Sunday, 15 October 2017




Awak mesti suka kan kalo dapat idea
Apatah lagi bila jenuh dok pikir tak mai mai idea tu.
Last sekali ada hamba Allah tolong bagi idea.

Apa lagi cepat cepat la sebut Alhamdulillah sbb rezeki Allah nak bagi kat kita bukan
dalam betuk duit je tapi dapat idea pon rezeki mahal jugak.
.
.
.
Apa yang danis nak share ialah IDEA untuk perkenalkan bisnes awak.
Mungkin banyak yang awak dah buat pun tapi ni
antara idea untuk orang yang baru nak bermula



1) Pilih platform di SOSIAL MEDIA yang sesuai untuk bisnes awak. Mungkin di Fb Personal, FB Page, Instagram, Blog, Google Plus dan banyak lagi. Berniaga Gaya PIN mcm danis duk buat ni mmg kami banyak guna FCM (Free Cost Marketing) mcm fb personal, intagram personal dan blog.
Alhamdulillah walaupun hanya guna FCM, danis boleh capai jualan kumpulan 6Juta dah sepanjang berniaga. Untuk marketing jangan guna satu channel sahaja, tak cukup, kena mencuba pelbagai channel supaya boleh reach audience dan target customer.


2) Buat BROADCAST message sekerap yang mungkin dan mesti nak apply princip 10%. Kalau kita nak target 10 orang buyer mesti nak kena hantar kepada 100 orang. Sebab potensi yang akan reply
dan berminat hanya lah 10% sahaja dari 100 orang.


3) Boleh offer kawan kawan untuk dapat "duit hadiah" sebagai tanda penghargaan atas recommendation introduce produk lima angka sehingga close deal. Dari situ kita boleh kembangkan "namelist' kita

4) Hadirkan diri ke seminar / perjumpaan yang berkaitan dengan bisnes dan ber NETWORKINGlahh dengan peserta seminar

5) Gunakan Live Facebook atau Live Instagram / Instastory sebagai salah satu channel pemasaran bisnes awak. Rajin-rajin lah buat ya dalam cara soft approach. Sebab orang suka follow lifestyle dan aktiviti harian kita.


6) Berikan FREEGIFT kepada client atau existing customer. Contohnya customer beli PB Korset then awak bagi FreeGift BBplus Collagen beberapa sachet, mana tahu next order customer tadi akan order sekotak. Biasanya, yang percuma ni, boleh attract orang baru dan client mmg suka barang percuma


Cukuplah 6 IDEA dulu ya awak



Selamat Mencubaaaa !


whatsapp
0149202660


No comments:

Post a Comment