Wednesday, 16 March 2016

SuriRumah Bercuti Percuma Di Luar Negara




3tahun berniaga bersama. Boleh dikatakan kami antara yang masih muda mengutip peluang emas bersama SHOM! Ketika muda la kita nak bekerja keras dan gapai impian
...
Masa trip Osaka hari tu, rasa kagum sungguh sebab ada qualifiers yang berumur 60tahun lebih dari Brunei turut sama melancong bersama. Apa yang mereka kongsikan mereka cakap just 'ubah minda dan cara kita berfikir'
...
Maksudnya minda kita yg akan drive tindakan kita. Ramai yg belum mampu menewaskan minda dan cara kita berfikir. Sebab tu kita selalu stuck dlm sesuatu perkara. Ada sorang makcik ni ibu tunggal dari perak. Umur dah hampir 60 tahun. Semua perkara dia lakukan sendiri. Drive jauh2 pun dia buat sendiri. Dia tak tunggu untuk org bantu baru dia buat. Dia buat sebab dia nk cari rezeki utk anak2 dia selagi dia mampu buat sendiri dia akan lakukan sampai jadi. Kagum sangat rasa dan kalau nak dibandingkan diri sendiri, mak cik tu lagi kuat dan berdikari
...
Kalau mereka yg dh berumur pun mampu melakukan sesuatu yg luar biasa, apa kurang kita. Malah kita yg masih muda ni ada banyak lagi kelebihan dan rugi sangat kalau kita tak gunakan sepenuhnya peluang dan kudrat yang ada utk berusaha sungguh sungguh, tolak semua alasan ketepi, tarik semua semangat kehadapan dan InsyaAllah kejayaan pasti hadir utk kita
...
Yang lagi kagum dan danis nak bgtaw korang, makcik2 ni semua mmg org2 kampung. Bukan rupa mak-mak datin ye dan mereka belum pun CDM. Hanya usahawan biasa yg baru bermula dh terus qualify dapat tiket melancong percuma ke Osaka. Subhanallah hebat sangat. Kalau nak seribu daya, kalau tak hendak seribu dalih. 

Kita dalam kategori yang mana?
www.wirdanisradzali.com





No comments:

Post a Comment