BioVelocity Sleep Mate BVSM


Assalamualaikum..

Miracle is happen anytime and everywhere.

Apa yang nak dituju di page BioVelocity Sleep Mate sudah tentu mengenai keajaiban dan miracle dari hasil tilam yang ajaib ini. Ya apa yang terjadi dan segala perubahan semuanya sudah ditentukan Allah dan diizinkannya cuma kita harus untuk berusaha dan berikhtiar untuk mengubah keadaan buruk kepada lebih baik.

 Hanya dengan pelapik tilam nipis nampak sekaligus macam alas tidur yang biasa berwarna putih, sekali pandang ada yang tidak endah. Tapi sebenarya tilam inilah yang telah mengubah hidup satu family 360* dengan izin Allah. Di page ini Danis nak berkongsi satu cerita yang sungguh menyayat hati tapi sangat kagum dengan hasil kemudian.

Bayangkan kita sebagai ibu bapa kepada seorang anak kecil yang sungguh elok kejadiaannya, rupa parasnya, sifatnya tetapi sekali diuji oleh Allah, anak jatuh sakit dengan tiba tiba pasti rasa sangat2 susah hati dan sedih bukan? Tangan yang selalu membelai memimpin tangan tika berjalan2 di taman dan bergelak ketawa pasti dan sudah tentu berlinang air mata saat dan ketika menatap anak sendiri terlantar kaku berbulan2 di katil hospital. Cukup terkilan tak dapat mendengar panggilan "mama papa" disebabkan seluruh badan sudah kaku dan lumpuh hanya mata yang mampu melihat. 

Kisah adek steven sudah merata hebahnya, testimonial yang hebat. Pasti akan menyentuh jiwa dan sebak kepada sesiapa yang pernah mendengar kisah adek steven. Kami yang mendengar kisah ceritanya di dewan besar dari riang lasak kemudian terlantar dan sehingga sembuh cukup membuatkan kami yg mendengar menahan sebak dan mengalir air mata sebab apa sebab saya pon miliki anak seorang dan sudah tentu inginkan kesihatan yang berpanjangan.

Testimoni dari adek steven ini juga telah menggemparkan seluruh para doktor dan kakitangan Universiti Malaya.


Adek steven pada umurnya 3 tahun yang aktif dan normal seperti kanak2 lain sering kali diserang batuk tanpa henti dan ketika itulah mulanya titik perubahan dalam hidupnya dan ibu bapanya tambahan adek steven anak tunggal. Ketika itu adek steven hanya disahkan doktor mengalami batuk biasa.

Ibu bapanya yang prihatin tidak berputus asa untuk mendapatkan rawatan untuk adek steven yg batuknya tidak berhenti-henti malah makin teruk dan mereka dapati ada benjolan di dada, tulang belakang leher and dada. Benjolan itu menyebabkan adek Steven akan menyokong dagunya ketika menonton televisyen kalau tidak dagu dan bahagian kepala akan jatuh. ibarat tulang leher yang lembik. ini bukan normal tapi tidak normal.

Melihat keadaan adek Steven yang makin teruk, ibu bapanya segera mendapatkan rawatan lanjut dari doktor pakar. Dari batuk biasa yang doktor katakan rupa-rupanya adek steven telah diserang virus tibi pada tulang belakang dan doktor telah mengesahkan adek steven menghidap penyakit korasakan saraf pada tulang belakang. sungguh tak dapat menerima kenyataan dan sedihnya perasaan ketika itu bahawa anaknya juga disahkan telah mengalami LUMPUH KEKAL! hati ibu mana yang boleh menerima kenyataan sebegini. Sungguh sedih dan menyayat hati.

Sepanjang rawatan adek steven dipasang alat sokongan yg tujuannya untuk menguatkan tulangnya dan supaya kepalanya tidak jatuh ke depan. Bukan itu sahaja, bayangkan ye kawan2 yang membaca, adek steven sepanjang rawatannya juga dia telah dicucuk dengan 8 skru untuk memasukkan alat atau besi sokongan kepala. Tapi malangnya skru yang dipasang telah menembus jauh ke dalam kepalanya dan sekiranya dibiarkan begitu shaja akan memberi impak buruk untuknya. Ya Allah, betapa luluhnya hati ibu yang memerhati betapa pedihnya hati ayahnya yang menatap sebujur tubuh kecil kaku di atas katil dengan besi di kepala dan badan. Kalau saya di tempat ibu bapa adek steven, apa jua cara yang boleh membantu kesakitannya akan saya cuba no matter what. sedih.

Doktor juga sudah buntu apakah rawatan selanjutnya dan keadaan adek steven makin teruk. Terlantar di hospital tanpa dapat bermain riang dan lasak selama 4 bulan! Kes seperti adek steven hanya satu dalam sejuta. sekiranya ini ketentuannya pasti ibu bapanya orang yang paling kuat semangat dalam menempuh cabaran ini.

Ini lah yang dikatakan MIRACLE! Allah juga telah membuka hati kenalan nenek adek steven untuk memperkenalkan pelamik tilam BIOVELOCITY SLEEP MATE atau dikenal sahaja dengan BVSM pada December 2012. Sudah tentu untuk kebaikan dan kesihatan anaknya, ayahnya telah membeli khas untuk adek ini. 

Selepas pemakaian dan tidur atas bvsm inilah hasilya:

Hari ketiga: Adek steven boleh menggoyangkan kaki malah boleh tendang bola di kakinya sedikit!
Minggu kedua  : Boleh mengangkat kaki
Minggu ketiga  : Boleh berdiri
Minggu kelima : Discharge from ward

Dan pada tahun 2013 adek steven boleh berjalan dan hadir ke klas seperti kanak2 normal yang lain. Dia bukan lagi OKU tapi kanak2 normal yang dapat berlari riang kini! Alhamdulillah syukur ya Allah.


Kad OKU tinggal kenangan...


Inilah kisah benar dari adek steven yang sembuh dari lumpuh kekal sehingga dapat berjalan dan berlari seperti biasa dalam tempoh yang boleh dikatakan singkat hanya dengan menggunakan tilamBVSM. Cuba fikirkan sekali lagi kita hanya melabur sedikit untuk satu tilam ini tapi kebahagiaan dan kesihatan yang kita dapat berpanjangan dan bertahun tahun tidak dapat dibayar dengan wang ringgit. Tidak sekali. 

www.mizahadi.com

Saat perkongsian BVSM bersama adek steven di dewan MCA Kuala Lumpur baru baru ini membuatkan ramai yang mengalir air mata saat ibu bapanya berkongsi pengalaman hidupnya ketika sakit. 
Kala itu adek steven sudah boleh berlari di atas pentas. Sangat kagum dan sangat2 yakin dengan tilam pelapik BVSM yang hanya nampak biasa tetapi sebenarnya LUAR BIASA! Dengan izin Allah.


p/s: Klik SINI untuk tahu lebih lanjut tentang BVSM

Lots of Love


No comments:

Post a Comment