Tuesday, 17 October 2017

Meeting New Premium Beautiful Expert



Semua orang bermula dengan kosong,
 tapi kalau kita penuhkan "effort" mesti kita akan jadi pandai dan expert.
.
.
.
Sebab nak dapat total profit RM11,000 
bukan perkara yang mudah tapi takdelah susah sangat sebab ada cara 
dan jalan yang disediakan oleh mentor dan group support yang cukup kuat.



All the best sha and team.







Sunday, 15 October 2017




Awak mesti suka kan kalo dapat idea
Apatah lagi bila jenuh dok pikir tak mai mai idea tu.
Last sekali ada hamba Allah tolong bagi idea.

Apa lagi cepat cepat la sebut Alhamdulillah sbb rezeki Allah nak bagi kat kita bukan
dalam betuk duit je tapi dapat idea pon rezeki mahal jugak.
.
.
.
Apa yang danis nak share ialah IDEA untuk perkenalkan bisnes awak.
Mungkin banyak yang awak dah buat pun tapi ni
antara idea untuk orang yang baru nak bermula



1) Pilih platform di SOSIAL MEDIA yang sesuai untuk bisnes awak. Mungkin di Fb Personal, FB Page, Instagram, Blog, Google Plus dan banyak lagi. Berniaga Gaya PIN mcm danis duk buat ni mmg kami banyak guna FCM (Free Cost Marketing) mcm fb personal, intagram personal dan blog.
Alhamdulillah walaupun hanya guna FCM, danis boleh capai jualan kumpulan 6Juta dah sepanjang berniaga. Untuk marketing jangan guna satu channel sahaja, tak cukup, kena mencuba pelbagai channel supaya boleh reach audience dan target customer.


2) Buat BROADCAST message sekerap yang mungkin dan mesti nak apply princip 10%. Kalau kita nak target 10 orang buyer mesti nak kena hantar kepada 100 orang. Sebab potensi yang akan reply
dan berminat hanya lah 10% sahaja dari 100 orang.


3) Boleh offer kawan kawan untuk dapat "duit hadiah" sebagai tanda penghargaan atas recommendation introduce produk lima angka sehingga close deal. Dari situ kita boleh kembangkan "namelist' kita

4) Hadirkan diri ke seminar / perjumpaan yang berkaitan dengan bisnes dan ber NETWORKINGlahh dengan peserta seminar

5) Gunakan Live Facebook atau Live Instagram / Instastory sebagai salah satu channel pemasaran bisnes awak. Rajin-rajin lah buat ya dalam cara soft approach. Sebab orang suka follow lifestyle dan aktiviti harian kita.


6) Berikan FREEGIFT kepada client atau existing customer. Contohnya customer beli PB Korset then awak bagi FreeGift BBplus Collagen beberapa sachet, mana tahu next order customer tadi akan order sekotak. Biasanya, yang percuma ni, boleh attract orang baru dan client mmg suka barang percuma


Cukuplah 6 IDEA dulu ya awak



Selamat Mencubaaaa !


whatsapp
0149202660

Saturday, 14 October 2017

BESTnya Pakai Premium Beautiful Corset



Best sangat pakai Premium Beautiful Elegance sampai tak rasa 
langsung kita ni sebenarnya duk sarung korset
.

.

.
.
Ya betul awak, danis mmg hari ni pakai full set elegance. 
Fabrik die lagi lembut dari PB Classic (yang warna hitam tu) taw



Meh danis nak review sikit



1/ Bila pakai girdle tu kann senang sangat nak sarung die. Even kita seluk tangan pakai cincin sekalipon takde bagi kesan kepada fabrik pb elegance takde jadi benang terkeluar ke takde pon. 
So exclusive fabrik PB. Okeh nama fabrik is Dynatek. Lagi advance dari PB classic.


