Monday, 8 February 2016

Cara Nak Dapatkan Unlimited Broadband

Alhamdulillah Settle akhirnya!
Lebih kurang 2 minggu lagi kami para Dolomite Team
dan PIN Master Mind akan Fly ke Osaka (Our Free TRIP) dengan SHOM.
 
Memang duk terfikir nak travel nnti nak pakai Roaming Usual Telco kami ke mcm mana nanti garu kepala nak bayar bill kami yang bukan seratus dua tapi ada cecah sampai RM600.00
 
Terima kasih sangat sangat la buat my cousin www.cikcida.com yang bagi guideline untuk kami untuk cuba Samurai Wifi yang available dekat Jepun dengan harga yang sangat berpatutan.
 
So takde la ada yang sentaap atau muka murung sebab takde internet.
 Of coursela nak kena ada sebab nak post gambar2 cun cun kat sana. Ewaaah! hehe
So Alhamdulillah, sepupu Danis atau our master sifoo
 bagi cadangan untuk guna dan google Broadband Provider iaitu Visiondata
 
 

Wifi nie kita boleh share dengan 5 users.
So lagi ramai guna lagi la cepat habes data dan habes battery.
 Untuk lagi efektif, better guna dua orang sahaja pakai sangat sangat okey!
 
VisionData sediakan khidmat insurans RM12/day
 sekiranya takut ada kerosakan dan kehilangan kalau tak denda RM700.
Ada Powerbank juga untuk disewa RM4/day
So kita tekan je Book Now ---> Then Fill Up the form yang ada pada website.
Dan dia akan calculate terus total cost yang diperlukan
Average untuk satu wifi for 6days sewa lebih kurang RM246
 
Kita boleh pick up dan hantar device dekat 4 places ni:
Antaranya ialah
 
1. Mont Kiara
2. MidValley
3. KLCC
4. KLIA
 
Tapi better booking dulu lebih kurang 2 minggu sebelum
fly sebab takut device habes.
Siapa cepat dia dapat!
 

 Nanti tekan je kat BOOK NOW!
 yang belah kanan page dan follow je instruction seterusnya.
 


Biasanya kita boleh collect device one day sebelum fly ke
 destinasi dan kena hantar balek one day after lepas smpai Malaysia.
 
Apa pon untuk details dan keterangan lanjut, korang boleh google dekat Visiondata (M) Sdn Bhd, Sebab Danis nak bagi link tak dapat dah sebab their website moved. Semoga membantu korang yang nak fly Oversea taapi nak dapatkan internet dengan harga yang murah dan berbaloi.
 
Thank you for reading!
 








No comments:

Post a Comment