Monday, 26 January 2015

My Period Pain Gone!

Yes! Absolutely treatable!




Korang fikir la takkan la nak penuhkan perut dan isi dalam badan dgn "all those chemical drugs" mcm panadol, ponstan, voltaren. Asal sakit je telan pill killer asal sakit je telan smpai sakit melampau lampau pon dah takde efek dengan strong pain killer sbb badan dah kalis.

• • • • •

Nak cerita testimoni danis sendiri dulu. Sebelum kawen atau masa zaman anak dara dulu setiap kali datang bulan, the first 3days meringkuk jugak la smbil pegang perut tahan sakit senggugut. Mmg xselesa and tak leh wat keje laen. Kalo tak tahan nanges la keje and daku jenis yg tak suke sgt makan ubat. So tahan je, minum air suam atau letak something yg panas2 kat atas perut. Tapi kena tunggu berhari hari jugak baru sakit tu hilang. Nak tahu sakit hilang lepas apa? Lepas keluar darah darah beku. Ms tu baru la legaaa. (Sorry kalau ada yg mcm geli baca ye) but mmg nak share sbb tak nak diluar sana keep simpan je sakit senggugut.

• • • • •

Nak dijadikan cerita kebetulan cousin danis jual PB, aim nak pakai sbb nak dapatkan shape and loss weight sbb nak kawen beberapa bulan lagi. Tapi bile konsisten pakai, bulan bulan seterusnya perasan senggugut dah hilang. Patutla memula pakai PB ms period, on the first 3 days, darah beku yg beku dan mcm ketulan daging keluar berketul ketul taw. Mula takut2 gak asal mcm banyak sgt keluar rupanya efek pakai pb, die cuci sungguh "dalaman" kita buang darah2 kotor dan darah beku yg sebabkan senggugut. Lepas dah keluar tu, mmg hilang terus senggugut 100%!

Study study rupanya PB ada infrared yang melancarkan perjalanan darah dan seimbangkan hormon dalam badan.

Kalau korang nak tahu jugak , senggugut boleh jadi tanda2 mcm2 "penyakit pempuan" antaranya fibroid and etc. so jangan amek remeh psl senggugut ye!

Itu sajalah kisahku sambil tunggu cik abang pick up kat opis selamat mmbaca smpai habes hehe




Lots of Love....
nurwirdanis@gmail.com
0149202660

No comments:

Post a Comment