2/ Kesan serta merta body shaping pon ketara sama mcm PB classic walaupon fabrik die lembut dan lagi soft. Kesan dalaman die pon sama. Kalau pakai PB classic rasa warm warmm , pakai PB elegance pon rasa warm jee dalam badan kalau duk tempat sejuk. Jadi bila pakai PB elegance, shaping elok, lemak tersusun cntik, so bantu danis rasa lebih konfiden sbb danis takde la kurus sgt masih ada isi isi ahaha. Ni dah masuk 6 jam danis pakai. Jap lagi balek rumah cukup 8 jam ngam ngam hehe

3/ Pakai PB elegance mmg sesuai sangat untuk yang sesiapa yang banyak bergerak kesana kesini. sbb kuasa regangan die mmg sgt sgt flexible. Nak solat ke nak apa sangat selesa. Tak mengahalang pergerakan kita


Jom u ols kita pakat try PB elegance. 
Best taw! 







Saturday, 7 October 2017

CDM Danis Bukti Business



Sayang, jalan leklok 
Awat pejam mata tuuu 
Buka cepat kang tersadung kat depan 
Abang rasa nak pecah perut ni
Haishh berdebar la pulak naik pentas kena lambai lambai ni hehehe



Tudiaaa kenangan sgt ni 
Diraikan ketika rangkul award #CrownDiamondManager




10 FAKTA MENARIK - DEMOGRAFIK PENGGUNA INTERNET MALAYSIA



Reshare Post : Blog CikCida 

Ramai yang berniaga 'online' atau nak berniaga menggunakan medium internet/online. Tetapi masih ramai juga yang gagal memanafaatkan kemudahan yang ada kerana masih kurang ilmu atau tidak memperuntukan masa untuk membuat sedikit kajian sebelum memulakan pemasaran online.

Secara ringkasnya, kita wajib mengetahui beberapa perkara asas tentang pasaran yang bakal kita masuki.

1. Siapa target pelanggan kita?
2. Di mana pelanggan kita berada?
3. Apa medium yang selalu mereka gunakan?
4. Bila masa mereka selalu meluangkan masa online?
5. Berapa lama masa majoriti peruntukkan untuk 'online'?
6. Apa alat yang selalu digunakan untuk ber Internet?
7. Apa kaedah pembelian yang pelanggan selesa?
8. Cara pembayaran pilihan pengguna?
9. Apa pilhan alternatif yang boleh kita gunakan?
10. Berapa kekerapan pengguna / pelanggan kita berada diatas talian?

10 fakta dibawah mungkin boleh membantu untuk memahami bagaimana demografik pengguna internet di Malaysia khususnya untuk memudahkan kita mendapat gambaran secara umum tentang kaedah yang sesuai digunakan untuk pemasaran online.











Fakta-fakta ini diperoleh daripada perkongsian email daripada Irfan Khairi. Lebih banyak tips dan boleh diperoleh melalui blog beliau. Semoga perkongsian ini dapat memberikan manafaat untuk semua. Sekadar perkongsian.

---------------------------------------------------------------------------------

#BerniagaGayaPIN

Bagi yang masih mencari peluang perniagaan melalui kaedah online, kami menyediakan satu platform untuk membantu anda memulakan perniagaan. Melalui konsep berkumpulan. Kami akan mendedahkan peluang untuk membuka pasaran dengan lebih luas melaui teknik dan sistem yang telah terbukti berjaya.

Kami akan menyediakan produk, latihan, marketing tools, online supprt group, personal coaching dan sebagainya untuk membantu anda memulakan perniagaan pertama anda.

Jika anda berminat untuk menyertai kami di PIN, boleh menghubungi 

Danis - 0149202660 (whatsapp)

untuk sebarang pertanyaan dan keterangan lanjut. 

Kami sangat berbesar hati untuk membantu anda bermula dan seterusnya memiliki perniagaan anda sendiri bermula hari ini.

