Tuesday, 20 January 2015

Berpantang dengan Premium Beautiful Corset


Sesungguhnya daku tergolong dari org yg tak sabaaar nak pakai magic corset ni!

Now Danis nak share testimonial berpantang dengan PremiumBeautiful Corset dari Maria Firdaus :
.........................................
Masa bersalin anak sulung pada tahun 2009, Maria ada beli bengkung yang kena ikat dengan tali panjang berjela tu. Itu pun sebab bengkung tu dah ada sekali dengan set jamu yang dibeli. Nak pakai memang jenuh, nak buka sebelum pergi toilet pun jenuh. Baru nak pakai balik baby dah nangis. Last-last, pakai beberapa hari je, lepas tu dah malas, simpan je dalam almari.


Contoh Bengkung Tali

So sebelum bersalin anak kedua ni, Maria beli bengkung moden yang guna strap on sahaja. Jadi, untuk beberapa hari selepas bersalin, Maria cuma menggunakan bengkung strap on. Memang ok, senang je nak pakai and buka.

Bengkung Strap On

Kemudian ada kawan datang perkenalkan Premium Beautiful corset yang dikatakan sesuai untuk dipakai selepas bersalin. Katanya ada macam-macam kelebihan iaitu 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan.





Tapi disebabkan dah ada bengkung strap on, mula-mula tak berminat pun dengan Premium Beautiful ni. Rasa macam malas dan leceh pulak nak kena pakai sampai 3 pieces, yang terdiri daripada Long Bra, Waist Nipper (bengkung) & Long Girdle. Lagipun harganya..hmm..kena fikir banyak kali juga nak spend.

Tapi bila difikirkan balik, Premium Beautiful ni adalah product SUPERBRAND, dah 20 TAHUN lebih di pasaran, dan yang paling best, ada LIFETIME WARRANTY. So boleh pakai masa berpantang untuk anak seterusnya. Good investment tu.

Jadi Maria pun discuss dengan encik hubby, dan hubby kata boleh juga nak try sebab Maria pun belum pernah beli corset lagi. Yang paling best sekali..encik hubby willing to sponsor..Yeayy…Alhamdulillah…

So, Maria pun start pakai Premium Beautiful corset selepas 2 minggu bersalin. Mula-mula pakai memang rasa susah sikit sebab sangat ketat! Terkial-kial juga nak pakai..Huhuh..Ye lah kalau tak ketat macam mana corset tu nak function untuk membentuk & melangsingkan badan kan..Tapi lepas 3-4 hari pakai, dah biasa dan rasa senang je, boleh pakai dengan cepat.



Premium Beautiful Full Set

Antara kesan ketara yang Maria dapat rasakan ialah Premium Beautiful Waist Nipper membantu kita untuk duduk tegak dengan postur yang betul. Sebelum ni Maria selalu duduk membongkok especially masa breastfeeding. Jadi selalu juga sakit pinggang lepas breastfeed. Alhamdulillah, bila pakai Premium Beautiful ni dah tak sakit pinggang.

Sepanjang pregnant berat Maria naik sebanyak 13kg iaitu dari 45kg ke 58kg. Disebabkan fully breastfeed baby, Maria memang cepat rasa lapar, so makan memang banyak, tak boleh nak control. Kalau kurangkan makan nanti takut susu berkurang pula.

Alhamdulillah, dengan berkat pakai Premium Beautiful at least 8 jam sehari di samping fully breastfeed baby, selepas habis berpantang ni berat Maria dah turun sebanyak 9kg. So sekarang tinggal 49kg. InsyaAllah tengah berazam nak turunkan lagi 4kg untuk dapatkan pre-pregnancy weight. Semua isteri mestilah nak nampak langsing dan menawan untuk suami kan :)

Sebelum ni risau juga, senang ke nak menyusu dan pam sambil pakai corset ni? Rupanya memang senang, sebab Premium Beautiful Long Bra cup nya memang lembut. Kalau nak pam susu pun boleh, macam Maria yang guna pam Medela Freestyle, memang takde masalah pun nak pam.



Freestyle Pump in action with Premium Beautiful :)

Mula-mula selepas bersalin, Maria ada juga masalah sembelit, sampai kena makan ubat doktor. Lepas pakai Premium Beautiful Long Girdle, Alhamdulillah Maria rasa masalah sembelit semakin berkurang.

Sekarang ni baru terfikir, kalaulah Maria beli Premium Beautiful ni sejak sebelum bersalin anak sulung lagi, kan dah jimat, tak payah nak beli bengkung yang bermacam-macam jenis setiap kali nak bersalin. Dah jadi trial and error pulak. Sebab ada LIFETIME WARRANTY, InsyaAllah boleh pakai sampai dah beranak-pinak, and still in a good shape :).
....................................................................................................................................................
Berikut diatas perkongsian dari Maria berpantang dengan PB Corset!

InsyaAllah selepas ni Danis akan terangkan dengan lebih lanjut ciri-ciri istimewa yang terdapat pada Premium Beautiful corset ni. Bukan saja baik untuk wanita lepas bersalin, tetapi untuk semua mereka yang bergelar WANITA.

Oh ya, untuk LELAKI pun boleh juga gunakan Waist Nipper atau bengkung untuk mengurangkan perut anda yang memboroi itu..heheh. Wait for the next entries ye.

Jika anda berminat untuk mendapatkan atau mengetahui lebih lanjut tentang Premium Beautiful, boleh contact Danis. Agen kami ada di seluruh Negara untuk membantu anda.

WEAR IT, FEEL IT AND BELIEVE IT

ITS PROVEN...!!

FREE CONSULTATION AND FREE TRIAL

"I am an authorized dealer of Premium Beautiful Corset, I will give u professional consultation to meet the best of your requirement and expectation"







Lots of Love...
nurwirdanis@gmail.com
0149202660

No comments:

Post a Comment