Thursday, 5 April 2018

G8 Unity Diamond Seminar Convention 2018

Sejak bergabung tenaga dengan G8unity, aktiviti and program macam ketapi laju. 
Baru je 3 bulan, TEAM kami di beri nafas baru berniaga dalam TEAM besar bersama G8unity yang ternyata banyak impak dan kesan positif smpai danis banyak yang tak ter-update event event lepas bersama G8unity. 

Alhamdulillah, sejak bergabung dengan G8unity, banyak event, kelas, seminar dianjurkan untuk membantu usahawan usahawan kami dengan semangat baru dan ilmu segar dari Top Leaders G8 unity dan dengan aura hebat our G8 Founder Cdm Hanis Haizi - 100K Sales Record Breaker dengan Gelaran CDM Auto Pilot Income

Dengan kerjasama beberapa CDM of G8, Alhamdulillah berjaya G8 Seminar Convention diadakan di Royal Chulan Damansara. Baru baru ni kami menghadiri Seminar Khas untuk Diamond yang telah mengumpulkan sales lebih RM180,000 yang mana seminar ni tertumpu khas untuk yang berpangkat diamond ke atas. 

Diamond Sales Manager
Double Diamond Manager
Crown Diamond Manager









Setakat 5tahun berniaga, Alhamdulillah diberikan peluang untuk bersama TEAM yang hebat yang bukan sahaja mengajar kami bab Selling Servicing, tapi kami diajar bagaimana untuk membina , memajukan dan mengekalkan NETWORK sehingga berkembang pesat dan Menjadi Pemimpin Yang Hebat dan Beraura. 





Our Emcee - CDM Norain Mohd Nizar
Ex Engineer turn to be Fulltime Businesswoman 



Kemudian, diteruskan dengan our First Speaker CDM Shaliza Aziz 
The Ex - Banker turn to be The Fulltime Businesswoman 
dengan Tajuk Bagaimana Nak Membina Diri Ke Arah Pemimpin MLM Yang Dinamik





CDM Ija mmg tegas bila bercakap. So contoh yang terbaik untuk kami duplicate jugak bila mana nak amek tanggungjawab sebagai pemimpin yang dinamik. 

Next, Our Speaker is CDM Mursyida Mohsin
The Ex-Executive turn to be Fulltimer Businesswoman
berpengalaman berniaga lebih 7 tahun dan memegang Lima Angka Income setiap bulan
Orangnya bukan setakat beraura tapi mmg cantik dan menarik sesuai dengan topic yang di bawa Pemimpin Yang Beraura


Teringat lagi bait kata dan perkongsian dari CDM Syida yang berkongsi pengalaman kehilangan orang tersayang yang merupakan salah satu sebab membantu beliau menjadi "Someone" sekarang. Pengalaman yang pahit yg membuatkan kita menjadi orang yang beraura. 





Dan kami seterusnya di ajar untuk menjadi Social Media Expert yang mana topic best dan penting nih di-kaver oleh CDM Azizul Razman 

sebelum masuk topic kami dibasuh tentang Lagu Semerah Padi by M Nasir 
hari tu kami belajar maksud tersirat sebalik Kersani yang sebenarnya membawa maksud Besi Yang Paling Kuat dan wujudnya darah pendekar yang mengalir dalam darah melayu kita. Darah seorang pahlawan yang berjuang habes habesan 

Kalau berniaga, berniaga la habis habisan 
Berniagalah sampai kaya dan berjaya 
dan kita orang Melayu tiada pilihan untuk menjadi HEBAT

Thank You CDM untuk ringkasan semerah padi yang menusuk ke sanubari disamping perkongsian tips and tricks macam mana nak gunakan sepenuhnya peluang berniaga di social media




Then diteruskan oleh slot CDM Al Faath yang merupakan Pakar IT dan Grafik dalam G8
senang kan tak perlu dah nak hire designer luar sbb kami ada the expert yang boleh sumbangkan tenaga dalam G8unity




and lasttt kami dihidang dgn semangat dan motivasi dari Our Business Icon - The CDM Auto Pilot Income , CDM Hanis Haizi

Semuda umur 28tahun beliau dah mula lead group yang besar dengan melahirkan hampir 20 orang CDM yang berpendapatan 5 angka dan beliau pecahkan rekod pegang pendapatan 6 angka sebulan
 Cara kerja, cara berfikir, cara kawal emosi mmg matang sekali sehingga dapat merasa passive income min 60K sebulan ketika sambung belajar di luar negara dan berehat selama 4 tahun dan ini diakui oleh syarikat SHOM sendiri yang mana tiada cdm lain yang dapat merasa seperti CDM Hanis sendiri yang berjaya disebabkan oleh on her own capability dan melahirkan leaders yang berkebolehan besar dan Alhamdulillah beliau kembali bersama kami sekarang dgn nafas baru, strategy yang lebih baru dan segar. Semangat harimau masih kekal sehingga kini. 








Thank You to All Top Leaders 
and di bawah ni gambar gambar kumpulan kami 
















No comments:

Post a Comment