---------------------------------------------------------------------------------

Friday, 6 October 2017

Respond Mega Plan



Sejak PIN perkenalkan plan MEGA nih, 
ramai yang dah BERUBAH


BERUBAH dari orang takut kepada berani 
BERUBAH dari ragu ragu kepada yakin 

BERUBAH dari tiada mood kepada semangat 
BERUBAH dari tiada bukti kepada ada BUKTI


SYUKUR bila Danis dapat BERKONGSI peluang dgn orang lain 
dan protege untuk berani buka langkah secara serius untuk berniaga
 dgn lebih sistematik dan teratur dengan 
Mega Plan Premium Beautiful

Baca komen2 kat bawah apa kata mereka yang
 dah mula dengan Mega Plan

Image may contain: 1 person, smiling, text

Image may contain: 1 person, smiling, text


Seriously dlm hidup kakza tak pernah laburkn utk bisnes yg cecah ribu riban.
 Tapi dgn SHOM ada factors yg kak za beranikan diri buat 
Mega dgn jual PB yg tak pernah terfikir sblm ni. 

of course sbb sistem yang Hai O kenalkan yang 
Win Win memang menguntungkn semua pihak.
 Pembeli dan penjual. 

So, buat Mega yg terbaik.






Thursday, 5 October 2017

Business Coaching Gaya PIN



Danis selalu remind kat rakan kongsi business, dalam business 
kita kena sabar , sabar dan sabar

Sabar - Tahun 1 
Sabar - Tahun 2 
Sabar - Tahun 3


Kalau dah lepas tahap kesabaran tu,
 Inshallah kita dah lulus exam untuk genggam kejayaan
Then, income business ni kita dapat dari dua sumber iaitu income selling dan networking

* Selling profit - short term / jangka masa pendek 
* Networking - long term / jangka masa panjang utk kita genggam smpai bila bila


Jadi bila kita nak merasa income utk jangka masa panjang
 apa yang kita perlu buat?

Mesti nak mantapkan 
- ilmu bina kumpulan 
- ilmu maju bersama kumpulan 
- ilmu kekalkan kumpulan


Macam mana nak mantapkan? 
Kena lah belajar dari sifu business yang dah terbukti kejayaannya 


Alhamdulillah, we work in a team 
Together We Achieve More

Ada masa kita perlu utk menabur budi, 
supaya suatu hari nt kita dapat merasa jasa kita.


Thank you mento CDM Mursyida Mohsin 
turun padang utk direct coaching protege under team danis

 My Future Cdm Hayati Othman

My Future CDM Ehan Raeihan

by CikCida :

" Tahniah cdm danis. Berkat sabar tu. Skrg dah bina empayar sendiri. 
Dari bermula sorg2 dah hampir 1000 org members active skrg. 
Alhamdulillah!! Hebat sungguh anak didik sorg ni "😍


Natijah Pemikiran



"Kita adalah natijah daripada apa yg kita fikirkan"




Kalau kita sentiasa update masalah, 
memang masalah itu akan sentiasa ada dengan kita

Kalau kita sentiasa fikir sakit, 
memang kita akan rasa sakit tu ada jer di mana2 badan kita

Kalau kita fikir kita lemah, tak bersemangat, tak berdaya,
 letih dan penat, memang badan kita kan jadi lesu dan lemau

Sama jugak pengidap kanser
Ada sesetengah pesakit yang berjiwa kental mampu melawan sakit dan
 boleh hidup bertahun2 lamanya walaupun doktor jangka dapat hidup setahun dua jer

Betul, Allah dan tentukan bila dia akan mati, 
tetapi dengan izin Allah jugak dia berusaha melawan sakit dan positif dengan penyakitnya

Kita akan jadi apa yang kita FIKIRKAN
Kita akan bertindak mengikut apa yang kita fikirkan

So fikir baik2 dan doalah yang baik2

 

😘

Bukti Business

Masa Business Coaching dgn bakal DDM Cik Nadia ni tetibe dia bawa keluar laptop merah
lepas tu die bgtaw danis :

 Kak danis,
 ni laptop nadia beli hasil duit bonus taw 
Kalo takde bonus, takleh kot nak merasa mcm ni

