Wednesday, 16 July 2014

Hawaa Hawaai

Pagi Ramadhan...

Tadi tak tidur lepas subuh, rasa tertarik nak tengok cerita "Hawaa Hawaai" atau maksud cerita die "Roda Terbang". Layan la cite smpai nanges sorang sorang sebab kagum sangat dengan semangat budak lelaki yang sgt susah tp berimpian nak pegang Pingat Emas dan jadi Juara Pelumba Kasut Roda.
Senang cerita: perjalanan die sangat sukar. tapi die tetap berusaha dan yakin yang die pasti berjaya suatu hari nanti. Tapi di sebalik kejayaan, ada semangat ada "big supporter" di belakang iaitu mendiang ayahnya, ibunya, 4 rakan karibnya dan cikgunya.


Kasut roda bernila RS 30,000 tak mampu dimiliki tapi kepandaian kawan2 nya mereka mencari bahan bahan terbuang sehingga terciptalah "Hawaa Hawaai" buatan sendiri iaitu Roda Terbang.

Minat yang begitu tinggi, die perhatikan dalam diam "cikgu kasut roda" ajar anak2 didik mereka sehingga Arjun dapat bermain dengan baek sehingga satu tahap dapat peluang bermain dan berlatih dengan cikgu sehingga die dapat mewakili daerah untuk Pertanding Lumba Kasut Roda". Die menang!!

Baca sinopsis die kat bawah ye:

If the 2011 release Stanley Ka Dabba filmmaker Amole Gupte struck a chord with you then, you will be impressed with Hawaa Hawaai too. Having mastered the art of working with kids, Gupte once again has his son playing the lead.

Hawaa Hawaai is the story of Arjun Waghmare (Partho Gupte) who works at a tea stall where peak hours are in the latter half of the day. This is when the rich city kids learn skating in the parking lot once it's empty. Aniket (Sakib Salim) is the coach who is temporarily on a wheel chair following an accident but that doesn't stop him from doing what he loves, teaching skating. The first time Arjun (who is popularly known as Raju) sees roller skates, he turns starry eyed and he wishes to have a pair too. And once he sees the kids speeding on the wheels in the ring, he can't get his eyes off them.

Raju has a group of friends who catch up at a nearby signal, one sells flowers at the signal and the other one works at a garage. Seeing their plight, it does hit you how unfair life can be to some children. At an age where they should be going to school, they are working hard to earn their next meal. When asked why they don't go to school, one of them says, "If we go to school what will we eat? Books??"

The roller skates cost about thirty thousand rupees but friends put in their minds and their hearts together to help Raju and make their own version of skates with some scrap material at the garage. One night while Aniket is teaching the kids at the parking lot, Raju makes a filmi entry in the ring with his skates and a gear that's quite different from what others are wearing. Now Aniket's mission is to make the tea-stall boy a skating champion.

No doubt that the heart of the film is in the right place, it shows us a world which is so close to all of us and most of the times we choose to ignore and behave as if it doesn't exist just because it doesn't affect us directly. The film has its moments that will move you to tears. At a running time of two hours Hawaa Hawaai is bit too long and has some unnecessary scenes which could have been chopped off to make it slick and effective.

The hero of the film is the child actor Partho Gupte who delivers a wonderful performance. Saqib Salim is good too but the film belongs to the child actors.
It's a film that will touch your heart but it could have been much better had the focus been just the story. Looks like the emphasis is sometimes only on making you feel bad for the subject which should come naturally and not be so in-your-face.

Seriously korang mesti tengok cite ni. Memang menyentuh hati dan perasaan. Kita boleh belajar erti sabar, erti susah, yakin, usaha untuk berjaya! :)





Read more at: http://indiatoday.intoday.in/story/hawaa-hawaai-movie-review-amole-gupte-partho-saqib-saleem/1/359768.htmlThe roller skates cost about thirty thousand rupees but friends put in their minds and their hearts together to help Raju and make their own version of skates with some scrap material at the garage. One night while Aniket is teaching the kids at the parking lot, Raju makes a filmi entry in the ring with his skates and a gear that's quite different from what others are wearing. Now Aniket's mission is to make the tea-stall boy a skating champion.

Sunday, 13 July 2014

FIRST INCOME RM4500!

Salam semua ;)

Danis just nak share pengalaman masa detik permulaan danis buat business. Masa tu setahun lepas and danis baru kerja dalam 6 bulan dan dua minggu sebelum kahwin.


