Sunday, 26 August 2018

HERBA MAHARANI / JAMU WANITA TERBAIK KELANTAN



Assalamualaikum ...

Terima kasih visit page danis. hari ni danis nak share salah satu produk yg sangat lama dan paling awal dalam pasaran SHOM. Kalau tanya level mak mak, mak cik makcik, sebut je nama produk ni diorang mesti angguk bersungguh sungguh jawab tahu tahu, ada yang siap mengaku simpan kotak berdozen dozen sbb sayang nak buang sbb kotak die cantik sangat wlaupon dah habes makan.

Jadi nama produk ni ialah - HERBA MAHARANI 

Ada yang gelarkan namanya sebagai Jamu Wanita Mengancam, Herba Abang Sayang, Jamu Maharani, Jamu Cina, Jamu Pengikat Suami Isteri atau ada yang panggil Jamu Ayam Hitam dan macam macam lagi tapi yang sebetulnya nama asal ialah Beijing Te Zhi Bai Feng Wan. 

Ni cerita asal usul maharani. 
Jom baca kasi habis kalo nak setiap malam anda adalah malam pertama!!

Bak kata customer saya :
"Suami dia tengok kotak maharani pun dah tak senang duduk. 
Perghhh hebatkan penangan maharani nihhhhh jom layan..panjang pun takper ilmukan… 

Sejarah Herba Maharani : 

Sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400thn dahulu dan ini adalah kisah benar dan di dokumenkan di istana larangan Beijing.

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. 
Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan ‘Wuji’ atau orang melayu panggil sebagai Ayam Selasih Hitam. Bai Feng Wan, satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. 

Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Maharaja ada 3000 gundik at one time- seorang gundik hanya berjumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 thn. Dan tabib akan memastikan gundik2 ni berjumpa Maharaja di hari-hari yang tidak subur (logik la kan, karang beribu pulak anak Maharaja. Maharaja hanya ada anak ngan Permaisuri sahaja. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti nak jumpa dia every week dan nama beliau adalah Ci Xi.

Dah tiap minggu jumpa, maka Ci Xi pun mengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. 
Semasa anak dia 8 tahun, maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak2 Maharaja dgn Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci Xi diangkat menjadi Maharaja. Jadi ibu maharaja di panggil Maharan tu pasal di panggil Herba Maharani – kerana hasil amalan memakan herba inilah, Maharaja asyik dok teringat-ingat je kat dia..wawawahhhh

Maharani Ci Xi mangkat di usia 90thn.. dan ang mengagumkan, baginda masih lagi didatangi haid. Maksudnya dia tak di mamah usia kerana hormon kecantikan (estrogen) masih lagi tinggi pengeluarannya. 


------------------------------------------------------------------------------------------------


Antara kebaikan & kelebihan Herba Maharani ni adalah seperti berikut:

Ia akan menyelesaikan masalah haid tidak teratur.
Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan.
Anti bakteria (sekitar faraj)
Melegakan sakit pinggang, sendi dan lutut.
Melegakan migrain dan angin dalam badan.
Menguatkan hati dan buah pinggang.
Melegakan asma.
Menghilangkan bau mulut (terutama waktu pagi)
Baik untuk pesakit diabetes (untuk kencing manis)
Menyelesaikan masalah buasir.
Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)
Menberi kebahagiaan kepada pasangan.
Kesuburan dan awet muda.
Mencantik, menegang dan melicinkan kulit.
Menaikkan seri muka.
Menegangkan payudara.
Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
Melambatkan proses menopous.
Menguatkan antibodi/imunisasi.
Melancarkan peredaran darah.
Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam.
Amalan semasa berpantang.
Menambah darah semasa bersalin.
Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan.
Memperbanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin.
Menghilangkan urat timbul.
Mengimbangi tekanan darah.
Meningkatkan kecerdasan minda.

Kalau korang nak tahu sebenarnya, 
Herba Maharani  mengandung lebih daripada 20 jenis ubat tradisional yang sangat berharga… 

Antaranya ialah:

Pati ayam selasih hitam
Concha Ostrea Gigas
Cornu Cervus Nippon
Radix Astragalus Membranaceus
Radix Panax Ginseng
Rhizoma Cyperus Rotundus
Radix Angelica Sinensis
Radix Paeonia Lactiflora
Radix Rehmannia Glutinosa
Rhizoma Ligusticum  Chuanxiong
Radix Salvia Miltiorrhiza
Rhizoma Dioscorea Opposita
Radix Glycyrrhiza Uralensis

Haaa.. tudia… berpusing2 lidah kita nak menyebut. Hahahah..


