Thursday, 31 August 2017

BILLBOARD paling mahal ialah KITA

JANGAN BERHENTI BERKONGSI

Ada yang jenis penyakit bila rasa down, 
rasa sakit ke, rasa serabut akan "bercuti" 
dari berkongsi dan promote di wall facebook. 

Mereka ikut sgt kata hati sbb nanti 
bila keadaan dah mengizinkan aku akan 
post balek atau bila ada orang nak. 

mcm mana nak tnggu orang nak 
kalau kita "men-cutikan" diri dari sharing 
business dan promoting produk di facebook.
Mcm mn orang nak beli kalau 
kita menghilangkan diri dari kedai online kita. 

Semangat berniaga ni akan datang 
kembali bila kita aktif update status,
 bila kita sharing pada kawan kawan 
dan kita sentiasa sebarkan benda postif kepada 
kawan kawan positif. 

Circle Positif akan mempengaruhi 
semangat business kita!

Danis ada terbaca perkongsian dari seseorang yang merupakan coach business. 

Sifir untuk kekal positif ialah 
dengan menjadikan diri mcm BILLBOARD. 

Normal la sebagai org yg baru baru buat biz, 
kalau share 2-3 kali, takde orang contact,
 alahai orang like pon kurang, 
nak tgk org komen pon susah.
 Orang tak kesah kat kita ke? 

haa mula mula ye korang bermain perasaan mcm tu. Manusia kan, normal la ada rasa frust, 
sedih, nak give up, fed up, rasa rendah diri.
 Jadi dah kena keluar dari rasa jadi manusia sebegini. 

Jadi nak kena tukar jadi manusia yang 
Ber- mindsetkan billboard? 

sebab apa bilboard? 
sebab billboard akan selalu tercongok dan 
berdiri dgn static di tengah tengah highway 

hari hari billlboard akan tunjuk benda yang sama
dan siapa yang selalu lalu pada kawasan tu akan perasan. mungkin yang sekali lalu jarang nak perasan. 
mungkin ada yang tak perasan langsung. 

tapi adakah bermakna ia ditolak? 

mestilah tak cuma mungkin bukan hari ni. 
mungkin besok atau lusa atau tulat 
orang akan perasan dan tanya kita. 

mcm tulah bila kita sharing buat promosi bisnes kita. 
mmg kena jadi mcm billboard. 
biarlah org tak layan kita pon. 
mungin diorang tak layan tapi dorang baca 
dan tahu aktiviti kita dari jauh. 
hari ni kita share, esok share lagi,
 lusa share lagi bnda lain, 
lama lama akan ada yang follow kita. 

kita bukan retis nak promote terus org nk beli. 
even retis pon kena jugak buat marketing nak suh laku taw. brand yang besar besar pon masih beriklan aktif 
sehingga ke hari ni, kita yang kecik kecik 
biasa biasa ni kena lagi berganda effortnya. 
neelofa yang tahap jutawan pun masih promote diri dan barang sendiri. 

so jangan jadi manusia lemah yang 
sikit sikit nak down yang takkan bagi impak best pon! 

so Jangan Berhenti Berkongsi 
di Kedai Online Percuma kita iaitu 
Facebook/Instgram/Blog okey u ols. 






#PremiumBeautifulExpert
#TipsBusinessKasiKencang 



Cdm Danis 

No comments:

Post a Comment