Selalu duk follow facebook sepupu danis Mursyida Mohsin and danis panggil kak ngah dan setiap kali kak ngah post pasal business pasal product dekat facebook danis akan "like" dan follow blog die. Masa tu mmg no idea and tak tahu sangat business yang die buat rupanya business yg sangat2 bagus dan boleh pergi jauh. 



Start dengan beli one set premium beautiful dengan kak ngah sbb nak turunkan berat badan  padahal badan takdela gemuk sangat tapi nak slim lagi masa kahwin nanti hehe. Bila dah pakai almost 6 months mmg dapat rasa perubahan. Berat badan turun dari 58kgs ke 54kgs lepas tu period sharp dan lancar je. Senggugut pon hilang trus sbb premium beautiful bukan utk kurus sahaja rupanya banyak lagi kelebihan utk kesihatan kita. 

Smpai la one day danis nampak kak syida post pasal bonus business. Sape join business jadi agent premium beautiful dapat bonus RM4500!! 


Wow dalam hati banyaknye! Bile lagi aku nak grab ni terus call kak syida bgtaw nak jumpa and nak tahu details. Jumpa tu kak syida explain details esok trus join ;) ahaaa pantas kan sbb tak nak sikit pon terlepas peluang sbb bile lambat lambat nnt takut semangat yg tengah berkobar kobar tu makin layu tak syokla. Hoho


Kalu korang nak tahu danis join seminggu sebelum kawen bulan depan tu sharp 10hb bonus masuk. Happy tak terkata la dapat bonus besar RM4500. Hasil jual duit corset campur bonus dapat la tampung belanja kahwin. Alhamdulillah sangat sangat. 


Terima kasih kak ngah sbb perkenalkan anis busines ni dan tolong smpai bertahan smpai pangkat ketiga dalam rank level business ada tinggal dua step lagi nak gapai. Alhamdulillah income sekarang mmg dah lebih gaji kerja sebulan dan danis dapat MELANCONG PERCUMA ke KOREA, GOLDCOAST dan SHANGHAI dan bakal terbang lagi ke benua eropah AUSTRIA DAN HUNGARY!! Tak sabaaar!! 


So if korang yang duk perhati dari jauh terus tnya danis mcm mana nak buat business. Danis akan guide korang dari income biase biase hingga puluh ribu sebulan. Tak mustahil kalo kita bertindak seiring dengan usaha. 


Nnti kite jumpa next entry ye. Thanks for reading ;) 

PREMIUM BEAUTIFUL BELI ANSURAN!


BERITA BAIK UNTUK 
WANITA DI LUAR SANA!


Photo: Boleh beli ansuran!

Anda boleh dapatkan set premium beautiful dengan harga serendah RM100/MONTH!


GRAB IT FAST!


Whatsapp Danis untuk FREE TRIAL AND FREE CONSULTATION:
0132422663

Austria & Hungary



Alhamdulillah. 
Bulan September nanti danis bakal ke Shanghai, my next third trip dalam business. Syukur sangat dapat peluang merasa pergi ke tempat orang. Tak sangka bermula dengan niat untuk menaikkan taraf ekonomi keluarga, dapat merasa nikmat kebesaran Allah di merata dunia. 

Syukur dipertemukan dengan peluang yang mengubah kehidupan. Bila peluang datang, jangan tunggu, betul kata orang yang berjaya. Ambil peluang dan berusaha sehabis baik. 


and

WE ARE GOING TO EUROPE TRIP. AUSTRIA AND HUNGARY NEXT YEAR!

InsyaAllah.

Package FREE TRIP ke Austria dan Hungary dah bermula dan peluang anda semua untuk merasa apa yang danis bakal rasa. Satu kelebihan buat kita dapat melancong secara PERCUMA WITH 5 START TREATMENT yang susah kita nak dapat. Tapi dengan peluang business anda dapat jejakkan kaki.

Bukan sahaja dapat melancong percuma, sesiapa yang start business dengan kami, anda berpeluang untuk merasa "FIRST GAJI ATAU FIRST INCOME" SEBANYAK RM4500 which will credited into your account on 10th next month!!

ARE YOU READY FOR EUROPE TRIP?
 .
.
.
.
.
.
..


JOM KITA TENGOK VIDEO NI. MESTI LAGI LAGI TERUJA!





 Personal Intelligent Network Leaders will be in Austria & Hungary. 
Lets be part of us!

 


natural beauty all world visits austria wallpaper


WE ARE EUROPE QUALIFIERS!!



lots of love,

013-2422663