami para Glampreneurs yang super excited before check in di KLIA :)
Pose muka teruja memang wajib! hehe

Posing sokmoooo..

Menunggu....

Jalan menuju ke gate berlepas ke Seoul :)
Sempat tangkap gambar with my dear lovely and supportive mentor CDM Syida. Syida my cousin. sangat2 berterima kasih for always guide me dalam dunia business nie.

Berkumpul di KLIA pukul 8 malam. After check in so kami berlepas dari KLIA lebih kurang pukul 1130 malam smpai di Seoul lebih kurang 6 pagi.

Perbezaan masa di Seoul dan Malaysia adalah 1 jam contohnya di  Seoul pukul 6 pagi jadi di Malaysia 5 pagi.

 -Picture in Seoul -

Alhamdulillah kami selamat tiba di Airport International Incheon. After settle amik all the luggage, cepat2 cuci muka gosok gigi bagi refresh sebab lepas tu terus gerak ke Doota atau DongDaeMun for shopping!! Hari pertama sampai terus shopping! Wah!

 Muka muka yang tak sabar nak menjelajah Seoul!
We are happyyyyyyy!!!





 Saya dan Chenta Hati saya :)



Lebih kurang 1 jam perjalanan dari Airport Incheon kami sampai di Doota, Seoul. Tempat shopping yg famous kat Seoul.


Di bawah terik matahari tapi udara yang suam suam sejuk kami dengan penuh yakin bergambar.haha
Oh kat sana suhu antara waktu pagi dan tengahari agak ketara perbezaannya. Waktu pagi 16*C tapi kalau tengahri 25*C. Cuma bila tengahari tu cuaca sahaja panas tapi takdelah rasa panas smpai berpeluh2 macam kt Malaysia. still boleh rasa angin sejuk. 

After shopping, kami terus ke Usmaniah Restoran for brunch. Time nie sume muka kelaparan :)


Kenangan yang sangat2 best dan menarik bile dapat merasa "AisKrim Istanbul" dari PakCik Turki yang galoks. Memang sangat2 best tmbah2 pak cik nie yg gediks sambil nyanyi "aku sayang kamu". Ahaha :p 

Will share this awesome video later ya!


Lepas shopping petangnya kami terus ke hotel "Best Premium Western" or known as Hotel Kukdo!
Sangat2 selesa and best. Mr. Darlingku teruja sebab ada bathtub.hik3 

Part yang paling best sebab ada free wifi dalam bilik so senanglah danis nak upload all the pictures die seoul tung tang tung tang. Senang jugaks nk contact and keep in touch with dear partners and clients from Malaysia :)
Okey sekian utk gambar2 day one in sseoul :)

Will update u olls gambar2 gala dinner di seoul plak. Semuanya berbaju melayu and berbaju kurung berjubah berkebaya merah hitam. Mat2 korea terlopong tengok. Haa gitewww!! hehe


Credit picture to:
NaaKamaruddin (www.naakamaruddin.com)
CikCida (www.cikcida.com)

Bye sayang2. Thanks for reading.

Lots of love,
















No comments:

Post a Comment