Bukan senang nak senang kan 
Tak semestinya kena kerja baru dapat beli
Buat business fulltime pon bolehh dapat jgak


Alhamdulillah, sekarang beliau dah siap tiket ke Korea Percuma
Tinggal lagi nak siapkan lagi tiket rakan kongsi 
Pecutan terakhir bulan ni

Good luck nadia!



a

Wednesday, 4 October 2017

Bukti Mega Plan Berjaya



Projek Mega PB beliau dah completed! 
MashaAllah happy tak terkata


12 Set Premium Beautiful Corset SOLD OUT 
dan 100% dah pun delivered kat customer dan semua customer 
dipakaikan PB dgn cara yang betul dan dapat free consultation.

Sekarang hanya dapat dan tunggu cashbuyer 
customer sahaja lepas tu guide protege baru utk mula dgn Mega Plan sbb diri sendiri dah settle!

By the way, total profit RM11,000 dengan Mega pun on the way nak kumpulkan semua. 
Fuhhh danis lurut dada rasa lega lega sangat sbb testimoni protege danis yang bermula business dgn Mega Plan berjaya buat dgn jayanya tanpa ada satu set tinggal dalam tangan. Licin!

Maksudnya apa? 
Maksudnya MEGA mmg betul betul menjadi, 
produk mmg high demand, 
senang nak jual, dan 
dapat Total Profit yang besar dalam masa yang singkat dengan syarat follow
 apa yang sifu business ajarkan dan gunakan sepenuhnya business tools yang kita sediakan.


Mega Plan tu apa?
Mega ialah platform business Premium Beautiful korset yang 
mana kita akan merasa FIRST BONUS sebanyak RM6000 dan Untung Runcit RM5000!

Anda berminat?
Jom mula sekarang.


MEGA PLAN ACTIVATED

Ramai "takut" nak pakai pb sebab 
"takut tak pakai" tapi ramai ye tak takut 
bila dapat penyakit? 

Sepanjang buat business, 
alhamdulillah syukur sgt dah 
banyak sangat PB corset danis jual tapi
 kalo dicampur dah beribu set PB 
kumpulan danis jual corset 
utk kengkawan, saudara mara 
dan even strangers pon jadi customer kami. 

Setakat ni permintaan PB mmg tak putus putus. 



Mcm2 testimonial macam2 feedback yg 
kami dapat dari pelbagai customers. 

Apa POSITIF FEEDBACK yang kami terima? 

✔️ Turun berat badan

✔️ Body ada shapa kalo dulu ketul 
sana sini sekarang dah nampak bentuk pinggang yang cantik

✔️ Pakai masa berpantang turun
 berat badan dengan cepat, rahim cepat kecut, darah keluar berketul ketul sbb cuci bahagian dalam 

✔️ Susu badan bertambah

✔️ Tak sakit belakang lagi

✔️ Tak sakit badan

✔️ Cyst mengecut

✔️ Ketumbuhan rahim mengecut

✔️ Migraine hilang

✔️Tiada lagi simptoms gastric attack 

✔️ Badan tak cepat letih

✔️ Senggugut hilang tak de lagi guling2 atas katil seharian

✔️ Selulit tebal hilang 

✔️ Lemak pada bawah ketiak,
 lemak membonjol kiri dan kanan hilang





MasyaAllah suka hati kami dapat tolong 
mcm2 pelbagai jenis penyakit dan masalah. 

Yg dah ada niat cepat2 la pakai. 
Sayang penyakit lagi dari sayang duit taw u ols. 

Yang nak pakai free dialukan sangat.
 Smbil pakai smbil jual mmg kebabooom! 
Kami ada MEGA PLAN 
yang mana first bonus RM6000
 terus di-kreditkan dalam akaun. 