Masa arwah abah danis masih ada, danis dan kakak sempat taw mencari ayam selasih hitam utk rawat abah yg sakit saraf. Nak kena tunggu sbb nak dapat seekor ayam selasih bukan senang, mmg kena tempah khas, ayam die mmg hitam, every part of body semua hitam, bulu hitam, kaki hitam, paruh hitam, bulu confirm la hitam kann tapi hitam hitam pun sangat banyak khasiat. 


Korang bayangkan sebenarnya kan, harga herba-herba kat atas ni, mmg mahal kalau kita nak bli sndiri/separately and buat Jamu Ayam Hitam kita sendiri. Herba Maharani dh ada semua ingredients dia.. so korang dah tak perlu risaw.. Nak telan pun senang.

Lagipun, Herba Maharani ni dihasilkan dalam bentuk biji2 kecil mcm Pil Chi Kit Teck Aun yang kita selalu ambil utk legakan cirit birit. So, senang sngat nak telan. sekali teguk je. 

-------------------------------------------------------------------------------------

HERBA MAHARANI

Danis selalu dapat complaint takut nak makan jamu sbb ada sesetengah orang yang tak tahan “panas” dengan herba jadi danis syorkan pengambilan Herba Maharani ni seperti berikut:

Cara makan Herba Maharani (disyorkan)

Ambil 25-50 biji pil kecil sekali sehari.
Mulakan pengambilan Herba Maharani hari pertama selepas period.
Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan/semasa perut kosong. 
Tapi kalau nak makan malam pun boleh.
Makan mestilah bersama air suam.

Seeloknya, untuk yang baru nk cuba Herba Maharani boleh mulakan dengan 25 biji dulu. 
Then, kalau rasa panas, banyakkan minum air kosong. 
Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji pula.

Elakkan ambil semasa period ok. 
Nanti akan mengganggu kitaran hormon semasa kita period pulak. Lain pulakkk ceritanya.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani
 6 bebola putih = 
300 biji kecil pil herba Maharani

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)

Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak, stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari  (habis sekotak, stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

INGAT ye.. SEBULAN hanya AMBIL SEKOTAK MAHARANI sahaja. 
LEPAS PERIOD, baru sambung semula. Walaupun MAHARANI uols habis sebelum uols datang period, TUNGGU SEHINGGA PERIOD SETERUSNYA HABIS ok.

MINTA PERHATIAN (Rujukan bersama: Hai-O):

Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. 
Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein semasa mengambil Herba Maharani.
Sewaktu makan asid folik atau ubat subur yang lain, anda juga boleh makan Herba Maharani. 
Akan tetapi, dinasihatkan anda makan makanan kesihatan/ supplement ni pada selang masa sekurang-kurangnya 4 jam. 

Contohnya, selepas makan asid folik, anda boleh makan Maharani selepas 4 jam.
Harap maklumat di atas membantu anda. 

Jika Herba Maharani ni diambil 6 hari berterusan selepas period boleh membantu menguatkan tubuh dan membekalkan nutrien kepada badan sebelum waktu pengovulan. 

Boleh je kalau uols nak ambil produk lain sekali dengan Herba Mahrani.. 
Cumanya, Danis nasihatkan makan produk-produk ni pada waktu yang berasingan.

Kalau rasa tak selesa, Danis advice untuk ambil Herba Maharani selang sehari.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pil Herba Maharani

Pil Herba Maharani

Sijil Maharani Halal

Sijil Maharani Halal

Diluluskan kementerian kesihatan Malaysia – MAL 200144197

Disahkan halal oleh pertubuhan China Islamic Association iaitu salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM.

Harga Herba Maharani: RM113/kotak

Boleh WHATSAPP Danis kt nombor bawah ni



+6016-3663032
atau tekan link ni
www.wasap.my/+60163663032


No comments:

Post a Comment