Wednesday, 18 February 2015

Malu Tapi Mahu

Kawan ambo: Danis sungguh ko nak nego mcm danis just byr ahli RM50 je? Murohnyoo!
Ambo: yoo sungguh murah jah nak jual pb dapat untung beratus ratus pon boleh! Tapi gak kalu nak wi lebih lagi wi semangat ada push factors gak start la ngn modal yg awak mampu. At least bila ada brg tangan, lagi cepat nak jual. Ore panggil push factors!
Ginila contohnya ada kedai tpi takde barang. Customer lalu depan kedai pon tak nak masuk sbb takde pilihan and tak de barang. Kita pon takpela kita tak tanggung risiko langsung sbb kita apply "konsep menunggu"
Taaapi kalu ada brg tangan cth sabun 10botol, kopi 10kotak, customers pon teringin nak tgk nak pilih brg sbb boleh tengok, boleh pilih, boleh try, boleh rasa! Nak jual pon senang! Hehe


Client ambo: oo lagu tu. Pehe pehe. Ingat nak jadi tokey pb supo danis!


Alhamdulillah maghi kito pakat nego tmbah duit, tambah silaturrahim. Sungguh saim lamo tok jupo maghi cari kito balek sbb nk beli brg. Molek kan lagu tu hehe

No comments:

Post a Comment