Monday, 2 October 2017

Bengkung Moden



JANGAN AMBIL MUDAH!  


BERBENGKUNG SELEPAS MENGANDUNG AGAR BADAN
 LEBIH SIHAT DAN SHAPING SEPERTI ANAK DARA.

.
.
.
Perasan tak?

Dari zaman tok nenek moyang kita, even zaman British dulu-dulu
lagi mementingkan bengkung. 

Lagi-lagi selepas MENGANDUNG.

Ada apa dengan mengandung?

Ketika mengandung, secara fisiologinya. 
Badan kita akan merembeskan sejenis hormon bernama 'Relaxin' dengan
lebih tinggi terutamanya pada minggu ke 14 dan penghujung kandungan.

Apa fungsi Relaxin ni?

1. Meningkatkan kadar pengepaman darah oleh jantung (Cardiac output)
2. Mengembangkan salur darah ke buah pinggang
3. Melancarkan perjalanan darah melalui arteri
4. Merehatkan urat ligament pada bahagian pelvis
5. Melembutkan & meregangkan bahagian pubic symphysis.

Ni semua penting untuk memastikan kandungan membesar dengan sihat
 dan juga sebagai persediaan untuk proses kelahiran. 

Kepala bayi nak lalu kat terowong sempit, kenalah lembut-lembutkan terowong
dan kembang-kembangkan bahagian tersebut supaya mudah nak lalu.

Allah dah cipta semuanya indah dan semulajadi 😊

Selepas bersalin... Hormon relaxin ni kembali ke tahap asal.
Tapi badan yang dah kembang, masih kembang. Dari situ lah, peranan kita
 penting untuk membantu pengecutan kawasan yang kembang ituuuu.

Kalau tak, berkemungkinan kita akan kembanglah sampai ke tua.
Sebab tu lah, ramai yang badan tip top masa anak dara.
Lepas beranak je terus bloob mengembang!

Jadi, tugas kita adalah untuk bentukkan semula badan kembali ke pangkal jalan. 
Kita bantu dia dengan bantuan bengkung. 

Bengkung moden yang PALING BERKESAN dan MUDAH
yang amat untuk DIPAKAI,
adalah #PremiumBeautiful.
Tak perlu lilit-lilit mahupun bergelut bila nak ke tandas.

Secara jujur, selepas rasa sendiri pakai #PB ni,
danis sendiri sangat2 yakin. 



Setiap wanita perlu ada paling kurang 1 set Premium Beautiful sebagai aset penting untuk penjagaan badan, kecantikan badan dan kesihatan dalaman wanita😊

Open Free Fitting PREMIUM BEAUTIFUL 

www.wasap.my/60149202660

No comments:

Post a Comment