Monday, 3 March 2014

Go-Getters 2014 I Beautiful Circles [GreenLeadersAcademyMalaysia]


Assalamualaikum..

Alhamdulillah, Seminar Go-Getters 2014 semalam 01.03.2014 yang diadakan di Blue Wave Hotel, Shah Alam  berjalan dengan lancar dan sangat2 mengujakan. 

Tahniah kepada semua rakan kongsi, ahli jawatankuasa serta speaker-speaker yang hebat dengan pengalaman business masing-masing. 

Terima kasih Allah dipertemukan dan dijodohkan dengan insan-insan positif dalam dunia perniagaan nie dan terima kasih tak terhingga juga kepada company yang berikan platform terbaik untuk kami sebagai usahawan untuk terus berjaya.

Terima kasih juga kepada CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain (Founder of Green Leaders Academy Malaysia) merupakan pakar strategi dan pioneer online marketing. Tanpa mereka, siapalah kami. Walaupun mempunyai beribu rakan kongsi tapi masih ada kesempatan untuk sediakan masa yang istimewa untuk bersama kami sama2 berkongsi rahsia kejayaan. Sangat kagum dengan semangat mereka berdua, walau sesibuk mana pun mereka, rakan kongsilah yang diutamakan! 

Proud to be part of GLAMpreneurs!

Terima kasih juga yang tak terhingga buat CDM Naa Kamaruddin dan CDM Cik Cida yang tak putus2 dari dulu dari awal diri ini mula bertapak, tangan ini sering diheret dicapai untuk sama2 mengorak langkah untuk terus ke depan. Terima kasih juga kerana menganjurkan seminar yang hebat yang berguna untuk kami semua :)

Mungkin ada yang tertanya kan ni seminar untuk apa? 
Biasanya seminar ini khusus untuk GLAMpreneurs yang baru mula bertapak dalam dunia business nie dalam tempoh 1-6 bulan. Tapi seminar nie special GLAM anjurkan untuk all the glampreneurs dengan harapan ilmu yang dikutip dari seminar ini dapat diaplikasikan di luar sana. Cantiknya business nie sebab we always work in a team. Always be guided along the way.

Alhamdulillah tahun nie Danis dapat bawa rakan kongsi yang baru seramai 6 orang.

Bersiap2 untuk ke seminar. Theme for that day Merah-Hitam.

Blue Wave Hotel - Dewan Seruling


Danis dan kak mahani ahli jawatankuasa on that day. Oh orang sebelah tengah gementar time nie sebab dalam kepala tengah duk hafal skrip nak bercakap kat depan as testimonial dapat income 5 figures for the first time and first time jugak qualify europe trip! Tahniah kak mahani! You deserve it.


Cik Cida.
Dialah Sepupu Danis. Dialah Kakak Danis. Dialah Bahan Rujukan. Dialah Mentor. Dialah Leader. Dialah Cikgu. Dialah Guru.

Orang yang tarik tangan danis dalam dunia business.

Orang yang sentiasa pegang danis untuk tidak mudah jatuh.
Orang yang selalu bisikkan kata semangat.
Orang yang tak pernah putus asa.
Orang yang kuat pegangannya.
Dan kerana dia juga Danis bertahan sehingga hari ini dicanai di golek sehingga berjaya capai pangkat ketiga and another two steps to be reached to be like her! InsyaAllah soon!
Doakan Danis ye :)


Menunggu peserta2 sebelum tu snap dulu la satu! Ahhaaa pose wajib ye.


Alhamdulillah lebih kurang ukul 9 pagi seminar bermula. Lebih kurang 40 orang members of BeautifulCircles. Danis mmg kagum sangat2 dengan semangat semua orang yang berjaya jejak kaki ke semiar pada hari Ahad. Sanggup korbankan masa sehari untuk tuntut ilmu. Ada yang dari Kelantan, Johor, Perak, Pulau Pinang dan boleh kata seluruh Malaysia berkumpul di sini. 


Dan antara kami adalah "strangers". Businesslah yang mengeratkan jalinan kami. Dan internetlah penghubung kami untuk berkenalan sebab kami promote business thru online guna medium facebook dan blog! Jimat masa jimat tenaga dan jimat duit tak perlu buka kedai tepi jalan kat shopping complex ke tapi facebook dan blog lah kedai kami. 

1st speaker of the day : CDM Naa Kamaruddin

CDM Naa baru berumur 30 tahun dan mempunyai 2 orang anak. Semangat yang ada dalam diri begitu tinggi. Hanya setahun buat business dapat capai income RM40,000 dan berjaya miliki sebuah kereta BMW 3-series dengan hasi titik peluh beliau. CDM Naa dulu suri rumah tapi memilih business sebagai pilihan utama untuk mengubah hidup 360". 

