Thursday, 6 March 2014

MARVELLOUS ROLLER COASTER AT WARNER BROS MOVIE WORLD GOLDCOAST


Nampak tak gmbar terpampang kat atas ni?
Masa kecik kecik dulu kalau tengok cartoon mesti ada lambang ni kan?
Ahhaaaa sebenarnya Danis masa pegi Movie World Gold Coast hari tu baru la macam "Eyh macam ku penah nampak lambang ni"! (jakunkah)


Rupanya kat sini lah taman tema semua cartoon2 comel masa diri ini kecik2 dulu ada kat sini mcm tweety, bunnies, batman, mcm2 la. Sorry la dah tak ingat semua nama watak cartoon tu.

So bila smpai sana baru la tourist guide tu bagitaw kami yang all the movie stars akan hiburkan kami special hanya untuk all the "GLAMpreneurs" during our breakfast. Waaaah bertuahnya kami! Kalau korang nak tahu company dah bayar siap2 so kami memang dilayan special lah. So nak ambil gambar with all the movie stars boleh ikut suka hati nak posing macam mana dan nak berapa kali.

Yang boleh cakap memang tempat makan tu havoc lah sbb bergilir sorang satu nak ambik gambar. Kena la dan wajib lah amek gmbr sebab kalo orang luar kena bayar taw untuk setiap movie stars tu.Untuk pengetahuan korang jugak kamilah yang pertama sekali jejak dalam movie world!
Ahhaaaa nampak tak semangat sungguh di situ! hehe


Nah gambar semua movie starrs kat depan movie world! Rasa excited tak nak pegi jugak?
Kan kan kan? Memang best lah buat business online pastu dapat free trip dari company. Untung yawww! Jomlah sape nak amek gmbr mcm ni kat shanghai bulan Jun nanti. tapi bukan mcm kat movie world lah ekeke. Yang pentig kat sana view bndar cantik! Jommmm...




 Astaghfirullahalzim..Bini sapelah ni tak sedar diri pegi peluk! ahahaha
Time nie dah ramai duk laungkan azan tapi masih belum insaf sebab excited terlebih :p


With Abg Green Lantern yang tak berapa nak kacak tapi kak jie ku sayang tengok macam nak meleleh air liur ahahaa tu gambar kat bawah.


Puan Seri ni pon sama je 2x5. Memang tak hengat laki dah sebab batman yang macho kat sebelah ahaha

 Pose gedik bersama Abg Batman yang super macho!
Yang ni tak tahu nama die apa. Takpelah asal amek gambar.hehe


See! Mula2 Danis ngorat die lepas tu die pulak ngorat kite balek hehehe :)

 Sweeet kan? Nak bawak Alya nanti! Disneyland terus lah :)




 While waiting for lunch kami possing lagi!




 : SESI NAEK ALL THE RIDES YANG SUPER MARVELLOUS :

Masa nak qualify trip, kami sakan disajikan dengan gmbr2 excitement naek roller coaster, our mentor selalu cakap bayangkan kalau awak qualify trip awak dapat naek roller coaster, naek all the rides kat gold coast, dapat bergambar dengan all movie stars, cartoons, memang best dan mangujakan lah!

So bila sampai sini mmg confirm kena dan wajib naek lah kan! Rugi oooooo tak naek biar semua organ dah nak kecut tengok rides kat sini berbelit2 die punye litar. Tapi mmg jenis berani dan tak de persaan daku "telan" semua tinggal satu je tak sempat naek tapi yang tak naek tu mmg extreme gile gile lah sebab yang tu kaki tergantung dan mcm terbang. Hohoho (gambar kat bawah)

So FIRST RIDE kami naek Scooby-Doo Roller Coaster. First time naek. CikCida my cousin bagitaw ala, tak takut sangat pon sebab mcm naek train biase je. Hee punyela die nak suruh semua naek sbb ramai yang takut. So yang "gayat" yang "takut" semua terkena. Kikiki. Scooby Doo Coaster ni dalamnya gelap so tak nampak apa. Yang part "best" bile die berhenti satu tempat tinggi and pecut turun ke belakang. Perasaan masa tu mcm best je macam nak lagi je ahahahaha.


 SECOND RIDE: WILD WEST FALLS ADVENTURE RIDE



THIRD RIDE: BATWING SPACESHOT

Seriously nie memang nak tercabut pundi kencing! CikCida punye pasal lah hasut kami naek. 
Geng yang naek time ni Danis, CikCida ngn Kak Jie. Yang spaceshot nie laen sikit ngn kat genting highland even dulu2 kat genting pon tak berani naek. Genting punye die naek slow slow pastu dummmm turun laju gile macam nak tercabut jantung.

Tapi yang ni die naek sikit pastu die count 4 5 3 2 1 then trus shoot naek atas! Gulp time tu tak tahu nak cakap apa. Kami mengucap kat atas dah. Ya Allah! apelah nak jadi ahaha (masih belom insap)
Turun pun dummm jugak aiyooooo. Kami naek sebab tercabar dengan mak cik tua cina umur 70 pon naek so kami yang muda comel tang tang ni tak naek? Malu la weh ahahah

 

 FOURTH RIDE: GREEN LANTERN COASTER RIDE

Yang ni kami 4 x terbalek kueng! Best best best! Takut tapi best! 


 LAST RIDE: ESCAPE COASTER

Coaster ni semua orang tak nak naek puas daku pujuk semua orang. Last aku tak leh tahan pergi beratur celah2 mat salleh yang besar tu. Naseb tak kena tinggal bas sebab kena kumpul pukul 4 tapi pegi beratur pon dah dekat 30 minit. Naseb habes naek ride ni betul betul kul 4. Yang penting daku sudah "telan" dan "khatam" semua! tengok la tu kecut semua organ naek ni.







 Tu je lah cite Danis kat movie world goldcoast australia! Very recommended place to go untuk orang yang mmg suke extreme dan berani! kalau korang tak berani nak naek rugi la sebab kalo pegi sendiri kena bayar tiket masuk kat sini dalam 40 AUSD. Tapi Danis pegi ni free je. Business company afford semua even hotel, penginapan, makan, transport. Just bawa duit belanja je! 

okay, kite sambung for next entry pulaks ye!
Bye





Lots of Love
 







No comments:

Post a Comment