Syiok syiok u olsss ❤️

Tuesday, 3 October 2017

HERBA MAHARANI JAMU WANITA

Apa kehebatan Herba Maharani ni




1. Ia akan menyelesaikan masalah haid tidak teratur.


2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan.
3. Anti bakteria (sekitar faraj)
4. Melegakan sakit pinggang, sendi dan lutut.
5. Melegakan migrain dan angin dalam badan.
6. Menguatkan hati dan buah pinggang.
7. Melegakan asma.
8. Menghilangkan bau mulut (terutama waktu pagi)
9. Baik untuk pesakit diabetes (untuk kencing manis)
10. Menyelesaikan masalah buasir.
11. Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)
12. Menberi kebahagiaan kepada pasangan.
13. Kesuburan dan awet muda.
14. Mencantik, menegang dan melicinkan kulit.
15. Menaikkan seri muka.
16. Menegangkan payudara.
17. Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
18. Melambatkan proses menopous.
19. Menguatkan antibodi/imunisasi.
20. Melancarkan peredaran darah.
21. Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam.
22. Amalan semasa berpantang.
23. Menambah darah semasa bersalin.
24. Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan.
25. Memperbanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin.
26. Menghilangkan urat timbul.
27. Mengimbangi tekanan darah.
28. Meningkatkan kecerdasan minda.

RM98 sekotak 
ni harga lama
harga baru now RM113 
Untuk Order 
Klik link di bawah terus 

www.wasap.my/+60163663032

Thank Youuuu!

Monday, 2 October 2017

Bengkung Moden



JANGAN AMBIL MUDAH!  


BERBENGKUNG SELEPAS MENGANDUNG AGAR BADAN
 LEBIH SIHAT DAN SHAPING SEPERTI ANAK DARA.

.
.
.
Perasan tak?

Dari zaman tok nenek moyang kita, even zaman British dulu-dulu
lagi mementingkan bengkung. 

Lagi-lagi selepas MENGANDUNG.

Ada apa dengan mengandung?

Ketika mengandung, secara fisiologinya. 
Badan kita akan merembeskan sejenis hormon bernama 'Relaxin' dengan
lebih tinggi terutamanya pada minggu ke 14 dan penghujung kandungan.

Apa fungsi Relaxin ni?

1. Meningkatkan kadar pengepaman darah oleh jantung (Cardiac output)
2. Mengembangkan salur darah ke buah pinggang
3. Melancarkan perjalanan darah melalui arteri
4. Merehatkan urat ligament pada bahagian pelvis
5. Melembutkan & meregangkan bahagian pubic symphysis.

Ni semua penting untuk memastikan kandungan membesar dengan sihat
 dan juga sebagai persediaan untuk proses kelahiran. 

Kepala bayi nak lalu kat terowong sempit, kenalah lembut-lembutkan terowong
dan kembang-kembangkan bahagian tersebut supaya mudah nak lalu.

Allah dah cipta semuanya indah dan semulajadi 😊

Selepas bersalin... Hormon relaxin ni kembali ke tahap asal.
Tapi badan yang dah kembang, masih kembang. Dari situ lah, peranan kita
 penting untuk membantu pengecutan kawasan yang kembang ituuuu.

Kalau tak, berkemungkinan kita akan kembanglah sampai ke tua.
Sebab tu lah, ramai yang badan tip top masa anak dara.
Lepas beranak je terus bloob mengembang!

Jadi, tugas kita adalah untuk bentukkan semula badan kembali ke pangkal jalan. 
Kita bantu dia dengan bantuan bengkung. 

Bengkung moden yang PALING BERKESAN dan MUDAH
yang amat untuk DIPAKAI,
adalah #PremiumBeautiful.
Tak perlu lilit-lilit mahupun bergelut bila nak ke tandas.

Secara jujur, selepas rasa sendiri pakai #PB ni,
danis sendiri sangat2 yakin. 



Setiap wanita perlu ada paling kurang 1 set Premium Beautiful sebagai aset penting untuk penjagaan badan, kecantikan badan dan kesihatan dalaman wanita😊

Open Free Fitting PREMIUM BEAUTIFUL 

www.wasap.my/60149202660