Friday, 30 January 2015

My New Obsession : Sangkaya I Coconut Ice Cream @ Ampang Point




Kawan Danis yang mengidam permulaannya. Nabila namanye. Hehe
Die kempunan sangat sangat nak makan aiskrim dalam kelapa. Mana nak cari ye. Duk tanya ku. Ingatkan aiskrim dalam kelapa hijau sebijik tu. Masih tak leh imagine time tu.
Memang die ni food hunter. Kalo die nak die teringin, maka akan dicarinya smpai lah jumpa!


and Finally, she found it and posted the "tempting picture" dekat her Instagram!

MashaAllah mengalir air liur ku tanpa henti terus ajak husband pegi cari.Hehe
Sape suh induce kan? Hehe


Sangkaya 010

So nilah kedai comelnya. Sangakaya! Oh Aku Kaya ?? Haha



My First "Sangkaya".



Red handed katanya sebab sikit sangat letak. Hehe 

Seriously satu tempurung kelapa tidak cukup tidak cukup! 



Nak Laaaaaaaagi!



Okey datang lagi. Ni sekadar "remedy" untuk orang yang hampir smpai Estimated Due Dated atau nama yang laen tinggal beberapa hari lagi dengan nak beranak. Wahahahha


Puas hati!!


Nah!




................................................................

Ini rupa asal "sangkaya" without any toppings. Ada 3 scoops of coconut ice cream and based die tu ada isi kelapa yg sungguh enak!

Sangkaya 004

The toppings are free. Triple yay!



Isi Kelapa yg memang nyummeh! Korang nak beli jangan nak share share.
Tak cukup! Wahaha

Sangkaya 009

Sangkaya 007


Mana mahu cari??

Ini alamatnya:
Lot FM-11, Ground Floor, Ampang Point Shopping Centre, Jalan Mamanda 3, Taman Dato Ahmad Razali, 68000 Ampang, Selangor

Opens daily from 10.00 a.m. to 10.00 p.m.

P.S: I was informed their other outlets located in Jalan Alor and Jaya One
Harganya:

RM7.00 semangkuk :)




Gmbar di bawah kenapa: Nak bgtaw ice cream sangkaya lagi sedap dari magnum yg mahal itu! Wakakaka.










Lots of Love....

nurwirdanis@gmail.com

0149202660


No comments:

Post a Comment