Walaupon masih dalam tempoh berpantang lepas melahirkan anak kedua, tiada alasan untuk menolak dari bagi komitmen kepada semua rakan kongsi. Best sangat sangat dengar ucapan CDM Naa. Mmg meresap ke jiwa! InsyaAllah will follow ypur step soon kak naa!


Seterusnya my dear friend and also my dear sistes in this business. Kami semua dah macam adek beradek. Bila terluka di sana di sini pon terasa sakitnya. Kagum juga dengan semangat Kak Mahani. Dulu seorang Engineer di sebuah syarikat Oil and Gas tapi pilih untuk buat business fultime demi anak kesayangannya yang perlukan lebih perhatiannya. Walaupon anak jatuh sakit tapi itu bukan sebab untuk dia putus asa tapi ia penguat semangat untuk dia lebih bekerja keras. Alhamdulillah dapat genggam income RM14,000 dan qualify her first trip to GoldCoast! Rezeki Allah itu Pasti!


Selesai sesi pertama, we had lunch together! Lunch kat Blue Wave Hotel mmg puas hati! Makanan yang dihidangkan sangat sedap dan "kena" dengan perut "melayuku" ahahaha

Best Best Best!!
Sambil makan sambil duk cerita pengalaman kat GoldCoast kat dear partners! Tujuannya nak mereka sama2 terbang ke Shanghai nanti! Baru ada feel nak bergambar ramai2 dengan partners nanti!

 Lepas makan, seminar diteruskan dengan Group Acitivity! 
Saje suka suka bukannya nak serius bagai. Just for FUN tapi FUn pon kita boleh belajar bagaimana nak promote products!
Congratulations group MCism yang menang and dapat The BEST group sbb presentation havoc!

(dalam tu ada partnerku yaang comel - Puan Arasyida)
Bagus anak mak nie!hehe
 
Tak lengkap kalau seminar tak dengar suara orang hebat, pioneer of GLAM CDM Hanis Haizi.
Walaupon jetlagged balek dari Rome due to businesstrip, masih berpantang, CDM Hanis tak menghampakan kami untuk sama2 berkongsi rahsia kejayaan. 

Alhamdulillah, tindakan awal beliau untuk buat business keputusan yang tepat. Dalam setahun hanya buat online marketing dapat capai income RM 100,000 dan sekarang sudah mencecah RM300,000 sebulan dan juga beliau bukan berjaya sorang2 tapi tarik tangan rakan kongsi untuk jejak langkah beliau untuk sama2 merasa income besar yang mana seramai 20 orang anak didik beliau dapat capai pangkat paling tinggi dengan income RM 40,000 ke atas dalam tempoh setahun ke dua tahun.

Kuncinya : Follow the Leader and Duplicate!!
Terima kasih CDM Hanis sediakan GLAM untuk kami timba ilmu yang sangat2 berguna.


Sebagai tanda penghargaan kami (Beautiful Circles) untuk CDM Hanis Haizi.








And I know it’s hard when you’re falling down
And it’s a long way up when you hit the ground
Get up now, get up, get up now.

Go. Fight. Win!!
Fikiran bila di rasuk negatif maka negatiflah kita seluruhnya. Tapi bila di suap sesuatu yang baek dan positif dari insan yang positif maka positiflah kita. Aura dari orang hebat memang melekat ke jiwa!!


Our Group Photo












Alhamdulillahselesai cerita serba sedikit tentang Go-Getters.
InsyaAllah target 2014 nie 4 benda Danis nak capai!

1. Qualify every free trip company anjurkan

2. Tabung Kereta
3. Pangkat Double Diamond Manager
4. Maintain income RM 10,000 ke atas setiap bulan


Saya BOLEH!!!

Ku layangkan segala anganku
Ku lepaskan semua khayalan jiwaku
Berpijak di bumi yang satu
Memandang tinggi di langit biru

Satu janji di dalam hati
Satu mimpi yang akan ku rai
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin memgapai cita dan cinta

Ini bukanlah satu mimpi
Atau ilusi dalam jiwa yang sunyi
Ini adalah reality keyakinan insan yang penuh mesti

Satu janji di dalam hati
Satu mimpi yang akan ku rae
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin memgapai cita dan cinta

Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti

Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti

Ini bukanlah satu mimpi
Atau ilusi dalam jiwa yang sunyi
Ini adalah reality keyakinan insan yang penuh mesti

Satu janji di dalam hati
Satu mimpi yang akan ku rai
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin memgapai cita dan cinta

Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti
Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti

No comments:

Post a Comment