Saturday, 6 February 2016

Business itu Beban ?

 
Ada yang menolak utk ber-business sbb ada banyak komitmen.

Tak dapat business sbb kerja, sbb banyak hutang nak kena settle, jadi takde modal sedangkan ada cara utk dapatkan modal. Business bukan menambah beban tapi kalau kita boleh manage dan buat sungguh sungguh dalam tempoh 2-3 tahun, inshAllah kita boleh ringankan beban malah boleh kurangkan komitmen yang kita duk tanggung sekarang...

Contohnya dulu terikat dengan masa kerja sehingga mencecah 12 jam sehari, mana tahu bila business dah stabil, kita boleh focus business sepenuh masa dan boleh handle masa sendiri tanpa perlu terikat dengan siapa pun.

Mungkin juga dulu sangat banyak hutang loan dan pinjaman yang tak mampu mendatangkan duit kepada kita balek, seperti loan kahwin, loan perabot rumah dan etc tapi dengan rezeki business mungkin kita boleh langsaikan hutang kita yang tertunggak.

Bila kita fikir business satu beban, kita tak kan kemana.

Tapi bila kita fikir business utk kurangkan beban, InshAllah jalan akan jadi mudah..
InshAllah
 

No comments:

Post a Comment